هم رستم قاسمی و هم بیژن زنگنه میدانند همه اسناد مربوط به فروش نفت، محمولهها، کشتیها، مشتریان، تبادلات مالی و ... در وزارت نفت به ثبت رسیده است و اسناد میتواند نشان دهد در روز جنگ عملکرد، حق با چه کسی است.
به امید آنکه انتخابهای ایران در انتخاب شرکا و مشتریان نفت بیشتر شده، بخشی از شبکه دور زدن تحریمها نابود شد و کشورهایی که در دوره تحریم، به کمک کشور آمدند شاهد برخوردهای عجیب امنیتیترین دولت تاریخ جمهوری اسلامی ایران بودند.
با هیچ خط کش و معیاری، صادرات گاز به اروپا نه شدنی است و نه منطقی؛ حتما و حتما این واقعیت را مورد تائید وزارت نفت است اما خب، قرار است با اینگونه اظهارات احساسی، از برنامه ریزیهای گستردهای گفته شود که میخواهد منافع ملی را تامین کند!
وحید حاجیپور| قیمت دست دولتیهاست نه خدا، حالا وزیر نفت بخواهد برای پاسخ دادن به پرسشهایی درباره تغییرات بهای حاملهای انرژی و خوراک صنایع بگوید قیمتها دست خداست!
وحید حاجی پور | وزیر نفت معتقد است اگر خامفروشی نفت بد است، پس چرا هیچکس از صادرات گاز انتقاد نمیکند؟ وزیری که به خامفروشی علاقه فراوانی دارد، در مقابل استدلالهای منتقدان خود که روی سیاستهای بالادست اقتصادی کشور و همچنین زیربخشهای اقتصاد مقاومتی، تأکید دارند،...
وحید حاجی پور | همه اظهارات وزیر نفت در برنامه «تیتر امشب» به کنار، عُجب و تکبری که زنگنه از خود به نمایش گذاشت، مصداق بارز فرمایش امیر کلام، امیرالمؤمنین (ع) است که میفرماید: «خودپسندی، یکی از حسودان عقل است». زنگنه شب گذشته تا توانست «مَن مَن» کرد تا ...
وحید حاجیپور | برای کشوری که با ذخایر 34 تریلیون مترمکعبی دومین دارنده ذخایر گاز جهان است و روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز تولید میکند، قطع گاز تنها میتواند نشانه سوءمدیریتهای شگفت انگیز دولت باشد.
وحید حاجیپور | شاید تجربه ایالات متحده، برای آنکه بدانیم چه اتفاقی در کشورمان رخ داده است، قابل تامل باشد. آمریکا که تا دهه 40 میلادی بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده نفت در جهان بود، در طول یک دهه بعدش، تبدیل به بزرگترین مصرفکننده و وارد کننده انرژی شد.
میز نفت | طی هفتههای اخیر فهرستی از فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت در رسانهها منتشر شد كه بر اساس آن، بسیاری از نخبههای نفتی كشور به دلیل پایبند نبودن وزارت نفت به تعهدات خود، از كشور مهاجرت كردند.
دانشگاه صنعت نفت كه یكی از مراكز قدیمی آموزش عالی كشور است، وظیفه تربیت ...
دولت فعلی، هنر زیادی داشته باشد نهایت میزان ظرفیت تولید را در رقم 3.6 میلیون بشکه تحویل دولت بعد دهد آن هم با انبوهی از خرابی و پروژههای کاغذی و نیمبند. دولت بعد تا به خود بیاید، قطعا میزان ظرفیت تولید نفت به زیر 3.4 میلیون بشکه خواهد رسید. یعنی بازگشت به ابتدای دهه 70 !
هفت سال زمان، تنها برای استفاده ابزاری از «تحریم» سوخت و تنها خروجی مثبتش این بود که مشخص شد چه کسانی قصد داشتند «کار» کنند و چه کسانی بار نظام را روی زمین گذاشتند تا سبکبال شوند!
دولت ایران و اغلب کارگزاران آن طی چند سال گذشته، بدون توجه به مبانی روابط بینالمللی بر اساس منافع اقتصادی، یک رابطه موفق را فروش نفت و امضای دو، سه قرارداد با شرکتهای غربی میدانند که با سادهترین تحریمی همه چیز را متوقف میکنند
خلاصه آنکه، این روزها سپری میشود ولی مدیرانی که ممکن است با تصمیمات اشتباه خود و نه مصوبه نهادهای بالاتر، منافع ملی را تضییع کنند باید بدون هوچیگری به پرسشهای مهمی پاسخ دهند.
وقتی وزیر نفت از تولید 6.5 میلیون بشکه در سال 1420 میگوید، باید از او پرسید تولید 5.7 میلیون بشکهای در سال 96 محقق شده است که حالا از تولید 6.5 میلیون بشکهای برای 20 سال آینده گفته میشود؟!
وحید حاجیپور | چند هفته پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، تحلیلها و گمانهزتیهای بسیاری درباره نتیجه نفتی پیروزی جو بایدن در رسانههای خارجی و ایرانی منتشر شد که سعی داشت این گزاره را در اذهان جا بیاندازد که در صورت شکست ترامپ، ایران بهزودی به بازار ...
اما وزارت نفت ترجیح داد بجای بکارگیری نخبگانی با مدارک مهندسی نفت، شیمی، مخزن، حفاری و ... به سمت استخدام نمایندگانی با مدارک تحصیلی، تاریخ، جغرافی، فقه، معماری، مدیریت شهری، علوم سیاسی و .. برود.
وحید حاجی پور | با جدیتر شدن تهاتر نفت و کالا، حالا همه کپیکاریها از دولت قبل تکمیل شد؛ روحانی و تیمش طی سالهای اخیر بارها برای «ردگمکنی» و فرار از پاسخگویی، اقدامات دولت قبل را به باد انتقاد میگرفتند و در مراحل بعدی، تصمیمات پیشین را باطل کرده و از تصمیماتی میگفتند که از «عقل» سرچشمه میگیرد....
از نمایندگان مجلس گرفته تا چهرههای نظارتی و امنیتی در سیستم وزیر نفت جایگاه رفیعی دارند چه آنانکه خدمتی به او کردند و چه افرادی که به کار گرفته شدند تا کسی از او بازخواست نکند.