طبق تعهدی که شرکتهای غربی و شل به قراقها داده بودند، مقرر شد در سال 2013 تولید از این میدان به یک میلیون و 600 هزار بشکه در روز برسد اما نه تنها چنین عددی ثبت نشد بلکه در سال 2013 تولید از این میدان با 75 هزار بشکه آغاز شد!
نه وزیر نفت، نه معاون بینالملل او و نه مدیرعامل شرکت ملی گاز، هیچکدام علاقهای به پذیرش اشتباه بزرگ سال 92 را ندارند و امروز که مذاکره تبدیل به یک اپیدمی مدیریتی در ایران شده، سعی میکنند سوار بر این موج از پذیرش قصور بگریزند.
نگاهی تاریخوار به واردات بنزین و بحرانهایی که در کشور بهوجود آمده نشان میدهد اگر دولتها به ویژه دولت اصلاحات دست از لجاجت بر میداشت، خودکفایی در تولید بنزین سالها پیش محقق میشد.
اگر به جای سرمایه گذاری ایران، شرکت سرمایه گذاری بازنشستگی کشوری و یا شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی سهام را خریداری می کرد آیا در بوق و کرنا نمی کردند که ای واویلا باز هم خصوصی سازی؛ سهام را به خصولتی ها واگذار کرده است.
وحید حاجیپور| چند هفته پیش بود که وزارت خزانهداری آمریکا چند شرکت و فرد را در فهرست جدید تحریمهای خود قرار داد؛ در این فهرست جدید از رستم قاسمی گرفته تا فرزند وی و علی قصیر- فرزند احمد قصیر- دیده میشود که به دلیل دور زدن تحریمهای نفتی در این لیست قرار گرفتهاند....
... رقم هر چه بزرگتر، قابلیت پذیرشش بیشتر. زنگنه برای همراه کردن بهارستان با نله فکری خود میگوید به ازای هرسال تاخیر از هر طرح پارس جنوبی، 5 میلیارد دلار ضرر به کشور وارد میشود.
گاهی جامهای که دیپلماتها اطو میزنند توسط قدرت بازدارندگی و عمل متقابل دوخته میشود؛ ارادهای که جمهوری اسلامی ایران طی یک ماه اخیر از خود نشان داده است امتیاز بزرگی برای دیپلماسی است که متأسفانه برخی جریانها، درک سطحی از آن دارند.
برجام برای ایران تمامشده است؛ دولت مسئولیت آن را نمیپذیرد و معتقد است برجام کار حاکمیت بوده است اما واهمه از آن است که مبادا دروغ «صفر شدن صادرات نفت ایران بدون برجام» توسط صاحبان آن بر واقعیت سوار شود. این نوشته را در خاطر داشته باشید.
به نظر میرسد، عدم درک منطقی از وضعیت موجود در بدونه اجرایی کشور بدون توجه به تبعات آن بسیار خطرناکتر از اظهارات کانالها و رسانههای معاندی است که تکلیفشان مشخص است.
مواضع متناقض وزارت نفت طی سالهای اخیر درباره موضوعات بسیار حیاتی، میلیاردها دلار از سرمایه کشور را به هدر داده است؛ کارت سوخت نمونه بارز تفکر و نگاه غیرکارشناسی به مسائل صنعت نفت است که امروز تبعات یک تصمیم اشتباه را به خوبی نشان میدهد.
وحید حاجی پور| سید مهدی حسینی رئیس سابق کمیته بازنگری در قراردادهای نفتی به تازگی از لزوم طراحی قراردادهای جدید نفتی برای حفظ و نگهداشت تولید نفت توسط شرکتهای ایرانی گفته است؛ وی که به شکلی خاص مبدع قراردادهای جدید نفتی برای روزهای پسا برجام ملقب به IPC بوده است، پس از شکست این قرارداد در صنعت ...
میز نفت| حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفته است نگاه منفی برخی مسئولان به صنعت نفت و گاز برای کشور خطرناک است. با تائید اینکه چنین نگاهی در کشور وجود دارد اما باید یک نکته مهم را جهت تنویر گفتههای مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بیان داشت، آنکه وجود چنین نگاهی اصولاً طبیعی است ولی برای ...
اکثریت جامعه در وضعیت سختی هستند ولی «دهک اول» (به عنوان یک متافور) برخی مشخصههای ویژه دارد که در چارچوبی که من و برخی دوستانم به اقتصاد ایران نگاه میکنم نیازمند رفتار متفاوتی از سوی کارشناسان و مقامات و فعالان است.
یک پژوهشگر دکترای حقوق نفت و گاز در یادداشتی به تلقی نادرست وزیر نفت درباره عناوین مجرمانه تخلفات مالی در کشور و به خصوص فساد مالی اخیر در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت پرداخته است.
نیکامهر دیلمی/ 57 روز از فاجعه رخ داده در منطقه رگ سفید میگذرد، دکل 95 واقع در چاه رگ سفید در تاریخ هفتم آبان ماه دچار فوران و حریق شد و تا کنون نیز ادامه دارد. فورانی که قرار بود ۴۵ روزه مهار شود. قرار گذاشته شده بود آرامش کمتر از دوماه حاصل شود بدون آنکه به این مهمتوجه کنند ...
گاز طبیعی پالایش شده میدان پارس جنوبی مصارف دیگری چون استفاده به عنوان خوراک پتروشیمیها و یا تزریق به میادین نفتی و یا توسعه صنایعی چون فولاد و سیمان دارد. از طرفی نیز مطالعات مختلف در این حوزه نشان داده است که اولویت کشور در زمینه گاز صادرات به روش خط لوله و به کشورهایی چون عراق و پاکستان است.
امکان استفاده از تسهیلات ارزی، با فرض وجود بسیار اما و اگر دیگر، در دوران پسابرجام مهم است؛ ولی آنچه مهمتر است پیشبینیپذیر نمودن و تحت کنترل در آوردن آثار نوسانات نرخ ارز جهت استفاده بهینه از این تسهیلات است.
ميزنفت/ بر اساس قواعد بازی نهنگ آبی٬ برای هرشخص که میخواهد بازی کند یک راهنما تعیین میشود و به تدریج 50 وظیفه برای بازیگر تعیین میشود که شامل آسیب زدن به خودش است و در نهایت این بازی به خودکشی میانجامد. این درست همان مدل بازی است که این روزها به بهانه جوانگرایی مشهورترین و ارزشمندترین ...
حسین محمدی/ اگر صنعت نفت و صنایعِ وابسته آن را به سه حلقه «تولید»، «فرآورش» و «زنجیره ارزش» تقسیم کنیم، کشوری در این صنعت موفق خواهد بود که هر سه حلقه را متناسب با هم و متناسب با نیاز جامعه خود به پیش ببرد. نفت در حلقه تولید از چاه استخراج میشود، در حلقه ...