میز نفت| حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفته است نگاه منفی برخی مسئولان به صنعت نفت و گاز برای کشور خطرناک است. با تائید اینکه چنین نگاهی در کشور وجود دارد اما باید یک نکته مهم را جهت تنویر گفتههای مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بیان داشت، آنکه وجود چنین نگاهی اصولاً طبیعی است ولی برای آنکه این نگاه از بین برود باید نگاهی به خود بیندازیم و بعد از چنین نگاهی سخن گفت.
جناب عراقی، چنین نگاهی حاصل عملکرد و نوع نگرشهای مدیریتی برخی مدیران است که منافع شخصی را بر منافع ملی ترجیح میدهند، به دلیل فعالیت مدیرانی است که بیش از آنکه بینش فنیشان مؤثر باشد، سیاسی هستند؛ به دلیل انواع لابیهای رنگارنگی است که چیده میشود تا مدیر بر مسند کار باقی بماند. گذشت روزهایی که مدیران کشور مانند دهه 60 اغلب به فکر خدمت بودند و منافع شخصی و جذابیتهای مالی برای آنها اندکی ارزش نداشت.
آقای عراقی، امروز مدیرانی مانند شما در رأس کار هستند که با دریافت پاداشهای آنچنانی بازنشستگی، قانون را دور میزنند و پیش از آنکه به بلای کاهش سقف پاداش بازنشستگی مبتلا شوند، پاداش نجومی خود را میگیرند و به ادامه کار مشغول میشوند، کار که چه عرض شود منظور همان چسبیدن به صندلی مدیریتی است که برآیند «کارش»، افتضاح پرونده ترکمنستان است که در صور دمیده نشده است و کمتر کسی اطلاع دارد چه اتفاقی در این پرونده رخ داده است.
خب وقتی چنین مدیرانی در صنعت نفت و گاز گذر ایام میکنند طبیعی است نگاه مسئولان ارشد کشور به مدیران صنعت نفت و گاز بدبینانه شود. نمیتوان گفت نوع نگاه به صنعت نفت منفی است، بلکه باید پذیرفت مدیران این صنعت برای مسئولان قابلاعتماد نیستند که مصادیق زیادی وجود دارد تا اثبات شود چنین دیدگاهی چندان هم بیراه نیست.
امروز مدیرانی بر مسند کار هستند که قانون را قبول ندارند و اگر حاکمیت قانون را هم بپذیرند، همه تمرکزشان بر دور زدن قانون با تبصرههای و دستورالعملهای مختلفی است که شخص مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در این حوزه یکهتازی میکند. متأسفانه آقای عراقی چنان در موقعیت آسیبشناسی و تفکرات فلسفی قرار گرفته است که جای مسئول و مطالبه گر عوض شده است، مدیری که باید برای ماجرای ترکمنستان بازخواست شود و بگوید برای انتقال پول ترکمنستان چه عملکردی از خود بهجای گذاشته است، به نکاتی میپردازد که تعجب همگان را به همراه دارد.
ضعف شدید در ماجرای ترکیه هم نکته مهم دیگری است که باعث شده تا نگاه برخی مسئولان به مدیریت صنعت نفت و گاز منفی شود؛ محدودیتهای خاصی برای ارائه تکهای از مدیریت شخص آقای عراقی وجود دارد ولی به ایشان توصیه میشود اگر نمیخواهد بابت اشتباهات بدی که داشته عذرخواهی کند، حداقل سکوت کند و به کارهای خود مشغول باشد. برای نظام جمهوری اسلامی ایران زشت و ناپسند است که مدیرانش بجای خدمت کردن به مردم، به فکر پاداشهای نجومی باشد.
بهتر بود مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، بجای پرداختن به این موضوعات کمی شفاف تر به مدیریت مشغول باشند و توضیحات مناسب و صحیحی را درباره عملکرد خود در چند حوزه حساس ارائه بدهند تا مخاطبان بهتر از همه بدانند چرا نگاه مسئولان ارشد به برخی مدیران نفت و گاز منفی است، با این واقعیت هم کنار بیایند، کسی به این صنعت نگاه منفی ندارد، هرچه هست خود مدیران هستند از جمله شخص حمیدرضا عراقی.
در پایان خوشحال میشویم ایشان اعلام کنند میزان پاداش بازنشستگی چه عدد نجومی بوده است؛ بگویند تا بدانیم نگاه منفی به برخی مدیران نفت آیا درست است یا خیر
يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۱۶
مدتی بود روزه سکوت گرفته بودید و انتقادی نمیکردید. چرا در مورد پاداش های نجومی معاونین وزیر و 80 مدیر دیگر مطلبی منتشر نکردید؟ چرا قبلا فریاد وا مصیبتا برای موضوعی کوچک سر میدادید؟ اما در مقابل این موضوعات اساسی سکوت کردید؟ چرا وقتیکه بازنشستگان برگشتند و حقراردهای میلیونی بستند مطلبی نگفتید؟ اینها همه شایبه هایی است که باید پاسخ دهید؟ اکنون چه شده به اقای عراقی که یکی از آنهاست حمله میکنید؟