ميزنفت/ در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی٬ از وزیر نفت سوالی در رابطه با دلایل عدم جذب فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت پرسیده شد که باز هم با پاسخهای عجیب مهندس زنگنه همراه بود.
یکی از مسائلی که آقای وزیر نفت عنوان کرد٬ روی این مهم تمرکز داشت که بحث استخدام از عهده وی خارج بوده و سازمان اداری و استخدامی کشور در این باره تصمیم گیر است اما پاسخگوی این ابهام نبود که اگر استخدام از اختیار وی خارج است،چگونه ممکن است جلوگیری از استخدام تابع اختیارات وزیر نفت باشد؟!
اگر مباحث مربوط به استخدام تابع بخشنامههای سازمان امور اداری و استخدامی است چرا ایشان بخشنامه صادر کردند که بایستی از جذب هرگونه نیرو احتناب شود؟ اگر بخشنامه اقای وزیر در راستای مصوبه سازمان اداری و استخدامی بوده،تصویب و اعلان بخشنامه عدم جذب فارغ التحصیلان٬ موازی تلقی نمیشود؟ البته چنین پدیدهای از مقام عالی وزارت بعید است....
نکته دیگر آنکه چطور میتوان در دفترچه کنکور صحبت از اولویت جذب و استخدام کرد اما سازمان اداری و استخدامی کشور مانع آن شود؟!
ایشان معترف بودند که تا قبل از سال 94 در دفترچه کنکور حق اولویت برای دانشگاه نفت وجود داشته اما بلافاصله اشاره کردند که به دنبال این موضوع هستند تا در صورت نیاز به استخدام ،نیاز از تمام فارغ التحصیلان دانشگاههای دولتی و غیر دولتی فراهم شود؛ به بیان بهتر ایشان منکر اولویت فارغ التحصیلان دانشگاه نفت در استخدام شدند و دلیل آنرا تلاش و کوشش دانشجویان سایر دانشگاهها دانستند و اینکه آنها نیز حق استخدام دارند اما متذکر این امر نشدند که داوطلبان کنکور سراسری با اعتماد به قول مسئولان نظام و دفترچه کنکور و با رتبههای تک رقمی این دانشگاه را انتخاب کرده اند،دانشجویانی که میتوانستند دانشگاههای تهران را انتخاب کنند اما سختی تحصیل در راه دور و روزهای گرم جنوب را به جان خریده و اقبال خود را در دانشگاه صنعت نفت دیدند!آیا این دانشجویان تلاش نکردند؟درس نخوانده اند؟
اگر قرار بر استخدام نبود چرا باید تک رقمیهای کنکور این دانشگاه را انتخاب میکردند؟ از زمانی که اولویت استخدام از دانشگاه صنعت نفت برداشته شده رتبههایی که این دانشگاه را انتخاب کرده اند،دارای رتبههای دو رقمی هستند در صورتی که تا قبل از سال 95 در هر دوره به صورت میانگین 5 نفر تک رقمی(درمقطع ارشد) حداقل در گرایش حقوق نفت و گاز حضور داشتند.
اقای وزیر در مجلس صحبت از کمک هزینه کرد اما جدای از ظاهر جذاب آن به جزئیات و نحوه بازپرداخت این کمک هزینه و وامها اشاره نداشت!نکته اینجاست که کل وامهای اعطایی از جانب دانشگاه صنعت نفت با وام های دانشجویی اعطایی از جانب سایر دانشگاه های دولتی تقریبا برابر است.اما تفاوت اینجاست که برای فارغ التحصیل شدن دانشجویان دانشگاه صنعت نفت باید وام اعطایی به دانشجویان به صورت یکجا به دانشگاه صنعت نفت پرداخت شود در صورتی که اگر این وامها از دانشگاه های دولتی دیگر اخذ شود بعد از فارغ التحصیلی ماهیانه متوسط 10.000 تومان باید بازپرداخت صورت گیرد.پس از باب پرداخت کمک هزینه و وام و... منتی سر دانشجویان نیست!در ثانی دانشگاه صنعت نفت از اعطای این وامها به عنوان امتیاز دانشگاه صنعت نفت نسبت به سایر دانشگاههای دولتی یاد میکند اما نحوه بازپرداخت این وامها را یاد آور نمیشود.
میگویند نیاز به نیرو نیست اگر نیازی به نیرو در بدنه وزارت وجود ندارد چرا پس به هر شرکت دولتی مراجعه میشود از کمبود نیرو شکایت دارند؟ آقای وزیر٬ اگر بورسیه تعهد استخدامی ایجاد نمیکند چرا از دانشجویان تعهدنامه محضری اخذ میشود؟ چرا باید دو کارمند دولتی ضامن دانشجو شوند تا پس از فارغ التحصیلی به استخدام وزارت نفت در بیاید و اینکه چرا به صرف درخواست دانشجویان مدارک مربوط به فارغ التحصیلی آزاد نمیشود؟! چرا اگر فارغ التحصیل تمایلی به جذب نداشته باشد بایستی غرامت بپردازد؟ چرا اگر فارغ التحصیل در مراحل جذب با مشکل روبه رو شد و به هر دلیلی از استخدام بازماند بایستی غرامت بدهد؟
دقت کنید که دانشجویان باید 6 ماه منتظر بمانند تا وزارت نفت به استخدام آنها اقدام کند و اگر استخدام حاصل نشد،مدارک دانشجویان آزاد میشود و حتی دانشگاه صنعت نفت در صورت قبولی فارغ التحصیلان در مقطع بالاتر،به تحویل مدرک اخذ شده اقدام نمیکند.