به گزارش میز نفت به نقل از رویترز، پالایشگاههای آسیا نفت خام سبک بیشتری میخرند و خرید نفت خام سنگین را کاهش دادهاند. این پالایشگاهها تولید خود را برای تأمین تقاضای سوخت سولفور پایین در بخش حملونقل تغییر دادهاند.
تقاضای آسیا برای درجات نفت خام سبک و کم سولفور که به آن نفت شیرین میگویند، پس از کاهش فاصله قیمتی بین نفت خام سبک و سنگین در سال جاری به خاطر افزایش تولید نفت شیل آمریکا و دسترسی سختتر به نفت سنگین، افزایشیافته است. این نفت بیشتر توسط کشورهایی مثل آمریکا، امارات متحده عربی، برزیل و نیجریه تولید میشود.
جیووانی سریو، مدیر تحقیقات جهانی شرکت ویتول گفت: «نفتی که معامله میشود، بهتدریج سبکتر و شیرینتر میشود. در همین حین، توسعه سیستم پالایشگاهی به سمت نفت خام سنگینتر میرود».
«اینیک چالش واقعی است که پالایشگاهها هر روز با آن مواجه هستند و طی سالهای آینده هم درگیر آن خواهند بود».
پالایشگاههای سراسر جهان مجبور شدهاند واحدهای گرانقیمت ثانویه بسازند که بتواند باقیمانده نفت سوختی را که از پالایش اولیه نفت سنگین به محصولات با کیفیتتر مثل بنزین و دیزل باقیمانده، پالایش کنند. تغییر جهانی به سمت نفت سوخت کم سولفورتر برای کشتیها قرار بود قیمت نفت سنگین سولفور بالا را کاهش دهد ولی این اتفاق نیفتاده است.
در عوض، تحریمهای آمریکا بر نفت ایران و ونزوئلا به همراه کاهش تولید نفت اوپک، عرضه نفت سنگین را از سهماهه دوم سال جاری میلادی پایین آورده است.
قیمت بالای نفت خام سنگین حاشیه سود واحدهای ثانویه پالایشگاهها را کاهش داده است و باعث شده پالایشگاهها تولید خود را در این واحدها پایین بیاورند و بیشتر نفت خام سبک را برای تولید سوخت کم سولفور و بنزین دریایی پالایش کنند تا از اول ژانویه مطابق با استانداردهای سازمان بینالمللی دریانوردی باشند.
طبق گفته چندین تاجر که در بازار فعالیت میکنند، برخی پالایشگاهها برای تولید سوخت متناسب با قوانین جدید سازمان بینالمللی دریانوردی، خرید نفت خام سبک را در سهماهه چهارم سال میلادی جاری افزایش دادهاند و پول بیشتری برای درجاتی مثل نفت خام ابوظبی، وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در میدلند و لولای برزیل میپردازند.
کازمو اویل، سومین پالایشگاه بزرگ ژاپن نفت خام سبک بیشتری برای تولید نفت سوخت پالایش میکند گرچه این پالایشگاه نفت خام سنگین هم برای یکی از واحدهای خود در ساکای خریداری میکند.
مدیر اجرایی بخش نفت خام این پالایشگاه گفت عرضه بینالمللی نفت خام سنگین به خاطر تحریمها کاهش یافته و بنابراین ما با چالشهایی در مورد مقدار نفت خام سنگینی که میخریم مواجه هستیم. پالایشگاههای کره جنوبی هم واردات نفت خام سبک از آمریکا را افزایش دادهاند.
پالایشگاه دولتی چم چاینا هم خرید نفت خام سبک موربان را طی دو ماه گذشته افزایش داده و حداقل 2 میلیون بشکه در ماه از این نفت خریداری میکند و واردات نفت خام سنگینتر را کاهش داده است.
منبع: تسنیم
چهارشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۲۲