۰
رضایت اوجی و سالاری از نتیجه خرابکاری خود:

فتنه بنزینی و نیروگاهی دولت 1+12

​میز نفت - نگاهی به دو بحران دولت چهاردهم در حوزه انرژی نشان می‌دهد یک فتنه بزرگ توسط دولت 1+12 برای دولت پزشکیان تدارک دیده شده است؛ از بحران بنزین گرفته تا چالش قطعی برق.
جواد اوجی و جلیل سالاری | میز نفت
جواد اوجی و جلیل سالاری | میز نفت
به گزارش میز نفت، چاله نخست ذر حوزه بنزین کنده شده بود؛ جایی که چند هفته پیش از مستقر شدن کابینه چهاردهم و آغاز به کار رسمی دولت جدید، محموله‌های بنزین وارداتی از شمال کشور به بهانه‌های مختلف تحویل گرفته نشد.

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به‌عنوان تأمین‌کننده سوخت موردنیاز کشور، باوجودآنکه می‌دانست مخازن بنزین در شمال کشور وضعیت مطلوبی ندارد و باید بنزین را تأمین می‌کرد، به نفت‌کش‌های وارداتی در دریای خزر دست رد زد تا مخازن را در بدترین حالت تحویل دولت چهاردهم دهد.

با توجه به پیک آخر سفرهای تابستانی که مصرف روزانه بنزین را به بیش از 140 میلیون لیتر در روز می‌رساند، دولت 1+12 باید مخازن ذخیره بنزین را پر می‌کرد اما این اقدام را به دست فراموشی سپرد تا اوضاع برای دولت بحرانی شود.

در آن دوره، بی بنزینی در شمال کشور حاشیه‌ساز شد و صف‌های طولانی در مقابل پمپ‌بنزین‌ها  بی بنزین ماندن اتومبیل‌ها، باعث شد تا نارضایتی‌هایی راهی فضای عمومی شود اما وزارت نفت، با اقدامات خود به‌سرعت بنزین به شمال رساند تا این بحران، خنثی شود.
 

بحران دوم در نیروگاه ها

 
اما بحران دوم، مسئله سوخت مایع نیروگاه‌ها بود؛ دولت 1+12 مخازن نیروگاهی را پر نکرد و میزانش را به کمتر از نیمی از ذخایر سال گذشته رساند. دولت چهاردهم به‌محض تحویل کار از دولت سابق، متوجه موجودی اندک مخازن سوخت شد.

دولت سیزدهم گازوئیلی را گه باید به مخازن ارسال می‌کرد، صرف صادرات کرد به بهانه‌های عجیب؛ از سوی دیگر هم با بی‌توجهی محض به سوخت زمستانی، دولت جدید را در آستانه یک بحران مهم قرار داد تا نارضایتی مردم را کلید بزند.
طرفداران دولت قبل که ید طولایی در آمار سازی دارند، با انتشار نمودارهای «خودساخته» این‌گونه القا کردند که وزارت نفت دولت چهاردهم، مخازن را کامل تحویل گرفته است اما گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ثابت کرد در 5 ماه نخست سال، میزان ذخیره‌سازی سوخت کاهش زیادی داشته است.
بااین‌وجود، برخی نمایندگان تندروی مجلس که ذاتاً مخالف دولت جدید بوده و هستند، توپ را به زمین وزارت نفت دولت پزشکیان انداختند تا خیانت دوستان خود در دولت سابق را مخفی کنند اما آمارهای رسمی نشان می‌دهد از شهریور ما تا اواخر آبان، میزان ذخیره‌سازی سوخت مایع افزایش 122 درصدی داشته تا بخشی از کم‌کاری دولت 1+12 جبران شود.
بااین‌وجود، حجم ذخیره‌سازی سوخت مایع در دولت قبل به حدی بوی خیانت می‌داد که با پر کردن حداکثری ذخایر سوخت مایع توسط دولت جدید، بازهم میزان ذخایر تجمیعی کفاف سوخت نیروگاه‌ها را نمی‌دهد.
دومین فتنه‌ای که باعث شد دولت با تعطیل کردن مازوت سوزی در برخی نیروگاه‌ها، قطعی منظم را برنامه‌ریزی کند؛ موضوعی که باید توسط نهادهای امنیتی زیر ذره‌بین قرار گیرد چراکه کم‌کاری دولت 1+12 منافع ملی را به خطر انداخته، و کشور را در یک نارضایتی عمومی مواجه کرده است.
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۳۰
کد مطلب: 39605
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *