به گزارش
میز نفت ، کرامت ویس کرمی با اشاره به وضعیت
مصرف بنزین، اظهار کرد: مصرف بنزین کشور در سال ۱۴۰۳ با رشد ٧.٤ درصدی نسبت به سال گذشته به ۱۲۴ میلیون لیتر در روز رسیده است.به گفته وی مصرف بنزین کشور در سال قبل ۱۱۵.۴ میلیون لیتر در روز بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین از رشد ۹ درصدی مصرف گازوئیل کشور در سال جاری خبر داد و گفت در سال پیش مصرف گازوئیل ۱۱۰ میلیون لیتر در روز بود که این رقم در سال ۱۴۰۳ با رشد ۹ درصدی مواجه شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه براساس قانون برنامه هفتم متنوعسازی سبد سوخت در دستور کار قرار گرفته است، گفت: از ابتدای سال تاکنون روزانه ۷ هزار و ۳۰۰ تن
الپیجی در کشور تولید و ۲ هزار و ۹۰۰ تن الپیجی توزیع شده است. این مقدار توزیع داخلی الپیجی نسبت به ۲ سال قبل ۵۰ درصد کاهش یافته است.
ویسکرمی با بیان اینکه هماکنون ظرفیت بسیار خوبی در بحث مازاد بر نیاز داخلی در بحث گاز مایع داریم که امیدواریم بتوانیم در بحث متنوعسازی سبد سوخت خودرو از آن استفاده کنیم، تصریح کرد: در نظر داریم احداث جایگاههای الپیجی را در نزدیکی پالایشگاههایی که مازاد الپیجی بر مصرف داخلی دارند، اجرایی کنیم تا بتوانیم الپیجی را به سبد سوخت خودروها اضافه کنیم.به گفته وی، استاندارد جایگاههای الپیجی تدوینشده است و تا پایان سال مکانیابی مناسب برای احداث جایگاههای الپیجی انجام میشود.
لزوم توسعه ناوگان خودرویی دوگانهسوز
مدیرعامل
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به ظرفیت بسیار مطلوب سوخت سیانجی در کشور اظهار کرد: امکان عرضه روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب سیانجی در کشور وجود دارد. با این حال، مصرف سیانجی طی یک سال و نیم گذشته از ۲۳ میلیون مترمکعب به ۱۹ میلیون مترمکعب کاهش یافته است. برای رفع این مسئله، باید ناوگان خودرویی دوگانهسوز توسعه یابد.
ویسکرمی تصریح کرد: در حوزه تبدیل خودروهای عمومی با اولویت وانتبارها بر مبنای مصوبه شورای اقتصاد، قراردادی با هشت شرکت امضا و ۴۰۰ کارگاه در سطح کشور بهمنظور تبدیل خودروهای تکسوز عمومی به خودروهای دوگانهسوز تجهیز و حدود ۳۴۰ هزار دستگاه خودرو تکسوز به خودرودوگانه سوز تبدیل شد که هماکنون این طرح بهدلیل عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران متوقف شده است.
وی با بیان اینکه سامانه ثبتنام تبدیل خودروهای عمومی تکسوز به دوگانهسوز بهزودی باز میشود، افزود: مطابق با مصوبه شورای اقتصاد در مجموع ۹۶۰ هزار دستگاه خودرو با ثبتنام در این سامانه به خودرو دوگانهسوز تبدیل میشوند و تا یک ماه آینده نیز قراردادهای لازم با شرکتهای خودروساز امضا میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به موضوع حقالعمل جایگاهداران سیانجی گفت: صنعت سیانجی، صنعتی بسیار پرهزینه است. از این رو، اصلاحیهای در دولت در حال بررسی است تا میزان حقالعمل جایگاهداران به ۷۰ درصد افزایش یابد. امیدواریم این پیشنهاد از سوی هیئت وزیران تصویب شود تا بخشی از مشکلات جایگاهداران سیانجی برطرف شود.
منبع : ایسنا