به گزارش
میز نفت ، ورود رئیس مجلس شورای اسلامی و طرح
قاچاق سازمانیافته 25 تا 30 میلیون لیتری روزانه سوخت و پس از آن، ورود رئیس جمهوری و طرح سوال اساسی چرایی گمشدن روزانه حداقل 20 میلیون لیتر سوخت، آغازگر یک حرکت جمعی برای شناسایی ابعاد پنهان قاچاق سوخت و جلوگیری از ادامه این روند معیوب بوده است.
جلسهای با حضور مسئولان ارگانهای مرتبط برای اشتراکگذاری اطلاعات
روز گذشته
کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی موضوع قاچاق سوخت را در دستور کار خود داشت. در این جلسه، که با حضور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، مسئولان ذیربط در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فراجا و دستگاههای امنیتی برگزار شد، آخرین اطلاعات هر ارگان در خصوص چگونگی قاچاق سوخت اشتراکگذاری شد.
جلیل مختار، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در تشریح این جلسه با اشاره به بررسی وضعیت قاچاق فرآوردههای نفتی با حضور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، مسئولان ذیربط در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فراجا و دستگاههای امنیتی، گفت: به دنبال آمارهای اعلام شده در رسانهها طی روزهای اخیر، مبنی بر قاچاق حدود 20 میلیون لیتر، جلسه امروز کمیسیون، پیرامون مسئله قاچاق سوخت تشکیل شد که پس از ارائه توضیحات لازم تاکید شد؛ تکالیف ابلاغ شده به دستگاههای اجرایی در سال 98، مانند تغییر الگوی مصرف مطابق ماده (3) قانون مبارزه با قاچاق به درستی اجرا شود چراکه با اجرای این قانون میتوان تا به طور قابلملاحظهای قاچاق سوخت را کنترل کرد.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی که با خانه ملت داشت، ادامه داد: همچنین منشاء قاچاق از مسیرهای مانند حمل و نقل سبک و سنگین، انتقال از طریق تان;ر، سرقت از خط لوله به نیروگاهها، صنایع و حوزه کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت تا بتوان برای مقابله با آنها راهکار ارائه کرد، البته بازبینی سهمیههای تخصیص سوخت، میترینگ و
هوشمندسازی، تغییر روش پرداخت یارانهها، اصلاح قانون در رابطه با خرید و فروش سوخت، انتقال کارت سوخت به کارت بانکی، ایجاد بارنامهای الکترونیکی و... به عنوان راهکار جهت عبور از معضل قاچاق مطرح شد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه براساس ماده (16) قانون مبارزه با قاچاق تنها مرجع اعلام رسمی آمار قاچاق فقط ستاد مبارزه با قاچاق است که میتواند آمار قاچاق را رسما اعلام کند، مطرح کرد: به اعتقاد نمایندگان کمیسیون پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین باید در مسئله قاچاق سوخت به سمت پیشگیری برویم، درواقع اجرای قوانین و نظارت بر اجرای آن بهترین اقدام برای جلوگیری از وقوع قاچاق است.
وی اضافه کرد: در پایان این نشست مقرر شد؛ گزارشی جامع توسط ستاد مقابله با قاچاق درباره میزان و آمار دقیق قاچاق همراه با بیان تحلیل و راهکار به کمیسیون ارائه شود، همچنین فراجا نیز گزارشی از پروندههای کشف کرده و اتفاقات که در این حوزه افتاده به دست کمیسیون بساند.
جلسات ویژه و بررسیهای کمیتهای برای ارائه گزارش به مجلس
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همچنین مقرر شد؛ جلسه مشخصی درباره قاچاق در -برخی از استانهای مرزی که آمار قاچاق بالا است- تشکیل شود و در نهایت گزارشهای ارائه شده توسط دستگاهها در کمیتهای ویژهای زیر نظر کمیسیون انرژی این مسئله آنالیز و مورد بررسی قرار گیرد تا خروجی این بررسیها را به مردم و صحن مجلس ارائه دهیم، البته گزارشهای خلاف واقع به لحاظ قانونی پیگیری خواهند شد.
از سوی دیگر، محسن پاکنژاد، وزیر نفت در گفتوگویی که با سایت اطلاعرسانی وزارت نفت داشته، در خصوص قاچاق سوخت گقت: روشن شدن وضع قاچاق سوخت در کشور یک مطالبه عمومی است و ما وظیفه داریم در کنار سایر دستگاههایی که مسئولیت پیگیری قاچاق را دارند؛ امیدواریم در آینده در این زمینه به نتیجه برسیم.
پاکنژاد با اشاره به نشست اخیر سران قوا در زمینه ناترازیها در کشور گفت: در این نشست تصمیمهایی در سطح کلان برای ناترازی در همه بخشها همچون انرژی، حوزه بانکی و صندوقهای بازنشستگی اتخاذ و با توجه به حضور مسئولان ذیربط جمعبندیهایی در این زمینه انجام شد.
همچنین وزیر نفت از برگزاری نشستی با نمایندگان استان تهران در خصوص قاچاق سوخت خبر داد و گفت: در این نشست دو موضوع ناترازی انرژی و قاچاق سوخت مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهایی که میتواند در ارتباط با پیشگیری از استمرار آن در کشور مؤثر باشد، ارائه شد.
وزیر نفت در نشست دیگری در کمیسیون برنامه و بودجه نیز حضور پیدا کرد، یکی از مباحث مطرح شده در این نشست نیز موضوع قاچاق سوخت بود.در نشست روز گذشته کمیسیون برنامه و بودجه با وزیر نفت که جمعی از مدیران وزارت نفت و شرکت ملی نفت هم حضور داشتند، در خصوص وضعیت تولید نفت، ناترازی انرژی و قاجاق سوخت مباحثی مطرح شد.
منبع : تسنیم