به گزارش
میز نفت ، سیداسماعیل حسینی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی مجلس در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تامین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور گفت: ما در ماههای اخیر شاهد کاهش گاز تحویلی به نیروگاهها بودیم که اگر وزارت نفت در توزیع گاز بین نیروگاهها، صنایع و صادرات بهتر عمل میکرد شاید این اتفاق رخ نمیداد.
وی اضافه کرد: اگر مصرف گازوئیل به این شکل ادامه پیدا کند شاید تا قبل از دیماه ذخائر گازوئیل به صفر برسد یعنی در اوج فصل زمستان با مشکل قطعی برق و گاز مواجه میشویم.
این عضو
کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش میزان مصرف
مازوت در کشور اظهار کرد: برای تکرار نشدن خاموشی برق باید دولت، ملت، مجلس شورای اسلامی و بخش خصوصی به تکالیف قانونی تولید، انتقال، توزیع و مصرف انرژی عمل کنند چرا که رفع ناترازی انرژی به همت همه احتیاج دارد.
تصویب بهینهسازی مصرف انرژی در برنامه هفتم
رمضانعلی سنگدوینی نایب رئیس کمیسیون انرژی با اشاره به احکام برنامه هفتم توسعه گفت که در برنامه هفتم توسعه بهینهسازی مصرف انرژی تصویب شد که باید به سمت اجرای آن حرکت کرد.
وی ایجاد تنوع سوختی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را ضروری خواند و اضافه کرد: باید به سمت جمعآوری گازهای فلر، بهینهسازی مصرف سوخت و ذخیرهسازی گاز طبیعی رفت و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد.
ضرورت جبران تأخیر در بهرهبرداری نیروگاههای تجدیدپذیر
محمد بهرامی نماینده بویراحمد و دنا ناترازی برق در کشور را چالش کشور خواند و گفت: بیش از ۹۲ درصد تولید برق کشور به نیروگاههای حرارتی وابسته است. باید عدم افزایش راندمان نیروگاهها و تاخیر در بهرهبرداری نیروگاههای تجدیدپذیر و جدید را جبران کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تنوع بخشی در سبد تولید انرژی، افزایش راندمان نیروگاهها، اصلاح الگوی مصرف برق به ویژه در بخش صنعتی از طریق نصب کنتورهای هوشمند، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و جمعآوری گازهای همراه را به عنوان راهحل بیان کرد.
اجرای ماده ۲ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق
مالک شریعتی عضو دیگر کمیسیون انرژی با اشاره به ماده ۲ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق گفت: طبق این قانون باید وزارت نیرو جدول اعلام نیاز سوخت نیروگاهها را قبل از پایان خرداد به وزارت نفت اعلام کرده و وزارت نفت هم طبق آن جدول، سوخت را تامین کند. با توجه به اینکه دولت جدید از ابتدای شهریورماه مستقر شده است، باید این قانون را اجرا میکرد کما اینکه از سال گذشته هم مجوز واردات داده شده است.
وی اضافه کرد: از ابتدای شهریورماه تا آبانماه شاهد کاهش ذخائر نیروگاهها و افزایش برداشت بودیم لذا خاموشیها به خاطر عدم تامین گاز طبیعی و افزایش برداشت بوده است.
حسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: میزان سرمایه گذاری در صنعت برق در سال ۱۳۸۷ حدود ۶.۵ میلیارد دلار بوده که در سالهای اخیر به شدت کاهش پیدا کرده و به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه در اقتصاد برق دو راهکار قیمتی و غیرقیمتی وجود دارد، تصریح کرد: در سالهای اخیر راحتترین و سریعترین راه یعنی افزایش قیمت اعمال شده است که تنها امسال قیمت برق خانگی ۳۸ درصد اضافه شد. باید به سمت سیاستهای غیرقیمتی یعنی افزایش راندمان نیروگاهها به خصوص نیروگاههای حرارتی رفت.
صمصامی با اشاره به هدررفت سوخت در نیروگاهها اظهار کرد که این هدررفت سوخت در قیمت تمام شده برق هم محاسبه میشود که باید تدبیری برای آن داشت.
منبع : ایسنا