به گزارش میز نفت، توتال روز جمعه در پی انتقادها از فعالیت هایش در روسیه، اعلام کرد که قصد دارد سهام خود را در یک میدان گازی سیبری که به صورت سرمایه گذاری مشترک با شرکت نفت و گاز نواتک در اختیار دارد، به فروش برساند.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ توتال انرژیز به رغم بحران اوکراین، برخلاف رقیبان غربی اش تاکنون به بسیاری از دارایی هایش در روسیه پایبند باقی مانده و به فعالیت هایش در این کشور ادامه داده است.
توتال انرژیز ۱۹ درصد از سهام شرکت نواتک را نیز در اختیار دارد.
بر اساس فرمان ریاست جمهوری روسیه که در ماه جاری (اوت) صادر شد، سرمایه گذاران و بانک های کشورهای غیردوست شامل فرانسه، حق فروش سهام خود را در برخی طرح های انرژی تا پایان سال جاری ۲۰۲۲ ندارند، هر چند معافیت ها و استثناء هایی برای برخی موارد در نظر گرفته شده است.
روزنامه لوموند روز چهارشنبه نوشت که احتمالا از سرمایه گذاری شرکت فرانسوی توتال در میعانات گازی شرکت نواتک روسیه، برای تولید سوخت جت های جنگنده ارتش روسیه در جنگ اوکراین، استفاده می شود.
این ادعای لوموند بر اساس داده های بازار انرژی و دریافتی از گروه کنشگر گلوبال ویتنس، حاکیست که سوخت جت های نیروی هوایی روسیه از میعانات گازی تولیدی شده توسط ترنفتگاز تامین می شود که ۴۹ درصد از سهام آن در اختیار توتال انرژیز قرار دارد.
توتال انرژی با پذیرش در اختیار داشتن سهام در ترنفتگاز و عرضه همه میعانات گازی تولید شده در این شرکت به نواتک، اعلام کرد که هیچگونه تاسیسات زیرساختی روسیه را که محصول آن در اختیار ارتش این کشور قرار داده شود، اداره نمی کند.
روزنامه لوموند توانسته رد زنجیره تامین را از حوزه ترموکاراستوویه در سیبری تا پایگاه های موروزوسکایا و مالشوو نیروهای هوایی ارتش روسیه را پیگیری کند که در هر کدام یک اسکادران هواپیمای جنگنده چند منظوره مستقر شده اند.
سازمان های غیردولتی می گویند از این پایگاه ها برای حمله به اهدافی درون اوکراین استفاده می شود.
شرکت توتال انرژی به علت پیروی نکردن از دیگر شرکت های بزرگ انرژی غربی برای بیرون آوردن سرمایه گذاری هایش از تاسیسات روسیه، هدف انتقاد قرار گرفته است.
این شرکت فرانسوی توتال انرژی در بیانیه ای خود با تائید فروش میعانات گازی تولید شده در ترنفتگاز به صورت کامل به نواتک، دوباره با شدیدترین لحن، بر محکومیت تهاجم نظامی روسیه به اوکراین تاکید کرد.
مقامهای اتحادیه اروپا از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به دنبال کاهش سهم گاز وارداتی از روسیه در مصرف انرژی خود هستند. این درحالی است که نگرانیهایی نیز در زمینه ادامه صادرات گاز از طریق خط لوله «نورد استریم ۱» پدید آمده است. انتقال گاز روسیه به اروپا از طریق «نورد استریم ۱» از هفته گذشته برای تعمیرات سالانه متوقف شده و احتمال قطع کامل جریان گاز روسیه، کابوس زمستان سخت را برای قاره سبز به تصویر کشیده است.
شنبه ۵ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۰۳:۳۵