به گزارش میز نفت ، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با در نظر گرفتن دو سناریو پیشبینی کرده که رشد اقتصادی سال 97 بین منفی 5.5 درصد تا منفی 2.6 درصد و در سال 98 در خوشبینانهترین حالت منفی 4.5 درصد و در بدبینانهترین حالت منفی 5.5 درصد خواهد بود.
گزارش اخیر نشان میدهد که در برآورد جدید، رقم رشد اقتصادی بدبینانه مرکز پژوهشهای مجلس تغییر نکرده، اما برآورد از رشد اقتصادی خوشبینانه کاهش پیدا کرده است.
از آنجا که عملکرد بخش حقیقی اقتصاد در سالهای 97 و 98 بیش از هر چیز متأثر از وضع تحریمهای جدید و بحران ارزی است، انتظار میرود در سال 98، شاهد وضعیت نسبتاً مشابهی با سال 91 از حیث تأثیر تحریمها و واکنش عملی فعالان اقتصادی کشورهای طرف معامله بر عملکرد بخش حقیقی اقتصاد باشیم.
در سناریوی اول فرض شده است که در نیمه دوم سال 97، بهطور متوسط حدود 800 هزار بشکه در روز صادرات نفت و میعانات گازی افت داشته باشد، در واقع بهطور میانگین 1.9 میلیون بشکه در روز صادرات نفت و میعانات در کل سال ثبت شود، علاوهبراین، در سال 98 نیز بهطور میانگین روزانه یک میلیون بشکه صادرات نفت و میعانات گازی داشته باشیم.
در سناریوی دوم فرض شده است که صادرات نفت و میعانات گازی در نیمه دوم سال 97، کاهشی در حدود 1.6 میلیون بشکه در روز داشته باشد، به این ترتیب در کل سال 97، بهطور میانگین 1.5 میلیون بشکه در روز صادرات نفت و میعانات گازی ثبت شود، علاوهبراین در سال 98 نیز روزانه بهطور میانگین 900 هزار بشکه صادرات نفت و میعانات گازی انجام شود.
منبع : تسنیم
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۱۰