به گزارش
ميزنفت ، حسینعلی حاجی دلیگانی در مصاحبه با رادیو اقتصاد از تقدیم طرح حفظ سامانه کارت هوشمند سوخت با قید دو فوریت و امضای 20 نفر از نمایندگان به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خبرداد و افزود: این طرح به منظور ارتقای شفافیت در عرضه سوخت و پیشگیری از افزایش قاچاق فرآوردههای نفتی تدوین شده است.
وی همچنین اظهارداشت: در صورت تصویب طرح مزبور دولت مکلف است هر گونه سوخت مایع بنزین و گازوئیل به تمامی وسایل نقلیه با استفاده از کارت سوخت خودرو عرضه کند و مجاز هست برای جلوگیری از استفاده از کارت جایگاه و محدود کردن این نوع از کارتها و ترغیب مصرفکننده به استفاده از کارت اختصاصی از خودرو از سازوکارهای مناسب و سیاستهای انگیزشی استفاده کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس دهم گفت: حفظ سامانه کارت سوخت به نفع کشور است چون در کاهش و کنترل مصرف و همچنین جلوگیری از قاچاق سوخت بسیار نقش آفرین است.
وی به مزیتهای استفاده از کارت سوخت اشاره کرد و افزود: استفاده از کارت سوخت موجب کنترل مصرف و همچنین از قاچاق سوخت اعم از بنزین و گازوئیل به شدت جلوگیری می کند.
حاجی دلیگانی بیان داشت: کارت هوشمند سوخت میتواند به شفافیت اطلاعات و مدیریت بهینه سوخت در کشور کمک شایان توجهی داشته باشد.
وی گفت: به واسطه کارت سوخت میتوان به حجم بنزین مصرفی در نقاط مختلف و حتی اقشارمختلف پی برد و این امر به نوبه خود در محاسبات و برنامهریزی های کشور مزیتهای جدی ایجاد و فقدان این سامانه به فساد در حوزه انرژی و بنزین دامن خواهد زد.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: وجود کارت سوخت موجب افزایش شفافیت در عرضه بنزین و کاهش قاچاق این فرآورده با ارزش میشود و از این طریق مصرف بنزین کنترل و به بنزین وارداتی نیاز کمتری خواهد بود.
وی بیان داشت: ایجاد زمینه مناسب برای حرکت به سمت اصلاح مصرف و کسب اطلاعات منسجم از تعداد و نوع ناوگان حملونقل فعال کشور و مصرف سوخت انواع خودرو و تقاضای واقعی بنزین و برنامهریزی و پیشبینی برای عرضه و تقاضای سوخت از دیگر مزایای دیگر استفاده کارت سوخت است.
حاجی دلیگانی در تبیین اهمیت سامانه هوشمند سوخت نیز گفت: این زیرساخت به دلیل اطلاعاتی که برای تصمیمگیری در اختیار مدیران قرار میدهد دارای اهمیت فراوانی است.
وی افزود: دوام استفاده از کارت هوشمند نهتنها از جهت شفافسازی گسترده برای تصمیمگیریهای بخش عمومی اهمیت جدی دارد بلکه ابزاری قوی در سیاستگذاری در حوزههای متعدد از جمله زیستمحیطی، حمل و نقل، صنعتی، تجاری و ... در اختیار سیاستگذاران و مسئولان کشور قرار میدهد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس دهم با بیان اینکه فرهنگسازی همهجانبه برای مصرف توام با صرفهجویی و بهرهوری در کشور ضرورت دارد، یادآورشد: برای سامان یابی نظام اقتصادی ضمن اجتناب از اسراف و تبذیر باید با مدیریت و درایت انرژی کشور را به سمت اهداف کلان و زیربنایی هدایت کرد.
منبع : تسنیم