به گزارش
ميزنفت ، مجلس نشینان مدت هاست که حذف کارت سوخت را با دست پس میزنند و با پا پیش میکشند. به طوری که هنوز جوهر مهر نامه حفظ کارت سوخت خشک نشده تصمیم بر حذف آن می گیرند و تا مقدمات حذف فراهم میشود، میخواهند آن را حفظ کنند.
زندگینامه تکراری کارت سوخت که دیگر به گوش همگی آشناست از این قرار است که استفاده از کارتهای سوخت از اواخر دولت هشتم مطرح شد که در ابتدا صرفا استفاده از کارت برای بهینه سازی مصرف و کنترل مصرف بود اما اجرای این کار در دولت هشتم انجام نشد و در نهایت در دولت نهم و دهم بحث هدفمندی یارانهها و سهمیه بندی اجرا و کارت سوخت رسما وارد نظام سوختگیری کشور شد.
سپس با تک نرخی شدن بنزین و برچیده شدن سهمیه بندی در دولت یازدهم، این سوال مطرح شد که چه ضرورتی به استفاده از کارت سوخت وجود دارد؟ این سوال باعث شد در بررسی بودجه سال جاری تعدادی از نمایندگان باهدف ایجاد توجیهی برای حفظ کارتهای سوخت، پیشنهادی مبنی بر دونرخی شدن بنزین به کمیسیون تلفیق بودجه ارائه کنند که طبق آن سهمیه پایه در نظر گرفته و استفاده بیش از آن سهمیه با پرداخت قیمت تمام شده باشد. در همین حکم مجلس تصویب کرد که همه خودروها کارت سوخت داشته باشند و مخالف با دو نرخی شدن و حذف کارت سوخت بود.
با وجود مخالفت آن زمان مجلس با حذف کارت سوخت، محمدمهدی مفتح، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۹ مردادماه از مصوبه این کمیسیون برای حذف کارت سوخت و تک نرخی ماندن بنزین خبر داده و گفته بود به موجب این مصوبه و در صورت رای موافق نمایندگان در صحن علنی کارت سوخت حذف میشود و بنزین تک نرخی باقی میماند.
اما چندی بعد، در تاریخ ۲۴ مردادماه، اسدالله قره خانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد پس از بررسی های اصلاحیه بودجه، حذف کارت سوخت رای نیاورد و بر این اساس کارت سوخت میماند.
در نهایت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی به لایحه اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۹۵، در تاریخ سوم شهریورماه با حذف بند ح تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۳۹۵ با حذف کارت سوخت موافقت کردند و بیژن زنگنه، وزیر نفت در نشست خبری پنجم شهریور در جریان بازدید از فازها و مجتمع های پتروشیمی در عسلویه درباره حذف کارت سوخت که در مجلس به تصویب رسید، گفت که مجلس تصمیم گیری برای حذف کارت سوخت را به دولت واگذار کرده که در این راستا کارت سوخت بنزین حذف میشود اما برای نفت گاز این اتفاق نخواهد افتاد.
از سوی دیگر اخباری منتشر شد مبنی بر این که وزارت نفت در پیشنهادی به دولت اعلام کرده که اگر موافقت شود کارت سوخت بنزین از ابتدای مهر ماه حذف شود، اما استفاده از کارت سوخت با طراحی متفاوت نسبت به بنزین، در سوخت گیری خودروهای گازوئیل سوز ادامه یابد. اما از سوی دیگر عباس کاظمی، مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران اظهار کرد دولت هنوز زمانی برای حذف کارت سوخت بنزین اعلام نکرده است.
توپ تصمیم گیری درمورد کارت سوخت در زمین دولت انداخته شده بود که نمایندگان مجلس در جلسه علنی 24 آبان ماه با ۱۱۲ رای به یک فوریت طرحی رای موافق دادند که در صورت تصویب نهایی آن دولت ملزم به حفظ کارت سوخت هوشمند خودرو میشود.
این تصمیم مجلس در حالی گرفته شد که چند روز قبل از آن، امیری خامکانی، نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره اینکه اخیرا تعدادی از نمایندگان طرح دو فوریتی برای حفظ کارت سوخت را تهیه کردهاند گفت: با توجه به مصوبهای که مجلس برای حذف آن رای داده است بعید میدانم تجدید نظر کند.
درحالی که بلاتکلیفی درمورد کارت سوخت همچنان ادامه داشت و عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در اواسط آذرماه درمورد حفظ یا حذف کارت سوخت نیز گفته بود درمورد کارت سوخت منتظر تصمیم مجلس هستیم، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی روز گذشته از موافقت اعضای این کمیسیون با ابقای کارت سوخت خبر داد و گفت طرح یک فوریتی حفظ کارت سوخت که پیش از این فوریتش در مجلس به تصویب رسیده بود مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت اعضای کمیسیون انرژی با یک اختلاف رای با ابقای کارت سوخت موافقت کردند.
به گفته وی با توجه به تصویب کلیات و جزییات طرح یک فوریتی حفظ کارت سوخت در کمیسیون انرژی این طرح برای بررسی به صحن علنی مجلس ارجاع خواهد شد.
اکنون مردم و جایگاه داران چشم به ساختمان مثلثی شکل مجلس دوخته اند تا ببینند آیا پاستور نشینان سناریوی مثلثی شکل حفظ، حذف یا تغییر کاربرد کارت سوخت را با حفظ این کارت به پایان می برند یا خیر، هرچند ازین ساختمان بوی سوختگی کارت سوخت نمی آید.
منبع : ایسنا