طی روزهای گذشته توقیف یک نفتکش ایرانی و یک نفتکش چینی در آبهای نزدیک به اندونزی خبر ساز شده است و به نظر میرسد جنگ تنگهها در حال ورود به مراحل جدیدی است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر ضرورت ایجاد یک نهاد فرابخشی در جهت مدیریت مصرف سوخت و انرژی در کشور گفت: در سال ۱۴۰۰ در تولید گاز مشکلی نداریم، باید روی مدیریت مصرف تمرکز کنیم.
آنطور که کارشناسان پیشبینی کردند تقاضای جهانی نفت خام با توزیع واکسن و بهبود اوضاع اقتصادی افزایش مییابد و انتظار می رود تا فصل تابستان شاهد تاثیرات و افزایش قیمت نفت باشیم.
نتیجه ۲۰ سال توسعه پارس جنوبی را در بخش تولید گاز طبیعی داریم صرف گرمایش منازل مسکونی می کنیم در حالی که این میزان مصرف، اسراف گونه و بدون توجه به اصول مصرف بهینه است.
یک کارشناس انرژی گفت: خامفروشی نفت به معنای از دست دادن فرصت فروش هیدروکربنهای باارزش بوده و تحریمهای آمریکا را اثرگذار میکند. همچنین هیچ آورده سیاسی نیز برای کشور به همراه ندارد درحالیکه در صادرات گاز دقیقا موضوع برعکس است.
شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ پیامدهای کم سابقه ای در سراسر صنعت انرژی به دنبال داشت و تحولات مربوط به همه گیری کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۱ بزرگترین عامل تاثیرگذار بر این بخش خواهد بود.
وزیر نفت با بیان اینکه بخشی از پول نفت ایران در عراق، کرهجنوبی، ژاپن و امارات مسدود شده است که مربوط به پیش از تحریم است گفت: پول نفت باید صرف اقتصاد کشور شود و به صندوق توسعه ملی برود و نباید وارد بودجه شود.
صادرات نفت اورال روسیه از بنادر غربی ۲۰ درصد در ماه فوریه کاهش مییابد. روسیه تلاش میکند کنترل قیمت سوخت را که به بالاترین رقم طی ۱۳ سال گذشته رسیده است، به دست آورد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد مصرف جهانی نفت و سایر سوختهای مایع ۹ درصد در ۲۰۲۰ کاهش یافته و به ۹۲.۲ میلیون بشکه در روز رسیده بود ولی۵.۶ میلیون بشکه در روز در سال جاری میلادی افزایش می یابد.
افزایش ظرفیت پالایشگاه ها در بزرگترین واردکننده نفت جهان یعنی چین همچنان از بازار جهانی این محصول حمایت کرده حتی با وجود اینکه که تقاضا در کشورهای دیگر دنیا کم بوده است.