به گزارش میز نفت، چند ماه پیش بود که شرکت ملی پالایش و پخش تصمیم گرفت قیمت سوخت تحویلی به دکل های حفاری را از 350 تومان به بیش از 28 هزار تومان افزایش دهد که همین تصمیم، موجب بروز انتقادات بسیاری در شرکتهای حفاری شد.
افزایش بیش از 80 برابری قیمت سوخت، این شرکتها را که در حال ورشکستگی هستند با بحران دیگری مواجه می کند؛ شرکتهای حفاری هم این موضوع را به وزیر نفت اعلام کردند که قرار شد در این باره ارزیابی دیگری صورت بگیرد.
با این وجود، اتفاق جدیدی رخ نداد و حالا شرکت پخش خوزستان به شرکتهای فعال در این استان اعلام کرده پول گازوئیل را باید بر اساس نرخ های فوب خلیج فارس پرداخت کنند.
این اقدام، قطعا موجب افزایش هزینه های شرکتهای حفاری شده که در نهایت، این افزایش هزینه به صورت چند برابر در اصلاحیه قراردادهای حفاری میان پیمانکاران و شرکت ملی نفت نقش خواهد بست.
فارغ از این ماجرا، باید به این نکته توجه کرد وزارت نفت بر چه اساسی چنین تصمیمی گرفته است آن هم در شرایطی که مدام از لزوم توسعه صنعت نفت می گوید و معتقد است باید بر اساس مزیت های نسبی کشور، پیمانکاران نفتی و حفاری را به کار گرفت.
این اقدام وزارت نفت، به خوبی نشان می دهد جریانی در این وزارتخانه علاقه بسیاری برای ایجاد بحران در مناطق نفتی بویژه خوزستان دارند چراکه در صورت توقف کار در صنعت حفاری، اعتراضات در این استان آغاز می شود.
به همین دلیل بود که تحولات صنعت حفاری طی سالهای گذشته در حوزه امنیتی مورد رصد کامل قرار می گرفت و برخی تصمیمات دولت گذشته در این باره، با وتوی نهادهای امنیتی مواجه می شد.
دوشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۵۳