۰
گزارش الجزیره به نقل از کپلر

40 میلیون بشکه نفت ایران ، منتظر مشتری

میز نفت - جدیدترین گزارش کپلر نشان می دهد که موجودینفت ایران روی نفتکشها افزایش یافته و روسیه در حال کم رنگ کردن نفت ایران در بازار شرق آسیاست.
نفتکش ایران | میز نفت
نفتکش ایران | میز نفت
به گزارش میز نفت، الجزیره نوشت:

صادرات نفت خام ایران به چین از زمان آغاز جنگ اوکراین به‌شدت کاهش یافته است، زیرا پکن از بشکه‌های پر تخفیف روسیه رضایت کاملی دارد؛ ایران هم  با ذخیره‌سازی حدود 40 میلیون بشکه نفت روی نفت‌کش‌های خود، به دنبال مشتری است.

گزارش‌های غیررسمی می‌گوید تحریم‌های آمریکا و اروپا که به دلیل حمله مسکو به اوکراین در 24 فوریه اعمال شد، نفت خام روسیه را بیشتر به سمت شرق سوق داد؛ جایی که با حضور پر رنگ روسیه، تقاضا برای نفت ایران و ونزوئلا را که هر دو تحت تحریم‌های غرب هستند، کاهش داد.

داده‌های موسسه کپلر نشان می‌دهد که حدود 20 کشتی نفت ایران تا اواسط ماه می در نزدیکی سنگاپور لنگر انداخته بودند اما این میزان در ماه آوریل به‌سرعت افزایش‌یافته که دلیلی جز جایگزین شدن نفت روسیه با نفت ایران ندارد.

کپلر در گزارش جدید خود تخمین می‌زند ایران فقط در نزدیکی سنگاپور 37 میلیون بشکه نفت روی آب دارد که نسبت به ماه گذشته 15 میلیون بشکه افزایش داشته است.

بر اساس داده‌ها و محاسبات این شرکت مشاوره، صادرات ایران به چین در ماه مارس بین 700 تا 900 هزار بشکه در روز برآورد می‌شد که با کاهش 200 تا 250 هزار بشکه‌ای در ماه بعدی مواجه شده است.

کپلر گفت که ایران در سه‌ماهه اول به‌طور متوسط 930 هزار بشکه در روز ، نفت به چین صادر کرده است، درحالی‌که برآورد اولیه آن برای آوریل 755 هزار بشکه در روز بود، اگرچه به دلیل دشواری ردیابی فروش ایران می‌توان این برآورد را اصلاح کرد.

چین اکنون آشکارا محموله‌های اورال [روسی] بیشتری می‌خرد. صادرات اورال به چین بیش از سه برابر شده است. همایون فلک شاهی، تحلیلگر ارشد شرکت Kpler، گفت: چین که اخیراً به دلیل محدودیت‌های COVID-19 کل واردات نفت آن کاهش یافته است، همچنین بزرگ‌ترین خریدار نفت خام ESPO Blend روسیه است.
 
سه منبع به رویترز گفتند که ایران و روسیه در هفته‌های اخیر برای گفتگو درباره نحوه تجارت نفت تحت تحریم‌ها در تماس نزدیک بوده‌اند. یک منبع گفت که طرف روسی می‌خواهد بداند ایران چگونه حمل‌ونقل، تجارت و بانکداری را هدایت می‌کند، درحالی‌که دو طرف همچنین درباره ایجاد شرکت‌ها، بانک‌ها و صندوق‌های مشترک بحث کردند.

اما این گفتگوها رقابت را برای یافتن خریداران نفت خام اورال روسیه و ایران که معمولاً سنگین‌تر با محتوای گوگرد بالاتر هستند، کاهش نداده است و این امر باعث می‌شود فرآوری آن‌ها گران‌تر از نفت روسیه باشد. گریدهای روسی کیفیت بسیار بهتری داشته و قیمت پایین‌تری دارند و همین موضوع باعث شده تا فروشندگان نفت ایران تحت‌فشار شدیدی قرار بگیرند.

یک منبع آگاه گفته است که نفت روسیه با تخفیف 9 دلاری به چین می‌رود و اگر ایران بخواهد بازار خود را حفظ کند، باید حداقل 15 دلار در هر بشکه تخفیف بدهد. یک تاجر اروپایی با اشاره به تشدید تحریم‌های آمریکا علیه صادرات ایران گفت: «شما می‌توانید به‌طور قانونی نفت روسیه را با تخفیف خریداری کنید، اما نفت ایران همچنان موضوع تحریم است، بنابراین طبیعتاً مردم به سراغ گزینه ساده‌تر می‌روند».

در همین حال، هند خرید نفت خام روسیه را افزایش داده است. به گفته کپلر، هند تا اوایل ژوئن بیش از 30 میلیون بشکه در سه ماه گذشته وارد خواهد کرد که بیش از دو برابر حجم واردات در کل سال 2021 است.
 
شنبه ۷ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۶:۲۶
کد مطلب: 33091
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *