به گزارش میز نفت، شورای اداری وزارت نفت که هماکنون اعضای آن را آقایان آیدین ختلان، فرزین مینو، هوشنگ فلاحتیان، محمدمهدی رحمتی، فریدون ثقفیان و نصرت رحیمی تشکیل میدهند، در خردادماه سال گذشته در بخشنامهای اعلام میکند که این نیروهای پیمانکاری متناسب با نیاز واحدهای مختلف در چارچوب قراردادهای مدت معین، مدت موقت و پیمانکاری نوع الف، جذب شوند، اما در صورتجلسه نیمه تیرماه امسال این شورا با همین اعضا، تصمیم بر آن میشود که همه این نیروها تعدیل شوند.
به گفته مقامهای آگاه، بهعلت غیبت بعضی از اعضا در این نشست شورای اداری، آیدین ختلان شخصا امضاهای این صورتجلسه را از اعضا دریافت کرده است و تنها عضوی که با تعدیل نیروها مخالفت کرده، نصرت رحیمی؛ رئیس هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی، پسانداز و رفاه کارکنان صنعت نفت است.
بر اساس برنامه شورای اداری صنعت نفت درباره تجدید قرارداد کارکنان قرارداد پیمانکاری نوع ب شرکت متن، از مجموع ۱۶۹ نفر نیروی این مدل قرارداد، تنها با ۸۰ نفر تجدید قرارداد میشود آن هم فقط برای یکسال و قرارداد ۸۹ نفر باقیمانده از ۳۱ شهریورماه جاری بهعنوان نیروی مازاد به پایان میرسد.
بر اساس نظر یکی از اعضا شورا که اتفاقا تنها فرد پیگیر تعدیل نیرو در شرکت متن است (ختلان)، از میان نیروهای پیمانکاری نوع ب، تنها تعدادی از افراد با تحصیلات فنی در رشتههای نفت، مکانیک، برق، عمران و HSE امکان ادامه فعالیت دارند و مابقی نیروها باید از شرکت اخراج شوند.
از سوی دیگر شرکت پترو پارس موظف شده است تا ۲۰ نفر از ۸۹ نفر کارکنان مازاد شرکت متن را مطابق نیاز و صلاحیت علمی و فنی آنان در پیمانکاریهای خود به کار بگیرد.جلوگیری از ادامه کار حدود ۹۰ نفر از کارکنان شرکت متن، ضربه مهلکی به معیشت خانواده آنان است که قربانی تصمیمهای خلقالساعه و سلیقهای و یک شبه شدهاند.
در شرایطی که هنوز بسیاری از نمایندگان مجلس، استانداران و مدیران بازنشسته بر خلاف قانون در بدنه شرکتهایی همچون متن فعالیت میکنند، چگونه است که چنین تصمیمهای سلیقهای برای اخراج نیروهای جوان فعال در پروژههای شرکتهای نفتی گرفته میشود.
در روزهای گذشته عموم نیروهای در فهرست اخراج شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) بهصورت علنی و با رعایت شئونات قانونی مراتب اعتراض خود را به مدیران مربوط اعلام کردهاند که به دنبال آن، مسئولان ذیربط وعده دادند که قرارداد این کارکنان به شکل موقت برای سه ماه تمدید کنند که این وعده در نوع خود، بهطور قطع موجب بیانگیزگی شدید و کاهش بازدهی و بهرهوری کاری کارکنان در بدنه شرکت متن خواهد شد.
بیانگیزگی نیروی کار در بدنه یک شرکت، ویروس مهلکی است که به سرعت به سایر بخشهای سازمان تسری مییابد که این رویداد در این روزگار صعب و دشوار پیش روی صنعت نفت کشور چه در داخل و چه در عرصه بینالمللی به صلاح منافع ملی و میهنی در این صنعت معظم نخواهد بود.
هماکنون شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) با ۱۴ پروژه فعال و نیاز به نیروی انسانی، بر اساس چه استدلال و منطقی، ارتزاق و معیشت ۹۰ خانواده را به خطر میاندازد. بهتر است آقای وزیر نفت بر نحوه تصمیمگیری مشاوران جوان خود که در دانشگاه نیز پای درسهای ایشان نشستهاند، بیشتر نظارت کند.
پنجشنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۱۴