به گزارش
ميزنفت، بلومبرگ با انتشار تحلیلی در خصوص قراردادهای جدید نفتی ایران تاکید کرد که تهران برای جذب 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری مورد نیاز برای بازسازی صنعت انرژی خود، قراردادهای جذاب تر با تعرفه های بهتری را به شرکتهای خارجی پیشنهاد خواهد داد.
ایران که زمانی دومین تولید کننده بزرگ نفت اوپک به شمار می رفت، قراردادهای 20 ساله ای را برای پروژه های نفتی و گازی به شرکتهای خارجی ارائه خواهد کرد. این مطلب را رکن الدین جوادی مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در مصاحبه ای در تهران بیان کرده است.
روبین میلز تحلیلگر مسائل انرژی و مقام سابق شرکت رویال داچ شل که طی سال های 1998 تا 2003 میلادی در ایران فعالیت می کرده، در این باره گفت: چیزی که تاکنون اعلام شده ظاهرا قراردادهای جذاب تری از سوی ایران پیشنهاد خواهد شد، بی شک قراردادهای جدید پیشرفت زیادی نسبت به قراردادهای بیع متقابل خواهد داشت.
ایران چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان را در اختیار دارد و برای افزایش تولید نفت خود پس از لغو تحریمهای بین المللی آماده می شود. آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد که صادرات نفت ایران از 2.6 میلیون بشکه در روز در سال 2011 میلادی به کمتر از 1.4 میلیون بشکه در روز در یک سال گذشته کاهش یافته است.
جوادی در ادامه افزود: مفاد مربوط به قراردادهای جدید نفتی ماه آینده اعلام خواهد شد. ایران قصد دارد تولید نفت خود را تا سال 2021 میلادی به 5.7 میلیون بشکه در روز و تولید گاز طبیعی را نیز به بیش از 1.4 میلیارد متر مکعب در روز افزایش دهد.
وی تاکید کرد: قراردادهای جدیدی که قصد معرفی آن را داریم این فرصت را برای شرکتهایی که قصد سرمایه گذاری در بازار ایران و مشارکت و تولید بلندمدت را دارند حداقل به مدت 20 سال فراهم خواهد کرد .
بر اساس قراردادهای بیع متقابل تنها یک تعرفه ثابت در مدت 5 تا 7 سال به شرکتهای نفتی طرف قرارداد ایران پرداخت می شد و شرکتهای خارجی هیچ سهمی از تولید نفت در یک میدان در بلندمدت نداشتند. قراردادهای جدید میزان تعرفه پرداختی به شرکتهای خارجی را به میزان نفت تولیدی آنها مرتبط خواهد کرد.
میلز نیز گفت: قراردادهای جدید ایران ظاهرا جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاران نسبت به پروژه های نفتی عراق خواهد داشت و زمینه های مشترک بیشتری با قراردادهای مشارکت در تولید نفت دارد که در صنعت جهانی نفت مرسوم و متداول است. سرمایه گذاران خارجی تمایل و انگیزه بیشتری برای سرمایه گذاری در پروژه های نفتی ایران با قراردادهای جدید نسبت به قراردادهای بیع متقابل خواهند داشت. این قراردادها جذابترین قراردادها در خاورمیانه خواهد بود.
راینز سیلی مدیر عامل شرکت نفتی او ام وی نیز تاکید کرد که اگر مفاد قراردادهای جدید نفتی انعطاف پذیر باشد، این شرکت در ایران سرمایه گذاری خواهد کرد.
بر اساس آمارهای بلومبرگ، تولید نفت ایران در ماه سپتامبر به 2.8 میلیون بشکه در روز رسیده و ایران به پنجمین تولید کننده بزرگ نفت اوپک تبدیل شده است.
جوادی گفت: یک هفته پس از لغو تحریمها ایران می تواند میزان تولید نفت خود را تا 500 هزار بشکه در روز افزایش دهد.