به گزارش
ميزنفت، پس از اظهارات معنا دار علی النعیمی وزیر نفت عربستان مبنی بر این که
ثبات را دوست داریم نه قیمت را ، یک مشاور نفتی بلندپایه سعودی گفت، نبود یک رهبر صریح یا یک «لنگر» در بازار جهانی نفت در حال افزایش بلاتکلیفی است و موجب نوسان های شدید در قیمت نفت می شود، اما این بلاتکلیفی بعید است برای مدتی طولانی ادامه یابد.
این اظهارات ابراهیم المهنا نشان می دهد که عربستان و بقیه کشورهای عضو اوپک درک کرده اند که در حال حاضر قادر نیستند به تنهایی بازار نفت را مدیریت کنند و باید مکانیزم های جمعی ای برای کاهش بی ثباتی در بازار به کار گرفته شود.
مهنا که یکی از مشاوران وزیر نفت عربستان است، در یک کنفرانس انرژی که روز چهارشنبه پشت درهای بسته در کویت برگزار شد اظار داشت: «در نهایت این به معنای ناتوانی سرمایه گذاران در یافتن یک قیمت مناسب در بازار در حال حاضر و در آینده است... این یک وضعیت غیرطبیعی است و دشوار می توان انتظار داشت ادامه پیدا کند.»
همچنین علی النعیمی
وزیر نفت عربستان در نشست وزرای انرژی گروه جی 20 در ترکیه گفت: از دهه 1970 این صنعت نوسانات زیادی را در قیمت نفت تجربه کرده که روی سرمایه گذاریها در بخش نفت و گاز و تداوم آن تاثیر گذاشته است.
به گزارش رویترز، عربستان به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت جهان عامل اصلی تصمیم نوامبر 2014 اوپک مبنی بر عدم کاهش تولید و تدوام تولید بالا بوده است.
این تصمیم موجب تغییر نقش سنتی اوپک شده که در هنگام فزونی عرضه با کاهش تولید خود جلوی افت شدید قیمت ها در بازار را می گرفت.
پیام ریاض به بازار نفت صریح است: عربستان دیگر تمایل ندارد به تنهایی بار کاهش تولید را به دوش بکشد و اگر دیگران خواستار قیمت های بهتر هستند، باید سهم خود از کاهش تولید را بپذیرند.
منابع نفتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس نشانه ای از تغییر عربستان در استراتژی بلند مدت نفتی اش نمی بینند، به خصوص در شرایطی که دیگر اعضای اوپک نظیر عراق در حال افزایش تولید خود است و ایران نیز خود را برای افزایش صادراتش در سال آینده آماده می کند.
مهنا با اشاره به صحبت های خود در مورد لزوم همکاری بین المللی گسترده تر برای کاهش احتکار و حمایت از بازار سالم نفتی گفت، این همکاری ها «نباید تنها به اوپک و دیگر کشورهای تولید کننده محدود باشد، بلکه باید شامل دیگر مصرف کنندگان عمده انرژی نیز باشد.»
منبع: تسنیم