۱
۵
اختلاف 16 میلیون بشکه ای ایران و آمریکا

10 قدرت پالایشی جهان

بر اساس آخرین گزارش های منابع رسمی، 60 درصد ظرفیت پالایشی جهان در 10 کشور آمریکا، چین، روسیه، هندوستان، ژاپن، کره جنوبی، عربستان، برزیل، آلمان و ایران قرار دارد.
10 قدرت پالایشی جهان
به گزارش «ميزنفت»، آمریکا با در اختیار داشتن 140 پالایشگاه و ظرفیت پالایش روزانه 17 میلیون و 791 هزار بشکه، صدر نشین کشورهای پالایشی است که با این رقم، 19 درصد ظرفیت پالایشی جهان را از آن خود کرده است.
در میان ایالات این کشور، تگزاس یک چهارم ظرفیت را با 27 پالایشگاه فعال به خود اختصاص داده است. پس از تگزاس، ایالت لویزیانا با 19 پالایشگاه، و کالیفرنیا با 18 پالایشگاه در رده های بعدی قرار دارند. آمریکا در سال 2010 توانست روزانه 17 میلیون و 763 هزار بشکه نفت خام پالایش کند. بالاترین میزان پالایش نفت آمریکا در سال 2013 بود که پالایشگران این کشور توانستند روزانه 17 میلیون و 881 هزار بشکه نفت تصفیه کند.
 
*چین
این کشور با ظرفیت پالایش 14 میلیون و 98 هزار بشکه در رده دوم قرار دارد؛ پکن حدود 15  درصد از ظرفیت پالایشگاهی جهان را در خود می بیند و قصد دارد تا پایان سال 2015 این ظرفیت را به 14 میلیون و 300 بشکه برساند. شرکت ملی نفت چین، شرکت پتروچاینا و شرکت ساینوپک، عمده عملیات پالایش را در این کشور بر عهده دارند. سهم ساینوپک از ظرفیت پالایشی 5 میلیون بشکه است که 45 درصد از ظرفیت کل چینی هاست.



ساینوپک و پتروچاینا هم روی هم رفته 31 درصد از سهم پالایشی را به خود اختصاص داده اند و شرکت های  CNOOC و Sinochem به تازگی وارد این حوزه شده اند. چین در سال 2010 توانسته بود 10 میلیون و 302 هزار بشکه نفت خام در روز پالایش کند که طی 4 سال توانست به رقم 14 میلیون و 98 هزار بشکه دست پیدا کند.
 
*روسیه
این کشور با اختلاف فاحش با رده های اول و دوم، با ظرفیت 5 میلیون و 511 هزار بشکه و حدود 7 درصد از ظرفیت پالایشی جهان در رده سوم ایستاده است. روسنفت بزرگترین پالایشگر نفت روسیه به شمار می رود و 40 پالایشگاه را اداره و راهبری می کند.



این شرکت 7 پالایشگاه بزرگ روسیه را در دست دارد از جمله پالایشگاه Angarsk در شرق سیبری که روزانه 385 هزار بشکه نفت را تبدیل به فرآورده می کند.  ظرفیت پالایشی نفت روسیه در سال 2010 ، 5 میلیون و 551 هزار بشکه بوده است.
 
*هندوستان
چهارمین قدرت با دارا بودن حدود 5  درصد از ظرفیت جهانی با رقم 4 میلیون و 319 هزار بشکه بیشتر نفت خود را از خاورمیانه دریافت می کند. 21 واحد پالایشی در هندوستان به عملیات مشغول هستند که بیشترشان متعلق به اداره شرکت های بخش دولتی است.



شرکت های ریلانس و اسار هم دو پالایشگر هندی ها به شمار می روند  که ریلانس عملیات بزرگترین پالایشگاه جهان را در گجرات با ظرفیت پالایش روزانه یک میلیون و 200 هزار بشکه بر عهده دارد. پالایشگاه اسار هم در همین منطقه روزانه 405 هزار بشکه نفت خام را تصفیه می کند. این کشور در سال 2010 روزانه 3 میلیون و 703 هزار بشکه نفت پالایش می کرد. ظرفیت پالایشی این کشور تقریبا از سال 2013 ثابت مانده است.
 
*ژاپن

پنجمین قدرت پالایشی جهان، دومین رتبه این صنعت را در آسیا از آن خود کرده است؛ این کشور در سال 2014 روزانه 3 میلیون و 749 هزار بشکه نفت پالایش کرد که نسبت به سال 2010، 542 هزار بشکه کاهش تولید داشته است که دلیل اصلی آن، سونامی است که چند سال پیش در ژاپن تاسیاست این کشور را تخریب کرد.



این کشور 4.6 درصد ظرفیت پالایشی جهان را در اختیار دارد و سومین وارد کننده نفت جهان است. توکیو 25 پالایشگاه دارد و  بزرگترین پالایشگاه آن، شرکت  JX Nippon با در اختیار داشتن 7 پالایشگاه، روزانه یک میلیون و 600 هزار بشکه نفت را پالایش می کند.
 
*کره جنوبی

این کشور با ظرفیت پالایش 2 میلیون و 900 هزار بشکه در رده ششمین قدرت پالایشی جهان جای گرفته است؛ 3 پالایشگاه اصلی متعلق به شرکت های SK، GS Caltex و S-Oil  است که صاحب بخشی از شرکت GS Caltex آرامکوی سعودی است.



پالایشگاه اولسان با ظرفیت 840 هزار بشکه بزرگترین پالایشگاه کره جنوبی محسوب می شود و کوچک ترین شرکت پالایشی نیز متعلق به شرکت Hyundai Lube Oil است که روزانه 9 هزار و 500 بشکه نفت را پالایش می کند.
 
*عربستان سعودی

تامین کننده 13 درصد از نفت جهان، سهم دو درصدی از پالایش جهان را دارد.ریاض در سال 2014، روزانه 2 میلیون و 107 هزار بشکه نفت خام را تبدیل به فرآورده های نفتی کرد؛ این کشور روزانه بیش از 10 میلیون بشکه نفت تولید می کند و سهام تعدادی از پالایشگاه های خارج از مرزهای خود را در اختیار دارد.



نکته جالب در باره عربستان کاهش ظرفیت پالایشی این کشور طی 5 سال گذشته است به طوری که این کشور در سال 2010، روزانه 2 میلیون و 822 هزار بشکه، در سال 2011 ، 2 میلیون و 522 هزار بشکه، در سال 2012 ، 2 میلیون و 122 هزار بشکه و در سال 2013 ، 2میلیون و 117 هزار بشکه به پالایش مشغول بوده است. پالایشگاه های راس التنوره و ریاض دو پالایشگاه مهم عربستان به شمار می روند.
 
*برزیل
14 پالایشگاه در این کشور روزانه 2 میلیون و 235 هزار بشکه نفت خام را پالایش می کنند؛ شرکت های بی پی، استات اویل، اکسون موبیل و ... در این کشور مشغول کارند و صاحب بخشی از سهام پتروبراس در برخی پالایشگاه ها هستند.



برزیل در سال 2010 توانسته بود 2 میلیون و 93 هزار بشکه ، در سال 2011 ، 2 میلیون و 10 هزار بشکه، در سال 2012 ، 2 میلیون بشکه، سال 2013 ، 2 میلیون و 93 هزار بشکه و در سال 2014 روزانه 2 میلیون و 235 هزار بشکه را پالایش کند. آرامکو سهامدار 5 پالایشگاه در کشورهای آمریکا، ژاپن و کره است.
 
*آلمان
آلمان با پالایش روزانه 2 میلیون و 60 هزار بشکه نفت خام در روز، نهمین کشور در میان کشورهای دارنده بزرگترین ظرفیت پالایشگاهی در جهان است. این کشور هم یکی از بزرگترین وارد کننده نفت در دنیا به شمار می‌رود. آلمان بیش از 95 درصد از نفت مورد نیاز خود را وارد می‌کند.



آلمان هم‌اکنون 14 پالایشگاه دارد و میزبان تعدادی از شرکت‌های پالایشی بین‌المللی است که در این کشور پالایشگاه دارند. پالایشگاه نفت « Shell Deutschland» بزرگترین پالایشگاه آلمان است که بیش از یک چهارم ظرفیت پالایشگاهی این کشور را به خود اختصاص داده است. بی.پی اروپا، کونوکو فیلیپس آلمان، توتال آلمان و «Ruhr Oel»، سرمایه‌گذاری مشترک بی.پی و روسنفت، اپراتورهای دیگر پالایشگاه بزرگ آلمان به شمار می‌روند.
پالایشگاه «Shell Deutschland's Rheinland» در مناطق «Godorf» و «Wesseling»، بزرگترین پالایشگاه آلمان با ظرفیت 321 هزار بشکه در روز است.
 
*ایران
جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن 9 پالایشگاه که 7 پالایشگاه آن، غیراستاندارد هستند رتبه دهم کشورهای پالایشی جهان را در اختیار دارند؛ ایران در سال 2010 روزانه یک میلیون و 860 هزار بشکه نفت خام پالایش می کرد که این رقم در سال 2014 به یک میلیون و 940 هزار بشکه رسید.
 
ترجمه و گزارش از وحید حاجی‌پور
يکشنبه ۱ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۱۶
کد مطلب: 8316
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


اراکی
Iran, Islamic Republic of
بازم خوبه ما تو 10 تای اول هستیم
اوحدی
Iran, Islamic Republic of
به جای این گزارش ها بیاید ببینید پالایشگاه اراک چه خبره
رنجبر
Iran, Islamic Republic of
ای کاش به جای 10 قدرت 20 کشور را معرفی می کردید. خیلی دوست دارم بقیه کشورهای نفتی چه وضعیتی دارن
نفت ستاره خایج فارسی
Iran, Islamic Republic of
پالایشگاهای جدید نفت ستاره شروع بکار نکرده 100 نفر از نیروهای رسمی ازمونی شو اخراج کرده حالاشما بیاید تو نفت ستاره ببینید خبر تو خبره
یاسین
Iran, Islamic Republic of
بسیاااار باعث تاسفه که مسئولین از درآمد فوق تصور پتروشیمی نه تنها سهمی برای ملت قائل نشده اند بلکه با ورود گازهای سمی در هوای پاک بعد از ۱۰ سال چنان آلودگی در منطقه عسلویه ایجاد کرده اند که تا شعاع ۶۰ کیلومتری هوا سمی شده و موجب مرگ تدریجی انسان و حیوان و گیاه و خشک شدن رودخانه ها میشود و ضمنا ذخایر طبیعی کشور به راحتی طی تمام ساعات شبانه روز سوزانده و به هوا میرود . درحالیکه هم خطر جانی جدی مردم را تهدید میکند و هم گازهای ارزشمند دود میشود . در هیچ جای دنیا چنین خیانتی به کشور نمیشود . اگر این مشعلها خاموش نشده و گازها استفاده نشوند طی ۱۰ سال آینده از مردم و طبیعت جنوب اثری نمی ماند. ژاپن تکنولوژی بهره برداری از آنرا دارد ولی مسئولین به فکر جیب خود هستند 😱 چه کسی به داد این ملت مظلوم‌ خواهد رسید؟؟؟؟