۰
فايننشال تايمز:

پس لرزه های کاهش قیمت نفت در خلیج فارس

روزنامه فایننشال تایمز نوشت کشورهای منطقه خلیج فارس فشار پایین ماندن قیمت های نفت را احساس می کنند.
پس لرزه های کاهش قیمت نفت در خلیج فارس
به گزارش «ميزنفت»، این روزنامه در مقاله ای به قلم سیموئن کر نوشت: 

دولت های این منطقه ، که ذخایر ارزی هنگفتی برخوردار بوده اند، ماههاست که به بازارهای مالی گفته اند به رغم تقریبا نصف شدن قیمت های نفت از تابستان گذشته، در نحوه سرمایه گذاری های آنها تغییر چندانی به وجود نخواهد آمد. 

مقامات کشورهای خلیج فارس همچنین کوشیده اند به شهروندان خود نیز اطمینان خاطر بدهند که این دوره کاهش قیمت موقت خواهد بود و آنها همچنان متعهدند که بودجه های اصلی را برای بهبود شرایط اجتماعی حفظ کنند. اما واقعیت این است که دولت های این منطقه کاستن از بودجه و تغییر برنامه های سرمایه گذاری خود را شروع کرده اند. 

شرکت های بخش خصوصی نیز با همین مسئله دست به گریبان هستند که تاثیر چشمگیری بر ارزشگذاری های شرکت ها داشته و به ویژه بازار منطقه ای ادغام و خرید شرکت ها را متاثر کرده است. 

هرچند بیشتر مدیران شرکت ها امیدوارند این رکود مالی موقت باشد، بسیاری از آنها در حال برنامه ریزی برای دوره طولانی تری از کاهش قیمت ها هستند. دیوید استپلز David Staples ، مدیرعامل آژانس رتبه بندی اعتباری مودی در دبی گفت :«ما از شرکت ها شنیده ایم که آنها درباره طرح های سرمایه گذاری بسیار محتاط تر هستند.» 

مشکلاتی که منطقه با آنها مواجه است در گزارش اخیر صندوق بین المللی پول برجسته شده بود. این گزارش به شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس هشدار داد که امسال با کسری های مالی مواجه هستند زیرا کاهش قیمت نفت به معنای کاهش ۳۸۰ میلیارد دلاری درآمدهای نفتی آنهاست. 

مسعود احمد، مدیر منطقه ای صندوق بین المللی پول، به شش کشور خلیج فارس توصیه کرد «سرعت خرج کردن را در میان مدت کاهش دهند» تا به یک موقعیت مالی و منابع ذخیره قابل تحمل برسند. 

تحلیل مونیکا مالک ، اقتصاددان ارشد بانک «ابوظبی کامرشال بنک» (ADCB) نشان می دهد بیشتر این کشورها از قبل بودجه‌های پروژه‌های سرمایه‌بر را برای امسال منطقی کرده اند. 

هرچند ارزش کلی مناقصه های کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سه ماهه نخست امسال ۱۰ درصد نسبت به دوره مشابه سال ۲۰۱۴ افزایش داشت، بخش اعظم آن در قطر متمرکز بود، که به سرعت در تلاش است زیرساخت های لازم را برای میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ آماده کند. 

مالک گفت :«داده ها تاکنون با پیش بینی ما مبنی بر کاهش روند سرمایه گذاری در سال ۲۰۱۵ به سبب کاهش قیمت های نفت همخوانی دارد.» 

ارزش مناقصه های پروژه ها در عمان و بحرین ، دو کشور خلیج فارس که توازن های مالی آنها بیش از همه تحت تاثیر کاهش قیمت نفت قرار گرفته است، در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با سه ماهه قبل از آن به ترتیب ۴۳ و ۲۰ درصد کاهش داشت. این رقم برای امارات عربی متحده ۳۶ درصد بود، که عمدتا بر بخش املاک و مستغلات متمرکز بود که طی سال گذشته شاهد کاهش یکنواخت ارزشگذاری بوده است. 

یک مقام ارشد بانکی منطقه گفت :«دولت ها پروژه های بزرگ را ادامه می دهند و قراردادهای فعلی را تکمیل می کنند. اما کارهای دیگر با تاخیر مواجه شده اند -- و اساسا تا زمان افزایش قیمت نفت تعطیل شده اند.» 

در عربستان سعودی ،‌ارزش مناقصه ها ۱۰ درصد پایین تر از فصل قبل بود، هرچند رقم آن همچنان بالاتر از میانگین ارزش مناقصه ها در دو سال گذشته بوده است. 

بانک «ابوظبی کامرشال بنک» اعلام کرد قراردادهای عربستان بر بخش بهداشت و مسکن متمرکز بود، یعنی دو حوزه حیاتی برای بخش خدمات اجتماعی عربستان که با تهدیدات فزاینده افراط گرایی اسلامی مواجه است. 

هرچند عربستان سعودی اختصاص ۱۵۰ میلیارد دلار برای پروژه های زیرساختی را تضمین کرده است، ذخایر بانک مرکزی این کشور فقط در ماه فوریه ۲۰ میلیارد دلار کاهش یافت که بیشترین مقدار کاهش ماهانه بود و این بانک را مجبور کرد برای روغنکاری چرخ های دولت به ذخیره ارزی بیش از ۷۰۰ میلیارد دلاری خود متوسل بشود. 

خانم مالک گفت لغو پروژه ها در عربستان تاکنون عمدتا به پروژه های نفت و گاز محدود بوده است. اما به نظر می رسد تاثیر کاهش قیمت نفت احتمالا افزایش خواهد یافت و برخی پروژه های املاک و مستغلات و پروژه های صنعتی بخش خصوصی -- مانند پروژه کارخانه ذوب فلزات و پروژه پتروشیمی -- نیز تعطیل خواهند شد.
سه شنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۰
کد مطلب: 6058
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *