به گزارش «
ميزنفت»،روزنامه فایننشال تایمز در اینترنت امروز در گزارشی به قلم آنجلیا راوال نوشت: با توجه سقوط قیمتهای نفت، بزرگترین شرکتهای انرژی جهان هزینه هایشان را کاهش داده، بسیاری فرصتهای شغلی را حذف و عملیات شان را در تعدادی دکل های حفاری نفت و گاز متوقف کرده اند.
مطمئنا شرکت آرامکو سعودی نیز در صدد تشدید قوانین مالی است و مذاکراتی برای انعقاد قراردادهای بهتر با شرکتهای خدماتی و دیگر پیمانکاران داشته است تا هزینه های خود را کاهش دهد.
اما این شرکت مطمئن است مدیریت جدی بخش انرژی، سرمایه گذاری در بخش های نفت و گاز و پالایش و تلاش برای معاملات جدید در شرایط زمانی آشفته به بزرگترین تولید کننده اوپک این امکان را می دهد که سلطه خود را بر بازار نفت حفظ کند.
وزیر نفت عربستان ماه گذشته از تولید روزانه حدود 10 میلیون بشکه نفت خام خبر داد که نسبت به متوسط نه میلیون و هفتصد هزار بشکه در نیمه دوم سال 2014 افزایش داشته است.
در همین زمان، تعداد دکل های حفاری نفت و گاز از ماه ژوئن با بیش از 15 درصد افزایش به 120 دکل رسیده است. این درحالی است که قمیت نفت خام به نصف کاهش یافته است. تعداد دکل های حفاری در آمریکا از ماه اکتبر با کاهش 50 درصدی به پایین ترین تعداد طی چهار سال رسیده است.
در ضمن با تشدید رقابتها برای بدست گرفتن بازار آسیا، خالد الفالح مدیر اجرایی شرکت آرامکو عازم پکن شد تا چینی ها را به افزایش واردات نفت خام و فرآورده های نفتی از عربستان ترغیب نماید.
هدف درازمدت از چنین تحرکاتی روشن است. عربستان سعودی در ماه نوامبر اوپک را به نزاعی جدی برای افزایش سهمش در بازار نفت در برابر رقبای آن و صرف نظر از درآمدهای کوتاه مدت به نفع سهم آینده آن در بازار سوق داد.
عربستان با خودداری از کاهش تولید خود موجب کاهش طولانی مدت قیمتهای نفت شد تا تولید کنندگان متکی به نفت گران مجبور شوند تولیدشان را کاهش دهند. به گفته آنها، این امر به نفع سعودیها و دیگر تولید کنندگان نفت ارزان خواهد بود.
گری راس رئیس اجرایی شرکت مشورتی پیرا انرژی معتقد است، این راهبرد موثر است فقط باید صبور بود.
در پس ارقام مربوط به میزان تولید و تعداد دکل های نفتی عربستان چند عامل نقش داشته است که برخی به ملاحظات کوتاه مدت مربوط می شود و برخی دیگر ملاحظات راهبردی درازمدت اند.
اخیرا تقاضا از اروپا، آسیا و آمریکا برای نفت خام عربستان افزایش داشته است و تفاوت فاحش قیمت ها خریداران بیشتری را از اروپا،آسیا و آمریکا به خرید نفت عربستان ترغیب کرده است. وزیر نفت عربستان گفته است این کشور در صورت افزایش تقاضا تولیدش را افزایش خواهد داد.
اما در آستانه فصل تابستان و افزایش استفاده از دستگاههای خنک کننده،مصرف نفت در داخل عربستان افزایش می یابد. بعلاوه با افزایش ظرفیت پالایشگاههای سعودی تقاضای داخلی برای نفت بالا رفته است.
اسپن ارلینگسن تحلیلگر نفتی می گوید: عربستان مصمم است ظرفیت اضافی خود را حفظ کند و حتی ممکن است در حال افزایش آن باشد.
برخی کارشناسان بازار نفت می گویند، سعودیها بیش از پیش نگران افزایش قیمتهای نفت اند. قمیتهای بالای نفت طی چند سال که به بیش از 100 دلار در هر بشکه رسید، محرکی برای افزایش تولید توسط رقبایی نظیر آمریکا، برزیل و روسیه بود. برعکس، اگر قیمتها برای مدت زمان طولانی تری در سطوح پایین تر باقی بماند، عربستان نیاز دارد درآمدهای خود را به حداکثر برساند.
این امر یکی از دلایل موجود در پس تلاش عربستان برای سرمایه گذاری سنگین در بخش گاز این کشور است تا به جای مصرف نفت برای تولید برق، بتواند صادرات پرسود نفت را حفظ کند. عربستان همچنین از طریق صنعت پتروشیمی و پالایش سعی در تقویت انعطاف پذیری بخش انرژی دارد تا از فشار بر شرکت آرامکو کاسته شود.