به گزارش «
ميزنفت» به نقل از تسنیم، حمید بورد در دومین کنگره ملی صنعت حفاری ایران گفت: آمریکا در سال ۲۰۱۵ حدود ۲۵۰۰ دکل در اختیار دارد که این تعداد دکل معادل ۵۰ درصد دکلهای موجود در جهان است.
وی با اشاره به اینکه تعداد بالای دکلها نشاندهنده اهمیت بالای صنعت حفاری است گفت: سهم آسیا از دکلهای موجود ۱۱ درصد، منطقه خاورمیانه ۱۲ درصد، و کشور کانادا نیز ۱۱ درصد است.
رئیس کنگره ملی صنعت حفاری ایران نقطه قوت صنعت حفاری کشور را نیروی انسانی آن دانست و گفت: اگرچه تعداد نیروی انسانی متخصص در صنعت حفاری قابل توجه نیست اما کیفیت آنها در حدی است که قابل رقابت در دنیاست. در صورتی که در زمینه پرورش نیروی انسانی به خوبی عمل کنیم میتوانیم با صدور خدمات صنعت حفاری برای کشور ارزآوری نیز داشته باشیم.
بورد از کاهش قیمت نفت و توسعه نیافتن میادین مشترک به عنوان یک تهدید نام برد و گفت: چالشهای صنعت حفاری کشور، مهاجرت نیروی انسانی، جذب نیروهای بومی توسط شرکتهای خارجی از جمله کشور قطر و امارات، عدم استفاده از روشهای جدید مالی، نبود خدمات متمرکز و پایین بودن بهرهوری است.
بورد تاکید کرد: باید نگاه به صنعت حفاری تغییر کند و به صورت یکپارچه به این صنعت نگاه شود. همچنین باید پیمانکار و کارفرما به صورت هماهنگ با یکدیگر طرحها را اجرایی کنند.
در ادامه محمدرضا کمالی قائم مقام پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به اینکه فاصله صنعت حفاری ایران با استانداردهای جهانی زیاد است، گفت: برای برطرف کردن چالش های پیش روی این صنعت باید سیاستگذاریهای سنجیده صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه در صنعت حفاری خریدهای خارجی کاهش یافته است و بیشتر به خرید داخل توجه میشود گفت: باید به سطحی از فناوری برسیم که صنعت حفاری کشور نیز در جهان نقش موثری داشته باشد.