به گزارش «
ميزنفت» به نقل از فارس، مجید درویش در مراسم معرفی ۱۰۰ شرکت برتر کشور اظهار داشت: بررسیهای انجام شده در مورد وضعیت شرکتها در سال ۹۲ نشان میدهد شرکتهای پتروشیمی با سهم ۱۵ درصدی به عنوان سودآورترین گروه اقتصادی شناخته شدند و بعد از آن، شرکتهای تولیدکننده فرآوردههای نفتی با سهم ۱۴.۸ درصدی و شرکتهای چند رشتهای صنعتی با سهم ۱۴ درصدی بیشترین سودآوری را به خود اختصاص دادهاند.
وی ادامه داد: در بررسی میزان فروش شرکتها نیز به این نتیجه رسیدیم که گروهی فرآوردههای نفتی با سهم ۲۳ درصدی بیشترین میزان فروش را در سال ۹۲ داشتند.
درویش تصریح کرد:همچنین بانکها ۵۴ درصد دارایی کشور را در اختیار دارند.
وی با بیان اینکه در میان شرکتهای برتر فقط ۷ درصد دارای مالکیت دولتی بودهاند، افزود: سهم بانکها از فروش شرکتهای برتر ۱۹ درصد و سهم شرکتهای چند رشتهای نیز ۱۰ درصد بود که پس از گروه فرآوردههای نفتی در ردههای دوم و سوم قرار میگیرند.
درویش تصریح کرد: کمترین سهم فروش نیز به خدمات عمومی، رفاهی و گردشگری اختصاص داشته است.
به گفته رئیس مرکز رتبهبندی سازمان مدیریت صنعتی، بیشترین دارایی مربوط به بانکها با سهم ۵۴ درصدی بوده است و شرکتهای چند رشتهای صنعتی با سهم ۶ درصدی و شرکتهای سرمایهگذاری مالی با سهم ۵.۸ درصدی در رتبههای بعدی قرار دارند و مجموع دارایی این سه گروه ۶۵.۸ درصد از کل دارایی شرکتها میرسد.
وی در مورد حاشیه سود شرکتهای برتر نیز گفت:حاشیه سود گروههای مالی با سهم ۵۴ درصدی، اکتشاف و استخراج با سهم ۴۹ درصدی، گروه انبوهسازی و املاک و مستغلات با سهم ۴۵ درصدی در ردههای ابتدایی قرار دارد و میانگین حاشیه سود کسب و کار کشور نیز ۲۲ درصد سهم داشته است.
وی با اشاره به سهم ۲۳ درصدی بانکها در اشتغال کشور در میان گروههای صنعتی گفت: سهم خودروسازان ۱۳ درصد و فلزات اساسی ۹ درصد بوده است.
وی افزود: صادرات گروه پتروشیمی نیز با سهم ۳۰ درصدی در رتبه اول قرار دارد و گروههای چند رشتهای با سهم ۲۳ درصدی و فرآوردههای نفتی در ردههای بعدی قرار دارند.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۳۱۱۲۷۰۰۰۶۳۴#sthash.jCLnbHe۱.dpuf