به گزارش «
ميزنفت» به نقل از دنیای اقتصاد، محمدجواد عاصمی پور، از مدیران سابق نفتی کشورمان به روزنامه دنیای اقتصاد گفت: در حال حاضر اهمیتی ندارد که عربستان با چه انگیزهای تولید نفت خود را کاهش نداده، بلکه عکسالعمل ما به این وضعیت است که اهمیت دارد. ولو اینکه شما مقاصد سیاسی را دنبال میکنید باید اثرش را از طریق مقاصد اقتصادی بگذارید. در این شرایط است که افزایش عرضه نفت ما را به مقاصدمان نزدیک میکند.
وی تصریح کرد: اگر در حال حاضر معتقدید که بحران را برای شما ایجاد کردهاند، حل آن از طریق دیپلماسی در اوپک درست نیست و به منزله دفاع در برابر حمله است. ما باید بحران در بحران ایجاد کنیم. باید جبهه جدیدی ایجاد کنیم و شروع به کاهش قیمتها کنیم. با قیمت ارزان نفت را بفروشیم و بازارسازی کنیم. نباید تولید تابعی از صادرات باشد، بلکه صادرات را تابعی از تولید کنیم.
به اعتقاد من به جای اینکه نفت را در نفتکشها روی آب نگه داریم باید آن را با قیمت نازل بفروشیم. استراتژی کنونی که منتظر قیمتهای بالای نفت باشیم، آبستن زایش بابک زنجانیها است؛ چراکه در چنین شرایطی است که عدهای با وعده فروش نفت با قیمت بالا ظاهر میشوند.
اگر قرار است با عربستان مقابله کنیم باید با قیمت پایین بجنگیم و از آنجا که همه کشورهای حوزه خلیج فارس به یک اندازه از قیمت پایین نفت آسیب نمیبینند، بین کشورهای حوزه خلیجفارس گسل ایجاد میشود. مثلا سیاست اقتصادی قطر و عربستان متفاوت از کشورهایی نظیر امارات، کویت و بحرین است، کشورهای عربی با پول نفت رفاه تشکیل دادهاند و مردم این کشورها تا حدی میتوانند شرایط بد اقتصادی را تحمل کنند؛ در این نوع کشورها هیچ پایگاهی بهجز پول نفت وجود ندارد و اگر پول نفت هم نباشد مردم اعتراض میکنند. در چنین شرایطی است که این کشورها با عربستان بر سر میزان تولید به اختلاف برمیخورند. مردم و دولت ایران تجربه مدیریت در شرایط بحرانی را دارد؛ این تجربهای است که کشورهای عربی فاقد آن هستند.
عاصمیپور در ادامه تصریح کرد: در چنین شرایطی است که استراتژی وزارت نفت یعنی تمرکز بودجه وزارت نفت تنها به سوی پارس جنوبی اشتباه است، در شرایط کنونی این مناطق نفتخیز است که میتواند در کوتاهمدت راهگشای کشور باشد.