۰
صرفه‌جویی 45 میلیون متر مکعب گاز با کاهش دمای منازل

قالیباف : مردم در کاهش مصرف گاز پیشگام بودند

میز نفت -رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به درخواست رئیس جمهوری از مردم جهت کاهش دو درجه‌ای دمای محیطی منازل گفت: مردم همیشه نشان داده‌اند که از ما پیشگام‌تر بوده‌اند و مشاهده می‌کنیم که وقتی رئیس جمهوری از مردم خواستند تا دور درجه گرمایش خانه‌های خود را کاهش دهند، این اتفاق افتاد و امروز تا ۴۵ میلیون متر مکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی شده است.
قالیباف | میز نفت
قالیباف | میز نفت
به گزارش میز نفت ، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر یکشنبه ۱۶ دی در جلسه ویژه کمیسیون انرژی مجلس درباره ناترازی برق و سوخت نیروگاه‌ها که با حضور وزرای نفت و انرژی برگزار شد، گفت: به نظر من هیچ چیز مبهمی که ندانیم موضوع چیست وجود ندارد و همه از وضعیت اطلاعات دقیق داریم و می‌دانیم که مشکل و مسئله‌مان چیست اما آنچه که مهم است این است که ما می‌خواهیم برای حل آنها چه اقدامی انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه حل مشکلات نیازمند طرح اقدام مشخصی است، افزود: در این بخش همه اعم از مجلس، دولت و مردم نیز مسئولیت‌هایی دارند و باید همراهی کنند؛ مردم همیشه نشان داده‌اند که از ما پیشگام‌تر بوده‌اند و مشاهده می‌کنیم که رئیس جمهوری از مردم خواستند تا دو درجه گرمایش خانه‌های خود را کاهش دهند، این اتفاق افتاد و امروز تا ۴۵ میلیون متر مکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی شده است.
 

امروز موضوع انرژی بزرگترین مهم‌ترین و اثرگذارترین پیشران توسعه کشور است


رئیس مجلس با انتقاد از دمای هوای سالن محل برگزاری جلسه کمیسیون انرژی عنوان کرد: دمای این سالن به قدری بالا بود که دقایقی پیش پنجره را باز کردند؛ این یعنی ما خودمان در کمیسیون انرژی مجلس به همراه وزرای محترم انرژی نشسته‌ایم اما نمی‌توانیم مدیریت انرژی این ساختمان و مجموعه را انجام دهیم. باید بپذیریم که ما ناترازی انرژی نداریم بلکه ناترازی مدیریتی داریم و تا این ناترازی را حل نکنیم هرگز نمی‌توانیم ناترازی انرژی را حل کنیم. باید بپذیریم که امروز موضوع انرژی بزرگترین مهم‌ترین و اثرگذارترین پیشران توسعه کشور است و اگر در شرایط امروز بخواهیم از یک پیشران برای توسعه کشور استفاده کنیم تا بتوانیم در کمترین زمان به رشد خوبی برسیم، بدون شک آن پیشران، انرژی است اما متاسفانه امروز این فرصت تبدیل به یک چالش برای ما شده است.
 

نیازمند یک نهاد برای انرژی در کشور هستیم


قالیباف اظهار کرد: حداقل من از سال ۸۰ تا امروز در جریان هستم که یک اشکال نهادی در حوزه انرژی در کشور چه در تولید و چه در مصرف وجود دارد که این موضوع باعث شده ما در سیاست گذاری نیز دچار اشتباه شویم. امروز در دنیا برای ۹ درصد از تولید انرژی از گاز استفاده می‌شود اما ما ۹۰ درصد کل تولید انرژی برق‌مان از گاز است یعنی ما ۳۰ درصد گاز کشور را می‌دهیم تا ۹۰ درصد برق کشور را تولید کنیم؛ در اینجا باید از خودمان سوال کنیم که دنیا اشتباه می‌کند یا ما؟ بنابراین هم در سیاستگذاری دچار اشکال هستیم و هم در حوزه اقدام  در نتیجه آنچه که امروز با آن مواجه هستیم به دلیل مدیریت است و ربطی به انرژی و گاز و بنزین که نعمت‌های خدادادی هستند ندارد. حکمرانی انرژی ما دچار اشکال است و از سال ۸۰ مشخص بود که ما نیازمند یک نهاد برای انرژی در کشور هستیم.

قالیباف با تاکید بر لزوم هم فکری مراکز تحقیقاتی نهادهای مختلف با وزارتخانه‌ها و مجلس گفت: من مشاهده می‌کنم که وزرا عملاً کمترین فرصت را برای انجام کارها و برنامه‌های خود دارند چرا که یا باید به استان‌ها سفر کنند یا اینکه به کمیسیون‌های مجلس بیایند و یا در جلسات دولت حاضر شوند و مشخص نیست که چه زمانی می‌خواهند بر سازمان خود مدیریت کنند. حتماً خود دولت تدبیری در این خصوص انجام داده است اما ما نیز باید در مجلس به سهم خودمان با وزرا همراهی کنیم. بر همین اساس معاونت‌های نظارت و قوانین باید به نحوی برنامه‌ریزی کنند که وزرا برای موضوعات تخصصی در کمیسیون‌های تخصصی حاضر شوند کمیسیون‌ها نیز مکلفند جهت بهره‌مندی نمایندگان از حقوق‌شان، گزارش جمع‌بندی این جلسات را در جلسات سه شنبه‌های نظارتی به صحن ارائه دهند تا همه نمایندگان در جریان قرار بگیرند و اگر نظری هم دارند در آنجا مطرح نمایند.

وی ادامه داد: با توجه به بحران گازی که در آن قرار داریم و همچنین آغاز افزایش مصرف برق در اواخر سال به دلیل گرما در مناطق جنوبی کشور، خواهشم این است که اتاق مرکز و قرارگاهی حتماً از سطوح مسئول بالای وزارتخانه‌های نفت و نیرو و همچنین کمیسیون انرژی تشکیل شود و این قرارگاه به صورت شبانه روزی فعالیت کند.

رئیس مجلس در ادامه عنوان کرد: حل مشکلات ناترازی در انرژی با مشخص شدن تولید و مصرف و اقدامات در جهت کاهش مصرف برطرف می‌شود. حل مشکل ناترازی از طریق صرفه‌جویی، مقدمه‌ای است بر اینکه بهره‌وری را اصلاح کنیم. امروز ما از فرهنگ سازی و کاهش مصرف حرف می‌زنیم اما آنچه که در حقیقت باید اتفاق بیفتد این است که بهره‌وری اصلاح شود در آن زمان است که فرصت کسب ثروت و امکان مادی و رشد فراهم می‌شود.

قالیباف با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت جلوگیری از قاچاق سوخت گفت: در آینده نزدیک خواهید دید که با پیگیری‌هایی که در حوزه اقدامات سلبی انجام داده‌ایم، به شدت حجم قاچاقی که انجام می‌شود کاهش می‌یابد؛ ما در این کار تعارفی نداریم. دولت به صورت منحصر به فرد انرژی را در دسترس دارد و واردات این زمینه نیز در دست دولت است و همچنین بزرگترین مصرف کنندگان سوخت نیز در دست دولت است بنابراین معلوم است که در اینجا گپ جدی وجود دارد و این اصلا پذیرفتنی نیست؛ این موضوع را مدتی است که با دوستانمان در دولت مورد پیگیری قرار دادیم و در آینده نزدیک نتایج آن قابل مشاهده خواهد بود. حتماً در حوزه‌های ایجابی و سلبی در زمینه قاچاق سوخت اراده کافی وجود دارد و ما در حال پیگیری مسائل هستیم.

وی اظهار کرد: این هم نظر قطعی آقای رئیس جمهوری و دولت و هم نظر قطعی مجلس است که سند بالادستی ما برنامه هفتم توسعه است؛ ما در اجرای برنامه توسعه هفتم هیچ رودربایستی با کسی نداریم و وفاقی که از آن صحبت می‌کنیم در اجرای همین برنامه است؛ وفاق اجرای سیاست‌های کلان و ابلاغی است که رهبری ابلاغ کرده‌اند و آقای رئیس جمهور نیز دقیقاً بر این موضوع تاکید کرده‌اند؛ بنابراین وزرا و کمیسیون‌های مجلس باید توقعات مردم را به جای آورند و دیگر کسی نباید بسته اقدام اجرایی تنظیم کند که مغایرتی با برنامه هفتم توسعه داشته باشد؛ ما نمی‌گوییم که برنامه هفتم بدون عیب و ایراد است حتماً اشکالی دارد اما هر کجا که اشکالی وجود داشت و حرف منطقی مطرح شد من قول می‌دهم به همه دوستانمان در دولت که ظرف دو هفته آن اشکال را در مجلس برطرف نماییم تا کسی قانون را دور نزند اما اگر در جای قانون دور زده شود، حتماً کوتاه نمی‌آییم چرا که در آن صورت انسجام و مدیریت زیر سوال می‌رود.

رئیس قوه مقننه با تاکید بر لزوم حل و فصل ناترازی مدیریتی گفت: در جلسه روز گذشته سران قوا که علاوه بر سه رئیس قوه، برخی کارشناسان و وزرا هم حضور داشتند کلان نقشه قطعی شده ناترازی انرژی را نهایی کردیم و فقط یک تصمیم باقی مانده است که آن تصمیم مربوط به جلسه سه رئیس قوه می‌شد و ما نیز حتماً ظرف ۱۰ روز آینده آن تصمیم را قطعی می‌کنیم و دولت نیز حتماً مصمم است که سازمان بهینه‌سازی با همه ملاحظاتی که مطرح شده است، تشکیل دهد.

قالیباف ادامه داد: یکی از موضوعات مهمی که در بهینه‌سازی سوخت دنبال می‌کنیم موضوع مربوط به هوشمندسازی است؛ اگر هوشمندسازی را انجام دهیم این قول را می‌دهم که ۷۰ الی ۸۰ درصد از ۳۰ میلیون لیتری که روزانه هدر می‌رود، در همان دو ماه اول متوقف می‌شود و به اقدام سلبی نیز نیاز نخواهد داشت. در جلسه روز گذشته جمع‌بندی نهایی بر این بود که همه اعم از سازمان برنامه و بودجه، وزارت نفت، وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شدند تا برنامه اجرایی کار را پیش ببرد. اجرای این بسته نیازمند هماهنگی کمیسیون‌های تخصصی مربوطه با وزارتخانه‌های تخصصی و ایجاد یک قرارگاه در این خصوص است.

وی با بیان اینکه «حوزه انرژی حتماً نیازمند یک بسته است» عنوان کرد: البته از دید من با سندی که روز گذشته به تصویب جلسه سران قوا رسیده است، دیگر کسی نباید پیشنهاد جدید و نویی مطرح کند بلکه باید آنچه را که دست یافته‌ایم را عملی کنیم و اگر اشکالی هم وجود دارد باید در اجرا مشخص شود؛ اینکه مجدداً کار را متوقف کنیم و جلسه برگزار کنیم قابل قبول نیست چرا که گویی ما شده‌ایم مردان جلسه در حالی که جلسه کاری را حل نمی‌کند. باید تصمیمی که اتخاذ شده است را پیاده‌سازی کنیم و در صورتی که اشکالی در اجرا ایجاد شود باید آن اشکال را در همان مرحله برطرف کنیم. من مطمئنم که به سرعت آثار و برکات تصمیمات اتخاذ شده را مردم خواهند دید. بسته سیاستی برای اجرای برنامه هفتم در ناترازی انرژی دیروز نهایی شده است و ما باید به دولت کمک کنیم تا بتواند طرح اجرایی که باید در میدان کار را پیگیری کند را شروع کنیم.

رئیس مجلس اظهار کرد: یکی از پنج اولویت مورد توافق دولت و مجلس انرژی است چراکه انرژی پیشرانی است که اگر بهره‌وری در آن انجام شود و تنظیم‌گری صورت بگیرد شاه کلیدی برای ایجاد ظرفیت جهت حل سایر ناترازی‌ها است. در همین راستا فردا صبح و در ادامه جلسات تخصصی که با دوستان مربوط حوزه‌های مختلف با محوریت مباحث اقتصادی داریم، موضوع انرژی را در دستور کار قرار داده‌ایم تا مورد بررسی قرار دهیم و معتقدیم که اگر موضوع انرژی بر مدار بیفتد، می‌توانیم سایر موضوعات را نیز برطرف نماییم.

قالیباف در پایان گفت: امروز ۳۱ درصد برق دنیا با زغال سنگ تامین می‌شود اما ما خودمان، خودمان را تحریم کرده‌ایم در حالی که بیش از یک میلیارد تن زغال سنگ در سطح داریم؛ ما نمی‌گوییم که نباید مباحث محیط زیستی را رعایت کنیم چرا که وظیفه شرعی ما رعایت این مباحث است اما اعداد و ارقام به ما می‌گویند که دنیا ۳۰ درصد برق خود را از زغال سنگ تامین می‌کند اما ما صفر درصد از برق‌مان از زغال سنگ تامین می‌شود. با وجود اینکه ما این همه زغال سنگ داریم، مشاهده می‌کنیم که در فولاد ما زغال سنگ را وارد می‌کنیم؛ این نشان می‌دهد که ما ناترازی کسری بودجه نداریم بلکه شاید در جاهایی ناترازی عقل داریم.

انتهای پیام
يکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۶
کد مطلب: 40486
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *