به گزارش
میز نفت ، «حسین حسینزاده» در گفتوگویی درباره اجرای طرح مردمیسازی بهینهسازی در استانهای پرمصرف خاطرنشانکرد: این طرح با اپلیکیشن هوشمند بهصورت بررسی میانگین مصرف پنج سال گذشته کنتورهای گاز منازل و واریز مبلغ صرفهجویی به حساب خانوارهای کممصرف در هفت استان پرمصرف کشور که ۶۰ درصد
گاز کشور را مصرف میکنند، با همکاری شرکت بهینهسازی، شرکت ملی گاز ایران و مجموعه وزارت نفت اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دغدغه اصلی دولت و وزارت نفت رفع
ناترازی انرژی است، ادامهداد: برای رفع ناترازی انرژی نیازمند تغییرات اساسی در ساختار هستیم و تشکیل سازمان بهینهسازی انرژی که در برنامه هفتم توسعه آمده است، باید اجرایی شود.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به اینکه اگر با روند مصرف فعلی پیش برویم تا چند سال آینده حتی وارد کننده نفت هم خواهیم شد و در تابستان و زمستان با کمبود گاز روبهرو میشویم، افزود: چین سال ۲۰۱۲ بزرگترین واردکننده بنزین بود، اما با یک تصمیم راهبردی و واردات خوردوهای برقی توانست مصرف بیرویه بنزین را در این کشور مهار کند و هماکنون در شهر شانگهای خودروهای پلاک سبز برقی از پلاک قرمز بنزینی بیشتر هستند و این نشان میدهد با تغییر ساختار میتوانیم ناترازی انرژی را رفع کنیم.
نیروگاهها بزرگترین اتلافکنندههای انرژی کشور
حسین زاده با انتقاد از عملکرد وزارتخانههای دیگر که مسبب بار اضافی بر دوش وزارت نفت میشوند، گفت: ۸۰ درصد برق کشور در نیروگاهها با مصرف گاز تولید میشود، در حالی که نیروگاهها بزرگترین اتلاف کنندههای انرژی کشور هستند، همچنین خودروهای تولیدشده در شرکتهای خودروساز داخلی مصرف بالایی دارند و وزارت نفت مؤظف به تأمین بنزین این خودروهاست.
وی با اشاره به برنامه این شرکت برای جلوگیری از اتلاف انرژی در بخش خانگی، خاطرنشانکرد: طرح تعویض ۲۰ میلیون بخاری گازسوز در دستور کار این شرکت قرار دارد که با اجرای این طرح معادل تولید ۲ فاز پارس جنوبی در مصرف گاز صرفهجویی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت به پویش کاهش ۲ درجهای اشاره کرد و گفت: چهار درجه کاهش دما در آذر امسال به نسبت مدت مشابه پارسال سبب شد روزانه ۹۰ میلیون مترمکعب افزایش مصرف گاز نسبت به سال گذشته داشته باشیم.
حسین زاده تصریحکرد: ناترازی انرژی مربوط به این دولت و دولت قبل نیست، بلکه حاصل بیبرنامگیهای ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته است و مواردی مانند فرسودگی قطعات در صنایع، بازده پایین نیروگاهها، مصرف انرژی بالا در صنایع مختلف و... در ایجاد این ناترازی موثر بودهاند.
وی گفت: با ابتکار وزارت نفت و اجرای یک طرح ضربتی در قالب برنامه کوتاهمدت و میانمدت در دی امسال که سردترین ماه سال است بسیاری از مشکلات ناترازی انرژی برطرف خواهد شد.
منبع : بازار