۰
رشد سالانه واردات نفت چین با قیمت پایین‌تر نفت

جهش واردات نفت چین در نوامبر

میز نفت - واردات نفت به چین تحت تاثیر قیمت پایین‌تر نفت خاورمیانه و ذخیره سازی، در نوامبر، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، جهش یافت که نخستین رشد سالانه در هفت ماه اخیر بود.
نفت چین | میز نفت
نفت چین | میز نفت
به گزارش میز نفت ، داده‌های سازمان کل گمرک چین نشان داد بزرگترین خریدار نفت جهان، در ماه میلادی گذشته، ۴۸.۵۲ میلیون تن معادل حدود ۱۱.۸۱ میلیون بشکه در روز نفت خریداری کرد که رشد ۱۴.۳ درصدی در مقایسه با ۴۲.۴۵ میلیون تن در نوامبر سال گذشته داشت.

میانگین واردات روزانه، بالاترین میزان از ماه اوت سال ۲۰۲۳ و بالاتر از رکورد اندک ۱۰.۳۳ میلیون بشکه در روز در نوامبر سال ۲۰۲۳ بوده است.

با وجود بهبود حجم واردات در نوامبر، میزان واردات از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، ۱.۹ درصد کاهش داشته و کاهش برای کل سال ۲۰۲۴ را نشان می‌دهد. کاهش واردات نفت نسبت به سال ۲۰۲۳، سومین ماهش سالانه در پنج سال گذشته خواهد بود. واردات نفت به چین در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، در پی شیوع پاندمی کرونا، کاهش یافته بود.
 

افزایش خرید نفت چین از عربستان و عراق در نوامبر


پالایشگاه‌های چین در نوامبر، نفت بیشتری از عربستان سعودی و عراق خریداری کردند که قیمت‌های فروش رسمی خود را به میزان چشمگیری کاهش دادند.شاندونگ یولونگ پتروکمیکال که جدیدترین پالایشگاه چین است، ظرفیت واحد نفت خام ۲۰۰ هزار بشکه در روز خود را به حدود ۹۰ درصد افزایش داد. این پالایشگاه در نظر دارد واحد دومی را با ظرفیت مشابه در ژانویه راه اندازی کند.

به گفته معامله گران، افزایش فعالیت پالایشگاه جدید و صدور سهمیه‌های اضافی برای واردات نفت از سوی پکن به میزان دستکم ۵.۸۴ میلیون تن (۱۱۶ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز) به پالایشگاه‌های خصوصی برای سال ۲۰۲۴، به واردات نفت در دسامبر کمک خواهد کرد.
 

افزایش ذخایر اضطراری نفت چین برای تقویت امنیت عرضه


چین همچنین از شرکت‌های نفتی دولتی در سال جاری خواسته است هشت میلیون تن نفت خام را به ذخایر اضطراری خود اضافه کنند تا امنیت عرضه تقویت شود.اِما لی، تحلیلگر شرکت ورتکسا در گزارشی نوشت: ذخیره سازی در استان شرقی شاندونگ که محل استقرار بیشتر پالایشگاه‌های نفت است، در اواخر سپتامبر، با واردات نفت خام روسیه و خاورمیانه آغاز شد.

داده‌های نوامبر همچنین نشان داد واردات گاز طبیعی به چین، شامل گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) و گاز خط لوله‌ای، با ۱.۴ درصد کاهش در سال، به ۱۰.۸۰ میلیون تن رسیده است. حجم سالانه تا به امروز، ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته و به ۱۲۰ میلیون تن رسیده است.

صادرات فرآورده‌های نفتی پالایش شده شامل دیزل، بنزین، سوخت هواپیمایی و سوخت دریایی، با سه درصد افزایش نسبت به سال گذشته، به ۵.۲۳ میلیون تن رسید و در مقایسه با ۳.۹۶ میلیون تن در اکتبر که کمترین میزان از آوریل ۲۰۲۳ بود، بالاتر بود.

بر اساس گزارش رویترز، صادرات بنزین چین در نوامبر افزایش یافت، زیرا پالایشگاه‌ها تلاش کردند پیش از اعمال تغییرات در تخفیف‌های عوارض صادراتی در دسامبر، سودهای بالاتری کسب کنند.
منبع : ایسنا 
سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۰۲
کد مطلب: 39923
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *