۰
نگاهی به یک قاعده مهم نفتی - پولی:

چرا پول نفت عراق در دست آمریکاست؟

میز نفت - باوجود انباشت درآمدهای نفتی در بانک فدرال رزرو نیویورک که در حال حاضر حدود ۱۲۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، عراق با بدهی فزاینده‌ای که با این مقدار برابری می‌کند، مواجه است.
چرا پول نفت عراق در دست آمریکاست؟
به گزارش میز نفت، بانک مرکزی عراق، تسلیم فشار فدرال رزرو شد و تمامی مبادلات خارجی خود به یوان چین را متوقف کرد. این اقدام پس از دوره کوتاهی روی داد که طی آن، بغداد به تجار اجازه داد با یوان تجارت کنند.
 
 اما ایالت متحده چطور موفق شد چنین کنترلی را بر بغداد اعمال کند؟ پاسخ در سال ۲۰۰۳ و مکانیزم‌هایی نهفته است که پس از حمله نظامی آمریکا به عراق ایجاد شدند.
 
 از زمان امضای فرمان اجرایی ۱۳۳۰۳ توسط جورج بوش در ۲۲ مه سال ۲۰۰۳، تمام درآمدهای حاصل از فروش نفت عراق مستقیماً به حسابی در بانک فدرال رزرو واریز شده است.
 
 این فرمان اجرایی، کنترل درآمدهای نفتی عراق را تحت اختیار آمریکا قرار داده است. واشنگتن فقط اجازه می‌دهد بغداد کنترل محدودی بر منابع و درآمدهای خود داشته باشد.
 
 پس از حمله نظامی عراق به کویت در سال ۱۹۹۰، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، تحریم‌های اقتصادی شدیدی را برای محرومیت عراق از تجارت بین‌المللی وضع کرد.
 
 این تحریم‌ها که با امتناع صدام حسین، رئیس‌جمهور وقت عراق تشدید شد  و اقتصاد عراق را فلج کرد. یک اتفاق تلخ برای اهالی بین النهرین.
 
 در سال 2003 شورای امنیت برای تأسیس «مرجع موقت ائتلاف»، قطعنامه‌ای صادر کرد که بر اساس آن، مدیریت درآمدهای نفتی عراق به آمریکا واگذار شد.
 
 بر اساس این قطعنامه، عراق مجبور شد برای دریافت منابع مالی، از خزانه‌داری آمریکا درخواست کند و خزانه‌داری، این درخواست‌ها را بر اساس معیارهای خود تائید یا رد ‌کند.
 
باوجود انباشت درآمدهای نفتی در بانک فدرال رزرو نیویورک که در حال حاضر حدود ۱۲۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، عراق با بدهی فزاینده‌ای که با این مقدار برابری می‌کند، مواجه است.
 
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۴:۲۶
کد مطلب: 39840
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *