۰
سید مهدی حسینی تحلیل کرد:

رابطه چین و روسیه با نفت ایران

​میز نفت - یك كارشناس ارشد انرژی گفت: زمانی ۴۷۰ شركت امریكایی در مقابل دولت خود قرار گرفتند كه چرا ایران تحریم شد؟ بنابراین این قدرت بزرگ را ما ایجاد كردیم و می‌شود تحریم را با همان ابزار و انگیزه‌هایی كه در امریكا و اروپا وجود دارد؛ لغو كرد.
چین و روسیه | میز نفت
چین و روسیه | میز نفت
به گزارش میز نفت، سیدمهدی حسینی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی حضور روسیه در پروژه‌های نفتی ایران اظهار داشت: اگر قرار باشد یك دیپلماسی فعال در جهت منافع ملی داشته باشیم این دیپلماسی باید متوازن باشد، یعنی همان‌گونه كه زمانی همه تخم‌مرغ‌ها را در سبد امریكا قرار دادیم و اشتباه بود امروز چرخیدن صرف به سمت روسیه، چین و شرق هم اشتباه است، باید رابطه متوازن برقرار شود.
 
 وی افزود: عده‌ای عنوان می‌كنند كه غرب ما را تحریم كرده؛ مجبوریم به سمت شرق برویم اما واقع اینكه اگر منافع ما حفظ نمی‌شود مجبور نیستیم فقط شرق را ببینیم. ضمن اینكه بنده معتقد نیستم كه روس‌ها توان اقتصادی لازم را داشته باشند كه ما بدون دردسر بتوانیم از آنها استفاده كنیم، اقتصاد روسیه قبل از جنگ با اوكراین بیش از ۱۰ برابر كوچك‌تر از امریكا بود اكنون كه جنگ و هزینه جنگ و تحریم را هم دارد و حساب كردن روی كمك این اقتصاد نه چندان بزرگ كه شاید در حد ایتالیا هم نباشد؛ كار درستی نیست.
 

عملکرد روسیه و چین چیست؟

 
این كارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: وقتی عملكرد روس‌ها را در شركت‌های E&p بررسی می‌كنیم رضایت چندانی مشاهد نمی‌شود چه برسد پروژه‌های بالادست و بزرگ كه بخواهیم قراردادهای ده‌ها میلیارد دلاری با این كشور منعقد كنیم و انتظار داشته باشیم این پروژه‌ها اجرا شوند.
 
وی در ادامه به موضوع اجرای پروژه با چین اشاره و تصریح كرد: در مورد چین هم بنده در گزارش مفصلی كه ارایه دادم؛ اعلام كردم سعی كنیم حد را رعایت كنیم، مثلا توصیه كردم در پروژه بسیار مهم یك‌كمربند-یك‌راه ورود كرده و شریك شویم تا به‌طور درستی به چین نزدیك شویم. اما واقعیت این است كه چینی‌ها ما را مشاركت ندادند و اكنون هیچ سرمایه‌گذاری از سوی چین در كشور نداریم و دلمان را به چینی بسته‌ایم كه همواره به ما یادآوری می‌كند ایران تحت تحریم امریكا قرار دارد یا اینكه چین در پروژه یك‌كمربند-یك‌راه به مرز بندر گوادر در پاكستان رسیده و بدون توجه به ایران به سمت شمال می‌ر‌ود، اینها باید ما را به فكر بیندازد كه آیا این كشور از سر دوستی و همكاری با ایران رابطه دارد یا خیر.

حسینی با طرح این پرسش كه در این سال‌های طولانی كه قطعنامه‌های متعددی علیه ما در سازمان تصویب شده چین و روسیه كجا همراه ما بوده یا قطعنامه‌ها را وتو كرده‌اند؟ گفت: اینكه همه نگاه‌مان به شرق و به خصوص روسیه و یا چین باشد، سیاست نامتوازنی است كه ما را وابسته به كشورهایی می‌كند كه حتی اگر نیت مثبتی هم داشته باشند آنچه عاید ما می‌شود هیچ است.
سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۱۹
کد مطلب: 38707
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *