به گزارش
میز نفت، خروجی تولید سهماهه نخست 1403 فاصله 50 درصدی با برنامه دارد تا ادامه روند کاهشی
تولید نفت به قوت خود باقی باشد. این کاهش در سال گذشته به اوج خود رسید بهطوریکه تولید نفت این شرکت نسبت به برنامه بین 25 تا 30 درصد فاصله دارد.
اما حالا با انتشار گزارشهای رسمی تولید این شرکت در مدیریت برنامهریزی تلفیقی این شرکت، باید اذعان کرد میزان عملکرد با برنامه تولید حدود 100 هزار بشکه فاصله دارد؛ این در حالی است که برخی منابع آگاه از رقم 132 هزار بشکه میگویند اما با فرض صحت گزارش شرکت فلات قاره، حدود 100 هزار بشکه کاهش تولید نسبت به برنامه وجود دارد.
بیشترین کاهش تولید مربوط به میدان رشادت است که فقط 40 درصد برنامه تولید آن محقق شده است؛
شرکت فلات قاره مهمترین دلیل
کاهش تولید در این میدان را عدم امکان تولید از چاههای پمپی، کمبود برق و افت فشار و گاری شدن برخی چاههای این میدان است.
میدان الوند هم دومین میدانی است که با کاهش 50 درصدی تولید مواجه شده است؛ بر اساس گزارش شرکت نفت فلات قاره، ازکارافتادن تعدادی از چاههای پمپی و نشتی خط لوله بین سکوهای اقماری مهمترین دلیل عدم تحقق برنامه تولید است.
میدان نصرت هم حدود نیمی از تولید خود را هم به دلیل ازکارافتادن چاههای پمپی ازدستداده است؛ بهمانند میدان سروش.
شرکت نفت فلات قاره در گزارش خود اعلام کرده مهمترین دلایل کاهش تولید این شرکت، علاوه بر ازکارافتادن چاههای پمپی، موضوعاتی همچون مسائل زیر است:
1 – عدم تحقق تزریق گاز به میادین
2 – تأخیر در اجرای عملیات حفاری
3 – تأخیر در اسید کاری چاههای نفتی
4 – افزایش آبدهی چاههای نفتی
5 – افت فشار سر چاهی
6 – آسیبدیدگی و پارگی خطوط لوله
نکته مهم درباره گزارش تولید فلات قاره از این جهت حائز اهمیت است که انحراف 25 درصدی تولید نفت نسبت به برنامه، یک اتفاق مهم و بزرگ در شرکت ملی نفت است که کمتر در تاریخ نفت ایران تجربه شده است مگر به دلیل کاهش تکلیفی تولید.
مهم ترین دلیل کاهش وحشتناک تولید نفت در سال 1402 که رقمی بیش از 150 هزار میلیارد تومان برآورد می شود،مسائل فنی و مدیریتی است که دولت جدید باید با قرار دادن تیمی فنی بر روند مدیریت سه ساله این شرکت، گزارش فنی دقیقی را تهیه کرده و آن را به محاکم قضایی ارسال کند.
البته اگر این شرکت، تابه امروز اسناد تولیدی و فنی را دستکاری نکرده باشد.