به گزارش میز نفت، سید مهدی قنادیان، کارشناس انرژی در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: یکی از راهکارهای رفع ناترازی گاز، بحث ذخیرهسازی است و برای ذخیرهسازی نیز راهکارهای مختلفی وجود دارد.
وی افزود: علاوه بر پروژههای ذخیرهسازی زیرزمینی که توسط شرکت ملی گاز ایران و شرکتهای زیرمجموعه آن در حال انجام و توسعه است، بحث ذخیرهسازی روزمینی نیز میتواند راهکار موثری برای پاسخگویی به نیاز مصرف، در زمانهای افزایش تقاضای مصرف گاز در فصول سرد سال باشد.
قنادیان با بیان اینکه برای استفاده از ظرفیت ذخیرهسازی روزمینی گاز نیز روشهای مختلفی وجود دارد، گفت: یکی از این ظرفیتها، مخازن CNG است، با توجه به دانش فنی بومیسازی شده و ظرفیتهای زیرساختی موجود در کشور، میتوان با استفاده از تریلرهایی، مخازن CNG را به نقاط هدف انتقال داد که از مزیتهای آن، قابلیت جابهجایی و دسترسی سریع به این مخازن است.
وی ادامه داد: برای زمانهایی که در برخی نقاط شبکه که عمدتا در مناطق پایانی شبکه سراسری هستند و با افت فشار گاز در زمستان مواجه میشوند، استفاده از ذخیرهسازی روزمینی با مخازن CNG میتواند بسیار راهگشا باشد.
این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: روش دیگری که برای ذخیرهسازی روزمینی گاز بسیار موثر است استفاده از روش LNG است که در کشورهای دیگر، این روش به شدت در حال توسعه است اما ما در این بخش ضعیف هستیم.
قنادیان با بیان اینکه "حتی میتوان بهصورت ترکیبی از روشهای ذخیرهسازی گاز استفاده کرد"، گفت: توسعه LNG در کشور از ابعاد مختلف برای ایران که از بزرگترین دارندگان ذخایر گازی جهان است، دارای اهمیت است که یکی از مباحث مورد استفاده، همین بحث ذخیرهسازی روزمینی گاز با روش LNG است.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی برای صادرات و تجارت گاز، فقط بازارهای کشورهای اطراف را به صورت محدود داریم که با خط لوله این انتقال گاز انجام میشود؛ اما توسعه LNG ، بازارهای جدیدی را به روی ایران برای تجارت و صادرات گاز باز میکند.
این کارشناس انرژی با انتقاد از اینکه متأسفانه تاکنون عزم جدی برای توسعه LNG در ایران وجود نداشته، گفت: توسعه LNG نیازمند عزم و اراده جدی است و اگر این اراده وجود داشته باشد، دستیابی به دانش و تکنولوژی مورد نیاز، امکان پذیر است.
چهارشنبه ۱ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۴۳