۰
گمانه زنی آمریکا درباره عربستان

افزایش تولید؟ بعید است!

میز نفت - مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته انتظار ندارد عربستان سعودی بعد از دیدار رئیس‌جمهور آمریکا با مقام‌های آن کشور تولید نفت را افزایش دهد.
جک سالیوان | میز نفت
جک سالیوان | میز نفت
به گزارش میز نفت، ، «جک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته انتظار افزایش تولید نفت بعد از سفر «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان سعودی را ندارد.

سالیوان گفت: «فکر نمی‌کنم در این زمینه باید منتظر یک بیانیه دوجانبه باشیم چون ما معتقدیم هرگونه اقدام اضافه برای اطمینان از وجود منابع کافی انرژی جهت حفظ سلامت اقتصاد جهانی در بستر اوپک‌پلاس گرفته خواهد شد.»

او همچنین خاطرنشان کرد که سفر بایدن به عربستان سعودی یک درخواست نبوده بلکه تصمیمی راهبردی بوده که از سوی رئیس‌جمهور اتخاذ شده است. او گفت: «همان‌‌طور که رئیس‌جمهور گفته است قرار نیست آمریکا در اینجا خلایی باقی بگذارد که چین و روسیه آن را پر کنند.»

جو بایدن قرار است در سفر به عربستان دیداری جنجالی با «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی داشته باشد. این دیدار از آن جهت جنجالی شده که بایدن وعده داده بود عربستان را به دلیل نقشی که بن‌سلمان در قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی داشت به دولت مطرود تبدیل کند.

روابط عربستان سعودی و آمریکا بر سر چندین مسئله دیگر هم با تنش‌هایی روبرو است. عربستان سعودی چندی پیش درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت را رد کرده بود.

جیک سالیوان در بخش دیگری از اظهاراتش به بحث مذاکرات هسته‌ای درباره ایران پرداخت و تصریح کرد که آمریکا تاریخ مشخصی برای توافق با ایران تعیین نکرده است.

او در پاسخ به سوالی درباره اظهار جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه آمریکا تا ابد منتظر بازگشت ایران به توافق هسته‌ای باقی نمی‌ماند گفت: «ما روی تقویم دور یک تاریخ مشخص دایره نکشیده‌ایم.»

سالیوان در ادامه گفت: «این وضعیت، تا مدت نامحدود ادامه نخواهد داشت.»

مذاکرات دوحه روزهای هفتم و هشتم تیرماه برگزار شد. ایران و آمریکا در این مذاکرات دو روزه به صورت غیرمستقیم و با وساطت «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره توافق هسته‌ای برجام گفت‌وگو کردند.

آمریکا بعد از اتمام این مذاکرات مدعی شد که طرح پاره‌ای مطالبات فراتر از برجام عامل به نتیجه نرسیدن گفت‌وگوها بوده است. ایران، نتیجه‌بخش نبودن گفت‌وگوها را رد کرده است.

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود.  این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران منجر شده بود.

جمهوری اسلامی ایران دو مقوله «راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها» و «اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام» را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

یکی از تاکتیک‌های مقام‌های کشورهای غربی در دورانی که مذاکرات در جریان بوده است متوسل شدن به تعیین ضرب‌الاجل برای گفت‌وگوها جهت وادار کردن ایران به پذیرش خواسته‌های طرف مقابل بوده است.

منبع: فارس
شنبه ۲۵ تير ۱۴۰۱ ساعت ۰۲:۴۲
کد مطلب: 33448
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *