۱

آماری از سوخت نیروگاه‌ها

تحویل گاز نیروگاه‌های برق در حالی به 70 میلیون مترمکعب در روز رسیده است که سوخت مایع مورد نیاز نیروگاهها در برخی نیروگاه‌ها از طریق خط لوله و عمدتاً از طریق تانکرهای جاده پیما تامین می شود.
نیروگاه‌ | میز نفت
نیروگاه‌ | میز نفت
به گزارش میز نفت ، همه ساله با افزایش برودت هوا تامین سوخت گاز نیروگاه‌های برق با مشکلاتی مواجه می شود چرا که شرکت ملی گاز ایران علیرغم دادن تعهد به وزارت نیرو برای تامین سوخت گاز نیروگاه‌ها، شرکت ملی گاز در سه ماه فصل زمستان اولویت خود را تامین گاز بخش خانگی می داند به همین دلیل نیروگاه‌های برق مجبور هستند از مخازن خود و از سوخت دوم یعنی گازوئیل و نفت کوره استفاده کنند.

نبود سوخت گازوئیل در برخی نیروگاه‌ها نیز باعث می شود تا نیروگاه‌های برق از سوخت مازوت که برای محیط زیست مناسب نیست و آسیب می‌رساند استفاده کنند.

* 6 نیروگاه از مازوت استفاده می‌کنند

مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق هفته پیش در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفته بود که 6 نیروگاه کشور در حال حاضر به دلیل کمبود سوخت گاز از مازوت استفاده می کنند.

وی با اشاره به اینکه 6 نیروگاه کشور( نیروگاه توس، خراسان، نکا، شهید رجایی، سهند و تبریز) مجبور به استفاده از سوخت مازوت شدند گفته بود که به دلیل برودت هوا تأمین سوخت گاز نیروگاه‌ها کاهش یافته است و گازرسانی به نیروگاه به میزان 50 درصد کاهش یافته است.

رجبی مشهدی در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر شرکت ملی گاز چه میزان از سوخت گاز نیروگاه‌ها را تأمین می‌کند، اظهار داشت: شرکت ملی گاز ایران لازم است که روزانه 90 میلیون مترمکعب گاز به ما تحویل دهد.

شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی با تایید این مطلب که سوخت اول قریب به اتفاق نیروگاههای کشور گاز طبیعی است و در صورت در دسترس نبودن کافی این نوع سوخت نیروگاه ها از سوخت مایع به عنوان جایگزین استفاده می کنند اعلام کرد که هزینه های تعمیر و نگهداری بویلرها و توربین ها در شرایط مصرف گاز طبیعی به مراتب کمتر از شرایط مصرف سوخت مایع است ضمن اینکه به لحاظ سهولت بهره برداری و آلاینده های زیست محیطی برای پرسنل نیروگاهها نیز گاز طبیعی بر سوخت مایع ارجح است.

حال با توجه به اینکه قریب به اتفاق مناطق کشور از شبکه گاز طبیعی بهره مند هستند مصارف خانگی این نوع سوخت در فصل زمستان بسیار بالاست و سیاست کشور نیز اولویت مصرف خانگی است و مازاد تولید گاز به صنایع مختلف و نیروگاهها اختصاص پیدا می کند. تحت شرایط فعلی در این فصل مصارف سوخت نیروگاهها برای تامین کامل نیاز مصرف شبکه 175 میلیون متر مکعب گاز طبیعی است که با توجه به وجود سرمای قابل توجه در اغلب نقاط کشور و افزایش مصرف خانگی گاز طبیعی به حدود 600 میلیون متر مکعب امکان تحویل گاز به نیروگاهها در حد 70 میلیون مترمکعب در روز فراهم است و مابقی سوخت مورد نیاز باید توسط سوخت مایع تامین شود. سوخت مایع مورد نیاز نیروگاهها در برخی نیروگاهها از طریق خط لوله و عمدتاً از طریق تانکرهای جاده پیما تامین می شود.

حال شرکت تولید برق حرارتی نیز در تازه ترین گزارش خود عنوان کرده است که امکان مصرف بیش از 65 تا 70 میلیون لیتر در روز وجود ندارد و جهت تامین کامل نیاز مصرف شبکه سراسری مابقی سوخت مورد نیاز بایستی توسط نفت کوره تامین شود.

* مصرف گاز طبیعی بیش از حد انتظار بود

 بر اساس گزارش شرکت تولید برق حرارتی، بدلیل رعایت مسائل زیست محیطی مصرف نفت گاز بر نفت کوره ارجح است اما با توجه به مصارف قابل توجه نفت گاز در بخش حمل ونقل، صنایع و کشاورزی و همچنین سقف تولید این نوع سوخت در کشور و موجودی مخازن نیروگاه‌ها و انبار های شرکت پالایش و پخش امکان مصرف بیش از 65 تا 70 میلیون لیتر در روز وجود ندارد. بدیهی است که جهت تامین کامل نیاز مصرف شبکه سراسری مابقی سوخت مورد نیاز بایستی توسط نفت کوره تامین شود در غیر اینصورت اعمال خاموشی به مشترکین برق اجتناب ناپذیر است.

در این گزارش آمده است:در سال جاری رشد مصرف گاز طبیعی خانگی بسیار بیش از انتظار بوده و به همین جهت سهم گاز طبیعی نیروگاهها کاهش قابل توجهی یافته و علیرغم تلاش و همکاری چشمگیر و بی سابقه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در تامین نفت گاز نیروگاهها در سال جاری، نفت کوره بایستی بالاجبار مصرف شود.

پس مؤثرترین اقدامی که جهت عبور موفقیت آمیز از زمستان سال جاری بدون اعمال خاموشی و توأم با کاهش مصرف سوخت نفت کوره می توان انجام داد صرفه جویی و منطقی تر شدن مصرف مشترکین گاز طبیعی و برق است. صرفه جویی حتی 5 درصد گاز طبیعی و برق که بدون کاهش سطح رفاه خانواده براحتی قابل دستیابی است و شرایط فعلی را بشکل مناسبی تعدیل خواهد کرد.



منبع : فارس 
جمعه ۴ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۵۰
کد مطلب: 25967
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *