به گزارش
ميزنفت ، به دنبال تحریم قطر از سوی 4 کشور عربی، دولت این کشور در طی هفته های گذشته در حال پیشبرد برنامه ای برای تنوع بخشی به اقتصاد این کشور و کاهش وابستگی آن به درآمدهای حاصل از صادرات ال ان جی بوده است. دولت مردان قطری در حال ترویج این دیدگاه هستند که تحریم های وضع شده به جای اینکه مانعی پیشروی اقتصاد قطر باشد، یک فرصت است. اما واقعیت این است که واقعیت های موجود این ادعا را تایید نمی کند.
برداشت گاز از بخش جنوبی خلیج فارس در طی سال های گذشته برای دولت قطر بسیار پرسود بوده و این کشور را به ثروتمندترین کشور جهان از نظر درآمد سرانه تبدیل کرده است. میدان گازی پارس جنوبی/گنبد شمالی (مشترک بین ایران و قطر) بر اساس برآوردها 51 تریلوین متر مکعب گاز در خود جای داده است. البته این رقم دقیق نیست اما بر اساس برآوردهای شرکت بی پی، سهم ایران از این ذخایر 35 تریلیون و سطح قطر 24 تریلیون متر مکعب است.
هرچند به این زودی قرار نیست منابع ال ان جی قطر به اتمام برسد، اما این کشور گام ها کوچکی را در طی سال های گذشته برای تنوع بخشی به اقتصاد خود برداشته است. در حال حاضر، نفت و گاز مایع طبیعی همچنان 85 درصد از درآمدهای این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس را شامل می شود. این گام ها از زمان آغاز بحران قطر بیشتر و بزرگتر شده است. دوحه در حال تبلیغ قطر به عنوان یک مقصد گردشگری است و تلاش دارد با معرفی خود به عنوان یک قطب تجارت منطقه ای، مقادیر زیادی سرمایه جذب پروژه های توسعه ای نظیر گسترش فرودگاه بین المللی حمد کند.
اما سرمایه گذاران خارجی ای که قصد ورود به این کشور را دارند باید به این نکته توجه کنند که بحران پیش آمده بین قطر و کشورهای دیگر عضو شورای همکاری خلیج فارس، در حال تاثیرگذاری بر چشم انداز اقتصادی آینده قطر است. موسسه مودیز رتبه اعتباری چشم انداز بانکی این کشور را پایین آورده، و نسبت به موفقیت آمیز بودن طرح تنوع بخشی به اقتصاد قطر ابراز تردید کرده است. به علاوه اقتصاددانان شرکت کننده در نظرسنجی بلومبرگ پیش بینی کرده اند که قطر امسال پایین ترین رشد اقتصادی خود در طی بیش از دو دهه گذشته را تجربه کند.
منبع : تسنیم