به گزارش «
ميزنفت» بخشی از صحبت های بیژن نامدار زنگنه به شرح زیر است:
* براساس برنامه اقتصادی دولت که در سال ۹۳ و ۹۴ اجرایی خواهد شد، قرار است صادرات نفت خام و میعانات گازی افزایش یابد، تا ارز مورد نیاز برای حرکت اقتصاد فراهم شود.
* در سال گذشته به دلیل کمبود خوراک واحدهای پتروشیمی تولید کاهش یافت، به طوری که تولید پتروشیمی در سال گذشته به ۲۰ میلیارد دلار بود، اما امسال با افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی تولید پتروشیمی به ۲۲ میلیارد دلار خواهد رسید.
* ۷ فاز پارس جنوبی در اولویت است که با بهرهبرداری از این فازها طی سال ۹۳ و ۹۴ و تولید گاز از میدان گازی کیش میتوانیم، تا پایان سال ۹۴ روزانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز به تولیدات فعلی خود اضافه کنیم.
* در حال حاضر ۳ میلیون خانوار در کشور گاز ندارند که قصد درایم تا ۳ سال آینده ۲.۵ میلیون خانوار کشور را تحت پوشش شبکه گاز قرار دهیم که برای این کار کمتر از ۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است که از طریق صرفه جویی می توان این رقم را بدست آورد.
* ۱۴۰ هزار تاکسی و اتوبوس نو میتوان به شبکه حمل و نقل عمومی تحویل داد که این کار نیز بخش زیادی از اتلاف انرژی را جلوگیری خواهد کرد.
* تا زمانی که مردم زحمت نکشند ثروت ایجاد نمی شود و ما باید فرهنگ کار خود را تغییر دهیم. به عنوان مثال فردی را سراغ دارم که شرکتی را خریداری کرده و توانسته ۳ ماهه اقساط این شرکت را پرداخت کند که باید پرسید، در کجای دنیا چنین چیزی امکان دارد.
*اگر شاهد ساخت پالایشگاه در کشور هستیم، تمام این موارد در زمان مدیریت گذشته من پایه گذاری شده است اما الآن نیز معتقد هستم که ساخت پالایشگاه در داخل کشور به دلیل دادن خوراک ارزان به آنها صرفه اقتصادی ندارد. اما با این شرایط برنامه ریزی برای ساخت واحدهای پالایشی با خوراک نفت سبک و سنگین و میعانات گازی آغاز شده تا بتوانیم ظرفیت پالایش کشور را از ۱.۸ میلیون بشکه فعلی به ۳ میلیون بشکه برسانیم که هدف از ساخت واحدهای پالایشی جدید صادرات فراورده های نفتی خواهد بود که این برنامه تا پایان سال ۹۵ اجرایی خواهد شد.
* در ۸ سال دولت آقای احمدی نژاد پولی به صندوق توسعه واریز نشد که علت این امر را می توان در تعداد پروژه وام گرفته از صندوق توسعه ملی در این سالها جست وجو کرد اما از سال ۹۲ تزریق منابع را به صندوق توسعه ملی آغاز کردیم.
* در سال ۸۴ وقتی من وزارت نفت را ترک کردم ۸۰ هزار شاغل در صنعت نفت بود اما آلان ۱۴۰ هزار شاغل داریم که نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر از این افراد مازاد هستند.
*عده ای نفت ایران را فروختند اما قصد نداشتند پولش را پرداخت کنند. دارایی بابک زنجانی کمتر از بدهی وی به وزارت نفت است اما با این شرایط برخی از وزیران سابق و مسئولان قبلی از زنجانی حمایت می کنند. در واقع پول فروش نفت ایران قرار بود به بانک های زنجانی واریز شود که مشخص نشد، این ۲.۷ میلیادر دلار پول بیت المال به کجا رفت.
* برخی ها از نجابت من سواستفاده می کنند در صورتی که بابک زنجانی پول بیت المال را خورده است.