۰
۳

روایت‌های مختلف از علت آسیب دیدگی خط لوله فاز 16 پارس جنوبی

خط لوله انتقال گاز ترش یکی از سکوهای فاز 16 پارس جنوبی امروز دچار آسیب‌دیدگی شد و عده‌ای معتقدند این حادثه نیز به دلیل برخورد لنگر با خط لوله رخ داد.
پارس جنوبی - عصر نفت
پارس جنوبی - عصر نفت
به گزارش ميزنفت ، تولید گاز از پارس جنوبی به دلیل توقف تولید گاز از یکی از سکوهای فاز 166 پارس جنوبی کاهش پیدا کرده است.

ظاهرا علت توقف تولید، آسیب دیدگی خط انتقال گاز ترش از دریا به خشکی است، مجری فاز 16 پارس جنوبی در رابطه با این حادثه می‌گوید علت این حادثه هنوز مشخص نیست و کارشناسان در حال بررسی علت این حادثه هستند.

ظاهرا عملیات بازسازی و تعمیر این خط لوله در حال انجام است که پس از بازسازی تولید گاز از این سکو از سر گرفته خواهد شد.

در همین رابطه یک منبع آگاه در شرکت تاسیسات دریایی به خبرنگار فارس گفت: علت حادثه آسیب دیدگی در خط لوله فاز 16 نیز اصابت لنگر کشتی به این خط لوله است اما نظر دقیق‌تر باید از سوی مسئول فاز 16 پارس جنوبی اعلام شود.

با این حال عده ای دیگر از کارشناسان صنعت نفت اعلام کرده بودند این خط لوله نیاز به پیگرانی داشته و آسیب دیدگی به دلیل فرسوده بودن خط لوله انتقال گاز ترش بوده است.

به گزارش خبرنگار فارس جمعه سه هفته گذشته نیز در اثر برخورد لنگر یکی از کشتی های عبوری با خط لوله دریایی فاز 19 که وظیفه انتقال گاز از سکو به ساحل را داشت، شکستی در این خط لوله رخ می دهد که بعد از اقدامات اولیه، انتقال گاز از این خط لوله قطع می شود.

پیگیری های خبرنگار فارس حاکی است در حال حاضر پالایشگاه فاز 19 و همچنین فاز 15 و  16 بخشی از گاز فازهای 6،7،8 را پالایش می‌کنند و ظاهرا برای بازسازی این خطوط لوله 2 ماه زمان نیاز است تا شرایط به حالت نرمال بازگردد.

پیشتر گزارشی با عنوان «کشتی های صیادی بلای جان خطوط لوله دریایی» در خبرگزاری فارس منتشر شدکه  در آن اعلام شد به دلیل عدم وجود علائم و یا اطلاع کشتی های عبوری از مسیر خطوط لوله انتقال گاز هر از گاهی شاهد برخورد لنگر این کشتی ها با خطوط لوله دریایی هستیم که خسارت های زیتس محیطی را به بار می آورد.

وجود خطوط لوله با قطرهای 36 اینچ (انتقال گاز ترش) و 4 اینچ (انتقال گلایکول)(ماده‌ای که به خط لوله گاز ترش تزریق می‌شود تا از خوردگی خط لوله جلوگیری کند) در عمق آب‌های خلیج فارس است که گاز را از سکوها به پالایشگاه پارس جنوبی می‌رساند و در طول مسیر هیچ علامت یا نشانه‌ای وجود ندارد که بگوید در این محل خطوط لوله نصب شده است.

ظاهراً نبود علائم و نشانه عبور خط لوله مشکلاتی را برای صنعت نفت به وجود آورده است به طوری که لنگر‌اندازی قایق‌های صیادی و کشتی‌های تجاری موجب شده است تا این خطوط لوله آسیب ببینند.

محمدرضا هنرور، مدیر نصب شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی در این خصوص می‌گوید: عبور و مرور قایق‌های صیادی و لنگر‌اندازی‌های آنها موجب شده تا در برخی فازها همچون فاز 15و 16، فاز 12 نشتی در خطوط لوله انتقال گاز ترش و انتقال گلایکول ایجاد شود.

وی ادامه می‌دهد: خط لوله 32 اینچ انتقال گاز ترش از فاز 16 پارس جنوبی که به دلیل لنگراندازی یکی از قایق‌های صیادی دچار آسیب شده بود اخیراً مورد بازسازی و تعمیر قرار گرفته است، اما خط لوله 4 اینچ انتقال گلایکول فازهای 15 و 16 و خط لوله 4 اینچ فاز 12 پارس جنوبی در حال حاضر نشتی دارد که تیمی از متخصصان داخلی در حال نشت یابی و تعمیر این خطوط هستند.

جالب است بدانیم که آسیب دیدن این خطوط و نشتی ناشی از آن اولین بار نیست رخ می‌دهد به طوری که به گفته این مقام مسئول در شرکت تاسیسات دریایی خط لوله 4 اینچ فاز 12 پارس جنوبی پیش از این سه بار دچار نشتی شده بود که هر بار مورد تعمیر قرار گرفت و اکنون باز هم دچار نشتی شده است که رفع این مشکل در دست اقدام است.

این مقام مسئول همچنین از آغاز نشت‌یابی خطوط لوله فازهای 17 و 18 پارس جنوبی خبر داد و گفت: نشت‌یابی خطوط لوله فاز 19 نیز در دستور کار قرار دارد.


منبع : فارس
چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۴
کد مطلب: 16300
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


علی ابادی
Germany
بی کفایتی مسئولين و عدم نیاز به پاسخگویی سبب حوداث گوناگون است
Iran, Islamic Republic of
بی کفایتی سازمان بنادر و کشتیرانی است که نه بر تردد و لنگراندازی شناورها کنترل دارد و نه اجازه نصب تجهیزات کنترلی به بقیه ارگانها آنهم به بهانه وظیفه حاکمیتی را میدهد؟ چرا کسی این سازمان بی مسئولیت را مواخذه نمیکند؟ چرا باید دهها و صدها میلیون دلار خسارت ندانم کاری خود ایشان و جلوگیری از اقدام دیگران پرداخت؟
محلاتی
Iran, Islamic Republic of
این حادثه بدلیل عدم نظارت جدی کارفرما و کوتاهی شرکت تاسیسات دریایی اتفاق افتاده این خط لوله چندین ماه پر از اب دریا بود و لازم بود که پیگ رانی شود ولی با زور شرکت تاسیسات دریایی و جهت راه اندازی سال گذشته علیرغم گزارش بازرسی فنی شرکت نفت و گاز پارس راه اندازی شد و بدست پر برکت ریس جمهور اره اندازی شد تا بعد از یکسال دچار حادثه شود و این حادثه کاملا قابل پیش بینی بود