به گزارش
ميزنفت به نقل از
بلومبرگ، بر اساس این گزارش، بهای نفت در بازار نیویورک 4.6 درصد کاهش یافت. بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران روز سه شنبه اعلام کرد پیشنهاد برای محدود کردن تولید و رساندن آن به سطح تولید در ماه ژانویه، سبب «درخواست های غیر واقع گرایانه» از ایران می شود.
عربستان سعودی و روسیه -دو تولید کننده بزرگ نفتی در جهان- برای کاهش تولید نفت خود توافق کردند
به شرطی که دیگر تولید کنندگان مهم نفتی به ویژه ایران و عراق نیز از این روند پیروی کنند. علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی در کنفرانسی نفتی در هوستون اعلام کرد این کشور تولید نفت خود را کاهش نداده است.
مایکل لینچ رئیس مرکز راهبردی تحقیقات اقتصادی و انرژی در وینچستر ماساچوست اعلام کرد: «زنگنه و نعیمی توانسته اند انتظارات دلالان را در این باره کاهش دهند که برای کاهش تولید نفت در آینده ای نزدیک توافقی حاصل خواهد شد.»
او همچنین گفت: «قبل از دست یابی به توافقی در این باره، چانه زنی های سخت گیرانه و همچنین چالش های اقتصادی رخ خواهد داد.»
به سبب گمانه زنی ها در ارتباط با تداوم مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی در بحبوحه چشم اندازها در ارتباط با افزایش صادرات از سوی ایران و لبریز شدن ذخایر نفتی آمریکا، بهای نفت با کاهش چهارده درصدی مواجه شد.
بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، ایران بیش از دیگر اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت -اوپک- می تواند طی شش سال آتی ظرفیت تولید خود را افزایش دهد زیرا در پی باز یافتن سهم از دست رفته خود در بازار در پی برداشته شدن تحریم های بین المللی است.
بهای نفت وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه آوریل با یک دلار و 52 سنت کاهش به 30 و دلار و 87 سنت در هر بشکه رسید. از روز نهم ماه فوریه این بیشترین میزان کاهش محسوب می شود. در همین حال شاخص سهام نیز با کاهش مواجه شد. شاخص سهام اس اند پی 504.4 دهم درصد کاهش یافت.
وزیر نفت عربستان سعودی در همین حال اعلام کرد توافق هفته گذشته برای کاهش تولید نفت عربستان سعودی، روسیه، قطر و ونزوئلا و حفظ آن در سطح تولید ماه ژانویه «رخ نخواهد داد.»
او همچنین گفت در عوض، تولید کنندگانی که تولید نفت در آنها هزینه های بالایی دارد، مجبور خواهند بود برای مقابله با روند کاهشی بهای نفت در بازارهای جهانی «هزینه های خود را کاهش دهند یا استقراض کنند.» او افزود نمی داند این روند چه زمانی به پایان می رسد.
مایکل کورسلی کارشناس ارشد سرمایه گذاری در شرکت الکساندر آلترنیتیو کپیتال در میامی اعلام کرد: «دشوار است بتوان دو کشور را وادار و یا متقاعد به توافق کرد.» او همچنین گفت: «هر گونه توافقی که بتوان بدان دست یافت زیر سوال خواهد بود زیرا اعتمادی وجود ندارد.»
از زمانی که عربستان سعودی سبب شد اوپک در ماه نوامبر سال 2014 سقف تولید خود را حفظ کند و از سهم خود در بازار در مقابل تولید کنندگان نفت شیل در آمریکا دفاع کند، بهای نفت در بازارهای جهانی بیش از 50 درصد کاهش داشته است. انعطاف پذیر بودن بخش تولید نفت شیل در آمریکا و افزایش تولید نفت در روسیه به افزایش مازاد عرضه در بازارهای جهانی کمک کرده است.
سارا امرسون مدیر شرکت ایی اس اِی آی انرژی در ماساچوست اعلام کرد: «تولید نفت شیل با کاهش مواجه خواهد شد.» او همچنین گفت: «به نظر می رسد همگان بر این باورند که این اتفاق همین فردا رخ خواهد داد اما این روندی زمان بر است. این روند تقریبا آغاز شده است و اواخر امسال تولید نفت به صورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت.»
آژانس بین المللی انرژی در همین حال در گزارشی در روز دوشنبه اعلام کرد پیش بینی می شود
میزان ذخیره نفت در جهان در سال 2017 نیز افزایش داشته باشد زیرا میزان عرضه از میزان تقاضا بالاتر است و این موضوع مانع از افزایش قابل توجه بهای نفت می شود.
میزان ذخایر نفت آمریکایی احتمالا 3 میلیون و 250 هزار بشکه افزایش داشته است که بالاترین رقم طی بیش از هشت دهه محسوب می شود.