خبر کوتاه بود؛ کارلوس پاسکوال معروف به «جعبه سیاه» تحریم های نفتی جهان از سمت خود در وزرات امورخارجه امریکا استعفا داد؛ مردی که قطعا تا سال های آینده به تبعیت از دیگر دیپلمات های امریکایی، کتاب خاطرات خود را چاپ می کند.
وی یکی از افراد مورد اعتناد هیلاری کلینتون، وزیر سابق امورخارجه امریکا بود که در تمامی سفرهای «ایرانی» کلینتون حضور داشت و کشورهای خریدار نفت ایران را قانع می کرد تا نفت ایران را از سید مصرفی خود «تفریق» کنند؛ قدرت کلام وی و احاطه همه جانبه به مسائل اقتصاد انرژی و بازارهای نفت، نقش موثری در اعتماد کشورهای طرف مذاکره ایفا می کرده است.
وی یکی از دیپلمات های برجسته یانکی ها به شمار می رود که در حوزه انرژی و اقتصادی از تاثیرگذارترین هاست. وی پیش از ارسال نامه استعفای خود به جان کری در وزارت امور خارجه امریکا، نماینده ویژه و هماهنگ کننده وزارت امور خارجه در امور بین المللی انرژی بود؛ جایی که تحریم های نفتی ایران پایه ریزی شد.
وی طراح اصلی تحریم های نفتی علیه ایران است که به فاصله چند ماه پس ار حضور در وزارت امور خارجه امریکا، برنامه اصلی تحریم نفت ایران را تدوین کرد و به گونه ای در مجلس سنا سخنرانی کرد که اجازه هیچ گونه تردیدی را به سناتورها نداد چرا که امریکایی ها به دلبل شکست تحریم فروش بنزین به ایران، این طرح را منتج به شکست می دانستند.
وی برای اطمینان دهی به مقامات امریکا در سفرهای محرمانه و غیرمحرمانه ای به کشورهای هندوستان، چین، ژاپن و کره جنوبی آن ها را مجاب به کاهش واردات از ایران کرد.
پاسکوال اصالتا کوبایی است که در سال ۱۹۶۲ و در سه سالگی به همراه پدر و مادر خود به ایالات متحده امریکا مهاجرت کرده است. پاسکوال پس از سپری کردن مدارج تحصیلی دردانشگاه کندی هاروارد به آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده (USAID) پیوست..
وی از سال ۲۰۰۳ تا سال ۲۰۰۹ مدیریت برنامه مطالعات سیاست خارجی در موسسه بروکینگز را بر عهده داشت تا این که در سال ۲۰۰۹ راهی مکزیک شد و دو سال بعد در می سال ۲۰۱۱ پس از اتمام ماموریت خود در مکزیک و خداحافظی با اعضای سفارتخانه امریکا در مکزیکوسیتی، به واشنتگن بازگشت تا برنامه تحریم های نفتی علیه ایران را عملیاتی کند.
آن طور که رسانه های امریکایی در باره وی گزارش داده اند پاسکوال در طول سال های فعالیت خود، حضور بلند مدت در وزارت امور خارجه، شورای امنیت ملی (NSC) و... را در سابقه خود دارد اما مهم ترین جنبه فعالیت وی، رهبری و برنامه ریزی برای سر و سامان دادن به اقتصاد کشورهای پس از جنگ بود.
وی به عنوان هماهنگ کننده کمک های ایالات متحده به اروپا و اوراسیا (۲۰۰۳)، سفیر ایالات متحده در اوکراین (۲۰۰۰-۲۰۰۳)، دستیار ویژه رئیس جمهور و شورای امنیت ملی، مدیر ارشد مسائل روسیه، اوکراین و اوراسیا (۱۹۹۸-۲۰۰۰)، خدمت کرده است. پیش از آن، پاسکوال برای USAID به عنوان معاون مدیر مسائل اروپا و اوراسیا (۱۹۸۳-۱۹۹۵) در سودان، آفریقای جنوبی و موزامبیک کار می کرده است.
<span style="" font-weight:"="">او یک جنایتکار اقتصادی است
امریکا با تعریف برنامه های اقتصادی و عمرانی برای این کشورهای درگیر جنگ، کنترل اقتصادی و سیاسی آن ها را بر عهده گرفته به طوی که با نبود امریکا، کشورها محکوم به شکست های وحشتناکی خواهند شد که پاسکوال این وظیفه را در مولداوی، اوکراین،سودان، هائیتی، عراق و ... بر عهده داشت به طوری که وی را می توان یک «جنایتکار اقتصادی» نامید.
پس از حمله بوش به عراق، وی طرح جامعی را برای حضور شرکت امریکایی در عراق تهیه کرد و به بهانه بازسازی نظام اقتصادی عراق، برنامه های امریکا را به اجمد چلپی وزیر وقت نفت عراق و همکار سابق خود دیکته کرد. اصول کاری وی و وظایفی که به وی محول شده است دقیقا مکمل سیاست های امریکا در کشور گشایی و یا به کنترل در آوردن کشورهای بی ثبات سیاسی است.
به همین دلیل پس از معرفی پاسکوال به عنوان سفیر امریکا در مکزیک، سیاستمداران این کشور نسبت به حضور وی در این کشور واکنش نشان دادند زیرا معتقد بودند امریکایی ها با این انتصاب، آن ها را تحقیر کرده و مکزیک را در زمره کشورهای عقب مانده و بی ثبات قرار داده است؛ مکزیکی ها به خوبی می دانستند پاسکوال به کشورهای شکست خورده و فاقد ثبات سیاسی و اقتصادی رهسپار می شود تا سیاست های امریکا را پیاده کند که به نوعی اصلی ترین تخصص وی به شمار می رود.
در خلال درگیری های اوکراین، وی سفرهای بسیاری به اوکراین داشت تا به این کشور اطمینان دهد چالش آینده اوکراین در حوزه انرژی با برنامه های امریکا برطرف خواهد شد تا اوکراین با اعتماد به نفس خاصی گاز مسکو را بی اهمیت بخواند.
استعفای پاسکوال در شرایطی اعلام شد که وی مهم ترین دلیل خود را، بازگشت به زندگی شخصی و استراحت عنوان کرده است در حالی که شرایط بازار این روزهای نفت به دلیل نا امنی در عراق نیازمند بررسی دقیق شرایط به منظور افزایش منافع امریکاست.
گفتنی است وی به زبان اسپانیایی و اوکراینی صحبت می کند و در سال ۲۰۰۸، هزار دلار به مبارزات انتخاباتی باراک اوباما کمک مالی کرد.
پاسکوال در جلسه معارفه الشهرستانی وزیر سابق نفت عراق
همراه همیشگی سفرهای خارجی اوباما
وی سخنران اصلی جلسات اقتصادی سناست
پاسکوال در کنار وندی شرمن
پاسکوال و هیلاری کلینتون
جلسه هیات امریکایی با پاکستان برای عدم واردات گاز از ایران
سال 2013 همایشی در ریاض برگزار شد که پاسکوال یکی از سخنرانان اصلی بود
يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۵