به گزارش گروه وبگردی «
ميزنفت» ،صابون سنتی و طبیعی مراغه با بیش از۱۵۰ سال قدمت معروفترین صابون سنتی كشور بوده و سوغاتی اصلی و ارزشمند این شهرستان به اقصی نقاط كشور است.
این صابون كه به صورت سنتی و نیمه صنعتی تولید میشود، بهرغم رواج صابون های صنعتی همچنان به عنوان شوینده اصلی در خانههای مردم این شهرستان و سایر شهرهای كشور مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش ایرنا، صابون مراغه از دنبه گوسفند و سود سوزآور تهیه شده و به دلیل این كه در تهیه این صابون از مواد صنعتی و افزودنیهای شیمیایی استفاده نمیشود، صابونی ایدهآل برای شستشوی بدن و موی سر است.
این صابون بهعلت دارا بودن PHمناسب و میزان اسید كنترل شده آن حساسیت های پوستی را از بین برده و پیاز موی سر را تقویت میكند.
صابون مراغه در سه رنگ سفید ، زرد و سیاه تولید میشود و معروفترین نوع آن صابون زرد بوده و نسبت به بقیه بیشتر مورد استقبال خریداران قرار میگیرد.
تنها فرق صابون زرد و سفید در رنگ آنها بوده ولی صابون سیاه از ضایعات این صابونها بوجود میآید و قدرت پاك كنندگی آن نسبت به بقیه پایینتر است.
در برخی موارد به تركیبات صابون سیاه سدر و رنگ حنا اضافه میشود كه در این صورت صابونی مناسب برای رفع شوره سر، ریزش مو و تقویت پیاز مو است.
صابونهای تولیدی بهصورت نیمه صنعتی و درمحیطی بهداشتی تولید و تركیبات آن در آزمایشگاههای این كارگاه كنترل میشود.
صابون مراغه با افزودن۱۰ درصد روغن نارگیل به عنوان صابون حمام شناخته شده است ، نداشتن شناسنامه ، كد و مجوز بهداشتی و صادر نكردن پروانه بهرهبرداری برای واحدهای تولیدی از مشكلات عمده تولید صابون مراغه میباشد.
با توجه به این كه تعریفی خاصی از سوی بخش نظارت بر موارد غذایی و دارویی شبكه بهداشت و درمان برای صابون مراغه ارایه نشده در برخی شهرها تعدادی افراد سودجو با تولید صابون نامرغوب و كم كیفیت بهنام صابون مراغه ، موجبات بدنامی این صابون را فراهم میكنند.
زمان زیادی صرف تولید این صابون میشود به طوری كه شش ساعت برای مخلوط شدن مواد آن و سه ساعت نیز برای تبدیل شدن این مواد به صابون صرف میشود.
در سالهای گذشته حدود ۵۰واحد تولیدكننده صابون مراغه در این شهرستان فعالیت داشتند كه در زمان حاضر به علت برخی مشكلات موجود در تولید این صابون تعداد واحدهای تولیدكننده به حدود هشت واحد رسیده است.
ماهانه حدود۲۰۰ تن صابون سنتی در این شهر تولید و در بازارهای محلی و شهرهای مختلف كشور عرضه میشود.
با توجه به شكل خاص صابونهای مراغه، این صابونها قادر به رقابت با صابونهای خارجی نبوده و تغییر شكل آنها نیز علاوه بر كاهش كیفیت آنها فقدان استقبال مشتریان را به دنبال دارد.
صابون مراغه به علت دارا بودن چربی بالا تاثیر منفی در مصرفكننده ایجاد نمیكند.