۰
۱۰
چیدمان پالایشی ها در شرکت ملی نفت

فتح بالادست به دست پایین دست

فتح «بالادست» توسط «پایین دست»؛ شفاف ترین عبارت برای تشریح آنچه که در شرکت ملی نفت ایران می گذرد.
رکن الدین جوادی - میز نفت
رکن الدین جوادی - میز نفت
نه آنکه نیروهای پایین دست از ارزش کمتری نسبت به بالادستی ها داشته باشد بلکه غرض آن است که فلسفه کاری این دو بخش از صنعت نفت به طور کلی با یکدیگر تفاوت دارد اما این افتراق های ملموس به «چشم» مدیریت شرکت ملی نفت نمی آید و نهایت کار را به اینجا می رساند که مدیران صنایع پایین دست به یکباره  از شرکت ملی نفت و فعالیت های بالادست سر در می آورند.


*جعفر مدنی زادگان
رکن الدین جوادی با همه محسناتش یک اشتباه بزرگ کرد و موجب شد تا میزان محبوبیت وی در بالادستی ها کاهش یابد به ویژه در حوزه منابع انسانی. او وقتی مدیریت شرکت ملی نفت را بر عهده گرفت یک تغییر مهم در منایع انسانی ایجاد کرد. جعفر مدنی زادگان که اصولا در حوزه منابع انسانی بالادست نه دانشی داشته و نه تجربه ای دارد به یکباره به سمت مدیرتوسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران منصوب شد. رابطه آشنایی مدنی زادگان با جوادی به روزهای جنگ و حضورشان در آبادان بر می گردد. مدنی زادگان دردوران جنگ تحمیلی به مدت هشت سال در پالایشگاه نفت آبادان خدمت کرده و پیش از این به مدت 9 سال به عنوان مدیرروابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش حضور داشته است. وی همچنین به عنوان مدیربازرگانی شرکت صادرات فرآورده های ویژه شرکت ملی پالایش و پخش،مدیراداری و آموزش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و مدیرتدارکات و خدمات کالای خطوط لوله و مخابرات نفت فعالیت کرده است.

در تمامی سوابق کاری مدنی زادگان نمی توان سمتی را یافت که ارتباطی منطقی و کاری با حوزه منابع انسانی داشته باشد ولی در دولت یازدهم به یکباره مسئولیتی را بر عهده می گیرد که نه در توان اوست و نه در حوزه کاری اش. مدیرعامل شرکت ملی نفت اما بی توجه به این مهم که حوزه منابع انسانی هم می تواند رکن توسعه و بالندگی نفت باشد و هم می تواند به پاشنه آشیل صنعت تبدیل شود، این انتصاب را اجرایی کرد و با توجه به میزان اعتراضات به عملکرد مدنی زادگان در میان کارکنان بالادست،شاید از این انتصاب خود پشیمان باشد.

بدون تردید منابع انسانی در حوزه بالادست از چنان وسعت و اهمیتی برخوردار است که حضور چهره های بی تجربه و غریبه با آن، به ضرر صنعت نفت تمام خواهد شد.


*عبدالرضا حسین نژاد
روزی که قرار شد تغییرات در متن پیاده شود بسیاری از نیروهای شرکت مهندسی و توسعه نفت خوشحال از اینکه با نادر قربانی خداحافظی می شود به آینده این شرکت امیدوار بودند. قربانی از آن جهت در متن محبوب نبود که از صنعت پتروشیمی به توسعه میادین نفت و گاز پا گذاشته بود؛ مدیرعامل سابق متن، از مدیریت شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی به مدیریت توسعه میادین نفتی و گازی برگزیده شد که تنها وجه اشتراکشان «مدیریت» بود.

قرار شد قربانی از متن برود و مدیری دیگر جایگزین وی شود. در حالی که متنی ها متنظر حضور یک چهره قدرتمند بالادستی بودند به یکباره از گوی انتصابات، نام عبدالرضا حاجی حسین نژاد بیرون می آید که او نیز مانند قربانی به اندازه یک روز هم سابقه مدیریت در بالادست نداشت و هر چه بود در پالایش و پخش و منطقه ویژه اقتصاد انرژی پارس بود.

 وی در سال 1380 به مدیرعاملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس منصوب شد و تا سال 1383 در این جایگاه حضور داشت تا آنکه بازنشسته شد.

دولت یازدهم که بر سر کاز آمد دوباره به کار فراخوانده شد اما نه برای حضور در حوزه کاری خود بلکه برای تجربه کردن مدیریتی جدید در بالادست! او به متن آمد در حالی که هیچ تجربه ای از بالادست و فعالیت های توسعه ای نداشت و همه تجربه حضورش در صنعت نفت، معطوف به پایین دست بود. حال اینکه در وی چه نکته مثبتی در توسعه منابع هیدروکربوری آن هم در سنین بعد از بازنشستگی دیده شده، سوالی است که رکن الدین جوادی می تواند به آن پاسخ دهد.


*علی اکبر ماهرخ زاد
ماهرخ زاد؛ مدیر پائین دستی دیگری که مدیریت بالادست را در دست گرفت آن هم در حوزه حقوقی. او که تازه از عباس کاظمی حکم ریاست امور حقوقی پالایش و پخش را گرفته بود به یکباره جایگزین محمدرضا فیروزمند و عضو هیات مدیره و مدیر امور حقوقی و قرادادهای شرکت ملی نفت ایران شد.

ماهرخ زاد که جاگزین سید علی ادیانی زاد، عضو سابق کمیسیون انرژی در امور حقوقی پالایش و پخش شده بود پس از مدتی کوتاه،به چیدمان جدید پالایشی ها در بالادست پیوست در حالی که ماهیت امور حقوقی و قراردادی نفت و پالایش و پخش تفاوت های چشمگیری با هم دارد اما صلاح بر آن بود تا در کنار جوادی باشد.


*رضا قورچیان
اما پر حاشیه ترین انتصاب در مجموعه شرکت ملی نفت، مربوط به رضا قورچیان است که جایگزین منصور قنبر زاده در اداره امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران بود. داستان پر از راز اختلافات در حوزه ورزش شرکت ملی نفت، بیش از آنکه ختم به خیر شود منجر به ایجاد حواشی بزرگی در ورزش نفت شد. جعفر مدنی زادگان در یکی از شاهکارهای خود در حوزه منابع انسانی، تصمیم گرفت منصور قنبرزارده را از ریاست ورزش نفت عرل کند و رضا قورچیان را از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به نفت ترانسفر کند.

همچنین جوادی ریاست روابط عمومی خود را نیز به مدیر اسبق روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی واگذار کرده است که ناصری نیز به دلیل عدم شناخت کافی از مسائل روز بالادست، نتوانسته است عملکرد خوبی از خود به جای بگذارد. جز این موارد چند انتصاب پالایشی دیگر نیز رقم زده شده است که از آنها گذر می کنیم.

حال پرسش اصلی اینجاست که آیا در بالادست نفت که بسیار تخصصی تر و استراتژیک تز از پایین دست است، قحط الرجال وجود داشت؟ این قحط الرجال به حدی بود که نیروهای بازنشسته پایین دست به عنوان مدیران بالادست دوباره به کار فراخوانده شوند؟ آیا مدیری که شناخت و تجربه ای در بخش «مادر نفت» ندارد باید در سمت های مهم مدیریتی شرکت ملی نفت قرار گیرد؟ چه شاخص و خط کشی برای این انتصاب ها وجود دارد؟

پاسخ با رکن الدین جوادی، مدیرعامل محجوب شرکت ملی نفت ایران.
 
سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۲۷
کد مطلب: 12056
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


شهدا
Iran, Islamic Republic of
از انتخاب بسيار درست ايشان ... است كه با ليسانس جغرافي به مدير عامل شركت ملي نفت ايران (موكدا مي گويم به مدير عامل شركت ملي نفت ايران) در زمينه فعاليت هاي نفتي مشاور ميدهد كسي باورش مي شود اين فرد اين قدر مفيد باشد احسنت به اين ذكاوت !؟احسنت به اين انتخاب !؟ پس تنها نتيجه اي كه مي شود گرفت اين است كه آقايان فقد با .... مي توانند كاركنند وسرمايه هاي انساني نفت وديگرسرمايه هاي بي نظير نفت فداي دوستي و رفاقت، بديهي است صنعت نفت حتما شكوفا مي شود.
سعید
Iran, Islamic Republic of
آقا خداییش حرفتون حقه. به عنوان مثال همین آقای مدنی زادگان به تبع تصدی مقام مدیر منابع انسانی شرکت ملی نفت رئیس شورای سیاستگذاری مجتمع آموزش فنون اهواز نیز هست.در دوره مدیران قبلی مثل آقای خنیفر سالی یکبار حداقل جلسه هماهنگی شورای سیاستگذاری مجتمع فنون در خود مجتمع در اهواز برگزار می شد و کارکنان مجتمع مدیران رو داخل مجتمع می دیدند و یه دلگرمی بود براشون. در دوران آقای مدنی زادگان این سالی یه بار هم حذف شد و مجتمع آموزش فنون رها شد به امان خدا. انگار نه انگار مجتمع آموزش فنونی وجود داره
فنون
Iran, Islamic Republic of
یکی دیگر از وقایع عجیب و غریب اخیر در آموزش فنون این بوده که از تاریخ 21/11/94 رئیس مجتمع آموزش فنون عوض شد و تا کنون جایگزینی برای ایشان معرفی نشده است.یعنی از تاریخ فوق الذکر تا کنون این مجتمع آموزشی که به تمام شرکتهای صنعت نفت و پرسنلش سرویس میده ،بدون صاحب مونده.انگار آقای مدنی زادگان خیال ندارند تکلیف این مجتمع رو حل کنند.
احمديان
Iran, Islamic Republic of
اقا يا خانم محترم منظورت از اين گزارش چه بوده؟ اقاي جوادي ترجيح دادن تيمشون رو از پايين دست بيارن چه اشكالي داره؟ اقاي حسين نژاد شايد در بالادست متخصص نباشد اما قطعا در اين چند سال خواهد شد:)))
Iran, Islamic Republic of
اولا که اینها حقیقیت رو گفتند و هیچ چیز بهتر از حقیقیت نیست.اما از طرفی واقعا جمله ات بیانگر نوع تفکریه که فعلا روی سیستم حاکمه و منجر به این اوضاع شده.اونجا که میگی "آقای...شاید متخصص نباشه اما قطعا در این چند سال خواهد شد"!!!!!!!!!!!!
آقای محترم مگه این پستها جایگاه کسب تجربه اند که طرف بیاد با حدس و خطا مجرب بشه؟متخصص بشه؟این پستها راهبردی و استراتژیکند و طبیعتا از کسانی باید استفاده بشه که تجربه دارند و بیان از تجربه شون به نفع سیستم استفاده کنند.چه اصراریه که آقای X و Y که در بلادست متخصص نیستند رو بکار بگیرند ؟بجز باندبازی؟بجز رفاقت؟پس جایگاه تخصص و تجربه و کاردانی در این انتخابها کجاست؟؟؟؟؟؟
علوی
Iran, Islamic Republic of
چرا قدیر موحدزاده مدیرمالی را نگفتین؟
رضا
Iran, Islamic Republic of
اقای منصور نژاد را هم اضافه میکردی < تازه مغز متفکر همه اینها مدنی زادگان است بعبارتی آبادان و صنعت نفت برزیلته !!!
صادق
Iran, Islamic Republic of
از شاهکارهای منصور نژاد اینه که مجتمع آموزش فنون که ناسلامتی زیر نظر خودش هم هست پس از برکناری رئیس اسبقش (آقای دزفولی زاده) هنوز بدون رئیسه و جانشینی براش تعیین نشده.بنده نمی دونم طبق کدوم اصول مدیریتی ،رئیس یه جایی رو بر میدارند بجاش نفر هم نمیذارند.اگر نفر داری چرا نمیذاری؟اگه نداری چرا اون بنده خدا رو عوض کردی؟
Iran, Islamic Republic of
1-آقای جعفر مدنی زادگان مدیرتوسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران
2-آقای جعفر مدنی زادگان رئیس هیئت مدیره سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت
3-آقای جعفر مدنی زادگان عضو هیئت امنای موسسه فرهنگی و ورزشی نفت تهران
4-آقای جعفر مدنی زادگان رئیس شورای سیاسگذاری مجتمع آموزش فنون شزکت ملی نفت در اهواز
5-آقای جعفر مدنی زادگان عضو ستاد x و کارگروهy و ...
سؤال :آیا در صنعت نفت قحط الرجال است که یک نفربه همه این مناصب گماشته می شود؟آیا ایشان نه توانایی، بلکه وقت رسیدگی کامل به امورات این حوزه ها که واقعا پرچالش و مهم هستند را دارند؟؟؟یا اینکه در عمل این حوزه ها از ضعف رسیدگی و نظارتی موجود ازسوی ایشان رنج می برند؟چرا شرکت ملی نفت به این روز افتاد؟آیا در این سیستمها یکی نیست به این وزیر "محترم و کاردان و متعهد و دلسوز سختکوش و انتقاد پذیر"بگویداینجا چه خبر است؟
و در نهایت :در دیزی بازه حیای گربه کجا رفته ؟
نفتی
Iran, Islamic Republic of
همین مسائل باعث شده که جناب جوادی بجای تعامل با مدیران عامل شرکت‌های بهره‌بردار همچون مناطق نفتخیز جنوب، فلات قاره و نفت مرکزی، جلوی آنها گارد گرفته... گاردی از نوع پایین‌دستی در رأس بالادست، آن هم بر علیه منافع ملی...