۰
الجزیره انگلیسی:

نفت تنها سلاح عربستان علیه ایران

عربستان سعودی هم اکنون نخستین کشور در سازمان اوپک است که بیشترین ذخایر نفت را در اختیار دارد و بزرگترین تولید کننده و صادر کننده هم به شمار می آید.
تاسیسات نفتی عربستان - میز نفت
تاسیسات نفتی عربستان - میز نفت
کارشناس بین المللی اقتصاد نفت در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، جنگ نفت را تنها سلاح عربستان در برابر ایران خواند و افزود، همزمان با بالاگرفتن تنش دیپلماتیک بین ایران و عربستان بازار بین المللی نفت هم به این تنش واکنش نشان داد.

ممدوح سلامه ، مشاور بانک جهانی در امور انرژی و اقتصاددان بین المللی نفت ، تهران و ریاض را رقبای دیرین خواند که « از زمان تاسیس سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در بغداد در سپتامبر سال 1960 تا به امروز هم در داخل و هم خارج از اوپک رقیب به شمار می آمده اند.»

وی گفت: « عربستان سعودی هم اکنون نخستین کشور در سازمان اوپک است که بیشترین ذخایر نفت را در اختیار دارد و بزرگترین تولید کننده و صادر کننده هم به شمار می آید لذا از نفوذ بسیاری در این سازمان برخوردار است. به همین علت عربستان توانسته است دیگر کشورها را از کاهش تولید باز بدارد و بازار را از حالت اشباع خارج سازد. هم اکنون دو میلیون و 200 هزار بشکه مازاد تولید در بازار جهانی نفت وجود دارد.»

ممدوح سلامه با اشاره به اینکه عربستان ضد ایران و ضد تولید نفت زیر سطحی در آمریکا جنگ نفتی به راه انداخته است افزود: « مخالفت ریاض با کاهش تولید اوپک علت دیگری هم دارد و آن اینکه این کشور می خواهد بدین ترتیب از طرح درخواست آینده ی ایران و عراق برای افزایش سهم تولید در اوپک جلوگیری کند.»

این کارشناس بین المللی نفت گفت: « راهبرد نفتی عربستان چهار هدف را دنبال می کند. نخست اینکه تلاش می کند سهم تولید خود را حفظ کند. دوم می خواهد به اقتصاد ایران آسیب برساند چرا که در جنگی نیابتی با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور و مداخله تهران در امور سوریه و احتمالا یمن قرار دارد. سوم عربستان دارد در اقدامی پیشگیرانه تلاش می کند از طرح درخواست ایران برای افزایش سقف تولید پس از برداشته شدن تحریم ها و نیز طرح درخواست از سوی عراق برای افزایش سقف تولید در اوپک جلوگیری کند. و چهارمین هدفش هم کندکردن روند تولید نفت زیر سطحی در آمریکاست.»

ممدوح افزود: « راهبرد عربستان این اهداف را دنبال می کند. جنگ نفت تنها سلاح عربستان در برابر ایران است. لذا مخالفت با کاهش تولید و بازار را در حالت اشباع نگهداشتن به اقتصاد ایران ضربه می زند. ایران برای برقراری تعادل در بودجه خود به قیمت 130 دلار در هر بشکه نیاز دارد. اما نباید فراموش کرد ایران در دوسال گذشته توانسته است تاثیر کاهش درآمد نفت را بر بودجه سالانه اش کاهش دهد.»

وی در پاسخ به این پرسش که از چه زمانی می توان شاهد برداشته شدن تحریم ها ضد ایران بود نیز گفت: « گروه هایی در آمریکا هستند که منافع شان در مخالفت با توافق هسته ای تامین می شود. این گروه ها از تفسیرهای مختلفی که از بندهای توافق می کنند استفاده خواهند کرد. احتمال دارد برخی تحریم های اروپایی ها ضد ایران در سال 2016 برداشته شوند اما شک دارم تحریم های آمریکا در 2016 یا حتی 2017 برداشته شوند.»
سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۱۴
کد مطلب: 11439
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *