به گزارش عصر نفت ، کانال تلگرامی نفت پلاس (@Naftplus) نوشت: قطر عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (OPEC) در کنار تولید و صادرات گاز طبیعی، نفت، میعانات گازی و مایعات گاز طبیعی (NGL) را هم تولید و صادر میکند. ظرفیت تولید نفت قطر هم اکنون حدود ۶۵۰هزار بشکه در روز است. حجم تولید میعانات و مایعات گازی قطر از تولید نفت آن پیشی گرفته است و به بیش از یک میلیون بشکه در روز میرسد.
قطر همچنین یکی از اعضای مجمع کشورهای صادر کننده گاز (GECF) است که در سال ٢٠٠١ برای پیشبرد منافع تولیدکنندگان اصلی گاز طبیعی جهان تشکیل شده است. این کشور کوچک، بزرگترین تأمین کننده گاز طبیعی مایع (LNG) در جهان است، در حالی که تولید ال.ان.جی را از سال ١٩٩٧ آغاز کرده است.
ذخایر اثبات شده نفت قطر بیش از ۲۵میلیارد بشکه و ذخایر اثبات شده گاز آن بیش از ۲۵تریلیون مترمکعب برآورد شده است که حدود ١٣درصد از کل ذخایر گاز طبیعی جهان را شامل میشود و از نظر ذخایر گازی پس از روسیه و ایران، در جایگاه سوم جهان قرار دارد.
بیشترین ذخایر گازی قطر در میدان گنبد شمالی (مشترک با پارس جنوبی ایران) و بیشترین ذخایر نفتی قطر هم در میدانهای دوخان و الشاهین (لایه نفتی گنبد شمالی) قرار دارد. بیشتر میدانهای نفتی قطر در فلات قاره آن در خلیج فارس قرار دارد.
مساعید، جزیره هلول و راس لفان سه پایانه اصلی صادراتی قطر است که بیشتر برای صادرات LNG کاربرد دارد و بیشتر پالایشگاهها، تأسیسات گازی و پایانههای صادرات LNG قطر دربندر رأس لفان قرار دارد.
بیشتر صادرات نفت قطر به کشورهای آسیایی ارسال میشود که بزرگترین آنها ژاپن و سپس کره جنوبی است. تنها حدود ۲۰درصد از صادارت گاز قطر از طریق خط لوله و آن هم خط لوله دلفین به امارات متحده عربی و عمان انجام میشود.
پالایشگاه بندر ام سعید و راس لفان ۲پالایشگاه قطر هستند که در مجموع حدود ۳۴۰هزار بشکه ظرفیت پالایشی دارند که البته طرحهایی برای افزایش ظرفیت آنها در دست اجرا بوده است که به زودی به نتیجه میرسد.
قطر پترولیوم، (Qatar petroleum) شرکت نفت دولتی قطر است که تمامی فعالیتهای نفت و گاز، همچون اکتشاف، تولید، پالایش، حملونقل و ذخیرهسازی نفت، گاز و فرآوردههای نفتی را در این کشور عربی برعهده دارد.
قطر گاز هم شرکت دیگر این کشور است که با مشارکت شرکت اگزون موبیل آمریکا در شهرک صنعتی کارخانه مایعسازی گاز طبیعی در بندر راس لفان فعالیت میکند. شرکت راس گاز هم دیگر شرکت قطری است که در همین منطقه فعال است.
قطر به پشتوانه ثروت هنگفت میدان گازی مشترک با ایران، به بزرگترین صادرکننده ال.ان.جی دنیا تبدیل شده و توانسته است برای خود اعتبار و آبروی بین المللی دست و پا کند و حتی میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال را به دست آورد.