صرف نظر از اختلاف تئوریک بین این دو دیدگاه که موضوع عملیات بهره برداری جز وظایف حاکمیتی یا وظایف تصدی گری است که قابلیت واگذاری به بخش غیر دولتی را داراست، در نظر گرفتن دو مشکل اساسی در بحث عملیات بهره برداری مربوط به شرکتهای دولتی غیر قابل انکار است.
ميزنفت/ سعید کریمیان مدیر شبکههای جم تی دو شب پیش به ضرب 27 گلوله کشته شد؛ مرگ کریمیان برای هر چهرهای که خبر ناراحت کنندهای نباشد یکی از تراژدی ترین اتفاقات رخ داده برای دلال بزرگ دکلهای حفاری است٬ رضا مصطفوی طباطبایی.
کریمیان به مدد ارتباطات خانوادگی و سببی با طباطبایی٬ بازیگردانی ...
چینی ها برای مقابله با بحران آب و هوا، راهکارهای متفاوتی در پیش گرفته اند که استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، یکی از این راه حل ها است. سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیارد دلاری پکن در این حوزه تا پایان دهه کنونی میلادی نشان می دهد آنان در این بخش جدی هستند.
سیاستهای منطهای عربستان پاشنه آشیل بزرگی برای آل سعود است. آنها در مقابل قدرت «موزائیکی» ایران در منطقه شکست را نپذیرفتند و سعی کردند با نزدیک شدن به روسیه، این پیام را به مسکو مخابره کنند که میتوانند جایگزین خوبی برای ایران باشند.
کارشناس ارشد قراردادهای نفت و گاز و پتروشیمی گفت: در ۲۸ حوزه مشترک نفتی و گازی بر اساس آمار، کشور های همسایه بیش از ۹ برابر جمهوری اسلامی ایران در حال برداشت از مخازن هستند.
در زمان تحریم و با خروج تدریجی شرکتهای خارجی، دو راهحل کلی وجود داشت: توقف توسعه، یا ادامه توسعه. اما نکته اینجا بود که باوجود فرصت (Opportunity) بازار بزرگ بدون حضور رقبای خارجی، اکثر شرکتها دچار ضعف (Weakness) بودند. ماتریس معروف SWOT در این زمان استراتژی رقابتی را توصیه میکند.
موضوع بابک زنجانی اواخر سال 90 و 91 رخ داده، در آن زمان رییس جمهور چه نقشی داشته است وقتی او را خلع کرده بودید. اصلاً کدام رییس جمهور مطلع بوده که نفت را به چه کسی میفروشند؟ حالا نفت فروخته شده پولش نیامده به رییس جمهور چه ارتباطی داشته است؟
اکنون وزارت نفت عراق، فاروق القاسم، یک مشاور عراقی مقیم اسلو را، برای بازنگری استخدام کرده است. این مشاور در رشته زمینشناسی تحصیل کرده و در تدوین قراردادهای نروژ نقش اساسی داشته است.
مدير عامل جديد شركت نفت خزر با بیان اینکه كليد توسعه اقتصاد كشور در دست صنعت نفت است، توليد نفت از اعماق کاسپین را پرهزینه و نیازمند فناوریهای نوین خواند و گفت: توسعه مخازن خزر به مدل خاص قراردادي خود نیاز دارد.
کارنامه عملکردی وزارت نفت مملو است از شکستهایی که رابطه مستقیمی با منافع ملی ندارد و بر عکس٬ بر خلاف منافع ملی است. به همین دلیل است که بیشتر کارشناسان ارشد حوزه نفت و انرژی به جرگه منتقدان وزیر نفت پیوستهاند و حتی معاونان وی نیز حاضر به کار با او نشدند و ترجیح دادند استعفا دهند.
آرامکو به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت دنیا در راستای تحقق دورنماي ترسيم شده سال 2030 میلادي، در نظر دارد تا با افزایش نقش آفرینی شرکت های کوچک و متوسط تولیدکننده محصولات پتروشیمی، راه دسترسی به اهداف خود را هموار کند.
بدون گمان نه وزارت نفت و نه شخص وزیر نفت نمیتواند این اقدام خود را توجیه کند زیرا مقام معظم رهبری شخصا در یکی از دیدارهای خودشان در ماه مبارک رمضان سال گذشته به این موضوع اشاره کردند.
حق نفت نبود که زنگنه با سه دهه سابقه وزارت، اینچنین مدیرانی را تحویل دهد/ در اداره صنعت نفت به مشکل میخوریم/ با کارکنان نفت برخورد بهتری میشد، در توسعه مخازن مشترک وضعیت بهتری داشتیم/ وزارت نفت همه تخممرغهایش را در سبد قراردادهای نفتی گذاشت، اما یک قرارداد هم امضا نکرد/ موفقیتهای آقای زنگنه برمیگردد ...
. در واقع جان براون رئیس هیئت مدیره «بی. پی» (انگلیس)، که نگران آن بود که شرکتهای آمریکایی تمامی نفت عراق را تصاحب کنند، مجبور شد به طور علنی اعلام کند: «ما به همه گفتهایم که میخواهیم اطمینان داشته باشیم اگر رژیم عراق عوض شود، باید میدان فعالیت در آنجا برای شرکتهای منتخب وجود داشته باشد».
البته او به یک نکته ظریف اشاره کرد که در برنامه پخش شده سانسور شده بود و آن هم این بود که در گذشته، مقام معظم رهبری دو مرتبه به نفت آمدند. کسانی که میدانند در وزارت نفت چه میگذرد بخوبی میتوانند معنای این گفتهها را درک کنند اما این جمله او در برنامه پخش شده حذف شد.
همگان میدانند که وزیر نفت چه علاقه غیر قابل لمسی به توتال دارد و نازها و عهد شکتیهای این «موسیو» را نمیتواند تاب بیارود تا انگشت این شکست به داخل گرفته شود. او حاضر است با هر شرایطی که شده است فقط و فقط یک قرارداد با هر امتیازاتی که شده با شرکتهای خارجی منعقد کند تا حداقل بتواند پاسخ منصوبان و نزدیکان ...
خارج از ظاهر بشدت نمایشی این قضیه لیکن سوال مطروحه اینجاست که این نگاه که در آن هاب و مراکز متمرکزِ مطالعاتی تاسیس می شود چه تناسبی با تاسیسات متعدد دانشکده های جدید در هر شهر و روستایی دارد؟ آیا این خود نشان از عدم انسجام برنامه ای در وزارت نفت نیست؟
یک کارشناس ارشد مسائل بالادست با بیان اینکه بازار حفاری در ایران به اشباع رسیده است گفت: با توجه به این مهم باید در نظر داشت در حوزه خرید و اجاره دکلهای حفاری باید به با ارزیابی دقیق نیازهای داخلی اقدام کرد.