هر چه نباشد در خصوصیسازی که وزیر نفت منتقد جدی آن است، حقوق شیرینی دریافت شده است و این قرارداد، شاید به جبران روزهایی باشد که زنگنه در هپکو صاحب عنوان و سمت بود.
بر اساس تصمیم شورای اداری صنعت نفت، از نخستین روز مهرماه امسال، از ادامه فعالیت حدود ۹۰ نفر از کارکنان با سابقه ( میانگین ۱۰ سال ) شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) که قرارداد آنان پیمانکاری است و به اصطلاح نیروی ارکان ثالث نوع «ب» ( فنی ) به شمار میروند، جلوگیری میشود.
خوریس نیز در ۲۵۰ کیلومتری ظهران قرار دارد و دومین میدان بزرگ نفتی آرامکو محسوب میشود. در این مجتمع روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت سبک عربی برای صادرات پمپاژ میشود.
از ۷۶ کارگر شاغل بر روی این دکل، ۷۲ نفر بر اثر واژگونی و غرق شدن آن، جان باختند. در زمان جابجایی این دکل، توفانی به وقوع پیوست و با شکسته شدن بخشی از بدنه، آب وارد بخشهای داخلی دکل شد.
خطای ارتباطی باعث شد کارکنان شیفت شب، پمپ را پس ازکارافتادن پمپهای دیگر، روشن کنند. به همین دلیل، میعانات گازی از دو فلنج، نشت کرد و پس از نشت گاز، چند انفجار در سکو روی داد. از ۲۲۶ کارمند حاضر بر روی سکو ۶۱ نفر زنده ماندند و آتشسوزی پس از سه هفته مهار شد.
تغییر وزیر با تغییر سیاست یک کشور در همه کشورهای جهان یک موضوع عادی است چنانچه وزیر نفت، برخلاف سیاستهای کلان یک کشور قدم بردارد؛ البته که چنین رویهای در ایران وجود ندارد و شاهد آن هستیم که وزیر نفت برخلاف سیاستهای کشور حرکت کرده و تبدیل به یک عامل مسئلهساز برای نظام شود.
آیا باعرضه عمومی سهام آرامکو، شاهد تغییر میزان تولید آرامکو خواهیم بود؟ میزان تولید نفت آرامکو توسط دولت با دارا بودن ۹۵ درصد سهام تعیین میشود. این شرایط با شرکتهای نفتی بزرگ دنیا متفاوت است. اما آیا انگیزهای برای تولید بیشتر و افزایش سود و قیمت سهام آرامکو وجود دارد؟
نگاهی تاریخوار به واردات بنزین و بحرانهایی که در کشور بهوجود آمده نشان میدهد اگر دولتها به ویژه دولت اصلاحات دست از لجاجت بر میداشت، خودکفایی در تولید بنزین سالها پیش محقق میشد.
در ماه آوریل، شاهد اوجگیری میران واردات نفت چین از ایران بودیم، اما در ماه می، مقدار خرید نفت ایران با کاهش روبرو شد. در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز میانگین واردات نفت چین از ایران ۵۰۰ هزار بشکه بوده است.
درحالی دوباره موضوع صادرات گاز ایران به یونان بر سر زبانها افتاده است که بررسی کارشناسی مراکز مطالعاتی مختلف نشان می دهد عملا صادرات گاز ایران به اروپا هیچ منفعت اقتصادی ندارد.
پیشبینیها حاکی از آن است که میزان تولید نفت و گاز کشور با توجه به کندی پیشبرد برنامه توسعه میادین نفت و گاز طی ۶ سال اخیر و ادامه آن تا سال ۱۴۰۰، در آینده با کاهش شدید مواجه خواهد شد.
همزمان با ابلاغ قانون حمایت از توسعه صنایع پائین دستی نفت از سوی رئیسجمهور، تولید پارازایلین پتروشیمی بوعلی و بندرامام کماکان متوقف مانده و برای تامین خوراک پتروشیمی تندگویان کشتیها دائما باید شرق به غرب خلیج فارس را طی کنند.
آمریکا تلاش دارد تا با اعمال تحریم علیه صادرات گاز روسیه مانع توسعه پیوندهای راهبردی روسیه و اروپا شود اما نه تنها پیشرفت خط لوله نورد استریم ۲ متوقف نشده بلکه به بهره برداری نزدیک است.
نگاهی به تلاشهای آمریکا برای فتح بازارهای جدید برای نفت و گاز خود نشان میدهد این کشور با ابزار تحریم و جنگ تجاری قصد دارد به هر قیمتی که شده نقش خود را در بازارهای نفتی افزایش دهد.
درحالیکه توسعه فاز 11 مرزیترین فاز پارس جنوبی پس از 18 سال معطل مانده است، شرکت توتال فرانسه بدون با در اختیار گرفتن اطلاعات میادین نفتی و گازی ایران و قطر، همه اطلاعات را به دوحه برده است.
آمریکاییها در دوران اوباما سند چشماندازی را طراحی کردند تا با گسترش صنعت LNG در جهان،علاوه بر تأثیرگذاری بر نفت، تجارت گاز را زیر سلطه خود بیاورند که در این میان،روی ایران هم حساب باز شد.
از زمان قدیم، در بخشهایی از خاک روسیه نفت استخراج میشد و عموماً در بخشهای ساختوساز و پزشکی مورداستفاده قرار میگرفت. نخستین چاه نفت دنیا نیز در سال ۱۸۴۶ میلادی در منطقه آبشرون در اطراف باکو حفاری شد.