نگاهی به وضعیت این روزهای ونزوئلا و کمک بنزینی ایران به این کشور، یک واقعیت را عیان میکند؛ آمریکاییها با ایجاد وابستگی اقتصادی کشورها به خود، در زمان مقرر از همان ابزار برای ضربه زدن به کشورهای وابسته استفاده میکنند.
در حالی وزیر نفت مدعی شده است هزینه سرمایهگذاری ساخت واحدهای پالایشی سیراف به ازای هر بشکه بین 7000 تا 8000 دلار است که هزینه ساخت این واحدها، با توجه به قیمتهای روز و زمان ساخت پروژهها در ایران و شرایط تحریمی، حدود 20000 دلار در بشکه برآورد میشود.
معاون اسبق وزیر نفت گفت: در دولت دهم ما قراردادهای استراتژیک و مهمی را با ونزوئلا در حوزه نفت و انرژی منعقد کردیم که با اجرای آنها ایران در فاصله جغرافیایی کمی از آمریکا میتوانست حضور معنادار فنی، اجرایی، سرمایهگذاری و تکنولوژیکی در ونزوئلا پیدا کند اما با روی کار آمدن دولت یازدهم، اجرای این قراردادها ...
کشتیهای کوچک مانند 5 نفتکشی که به ونزوئلا رفتند، هم برای کوتاه کردن مسیر خود و کاهش هزینه، و هم ناتوانی در برابر طوفانهای اقیانوسی، مسیر سوئز را برای عبور خود انتخاب میکنند. به بیان سادهتر، انتخاب مسیر برای 5 نفتکشی که به ونزوئلا رفته است، یک انتخاب کاملا منطقی و منطبق بر قواعد دریانوردی است.
به یاد داشته باشید که ونزوئلا و ایالاتمتحده در چند دهه گذشته، همکاریهای نفتی زیادی داشتهاند؛ اما هماکنون، راههای همکاریهای فنی، خدماتی، مبادله کالا و امور مالی به بنبست کشیده شده است.
آینده پروژه خط لوله مدیترانه شرقی با این قرارداد پیوند خورده است. بیتردید سرمایهگذاران در این پروژه ۷ میلیارد دلاری حاضر به سرازیر کردن دلارهای خود در ساخت پروژهای پیوند خورده با مسائل حقوقی و مرزی نیستند.
جالب است بدانید مهمترین سوابق مدیریتی بیگلری ریاست هنرستان دکتر محمود حسابی سقزو ریاست آموزشکده فنی مهندسی سقز در سال 1384بوده است. یا در مورد دیگری، جلیل مختار نماینده مردم آبادان توانسته از سازمان بهزیستی به وزارت نفت منتقل شود آن هم با مدرک تحصیلی غیرمرتبط.
در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸ میلادی، قیمت فرآوردههای نفتی و انرژی افزایش یافت. بنزین، برق، آب تصفیهشده و گاز طبیعی از قیمتهای بسیار پایین قبلی به قیمتهایی نزدیک به بهای جهانی افزایش یافتند.
بنیاد دفاع از دموکراسیها: کارزار فشار حداکثری با تحریم گاز طبیعی شدیدتر میشودبنیاد دفاع از دموکراسیها در گزارشی مدعی شد که در کارزار فشار حداکثری، تحریم بعدی آمریکا علیه ایران ممانعت از انتقال گاز از ایران به ترکیه، عراق و ارمنستان خواهد بود.
به نظر می رسد بازیگران بزرگ بازار گاز طبیعی در آستانه دچار شدن به سرنوشت مشابه بازار نفت هستند که در آن جنگ برای تصاحب سهم بیشتر و افت تقاضا بر اثر قرنطینه، باعث بهم خوردن توازن میان عرضه و تقاضا و منفی شدن ماه گذشته قیمت نفت آمریکا شد.
غفلت وزارت نفت برای حفظ و توسعه بازار گاز ایران در ترکیه باعث شده است که آمریکا بتواند به راحتی در بازار ترکیه نفوذ کرده و LNG خود را جایگزین گاز ایران کند. همچنین کشورهایی مانند روسیه نیز با احداث خط لوله ترک استریم در نظر دارند سهم خود را در بازار ترکیه افزایش دهند.
عراقیها برای کاهش بیشتر حقالزحمه پرداختی به شرکتهای نفتی بینالمللی در تنگنا هستند. همکاری با رهبران اقلیم کردستان یکی از راهکارهای مهم به شمار میرود.
در شرایط تنگنای بودجهای دولت و علیرغم دستورات رئیس جمهور و وزیر نفت مبنی بر کاهش هزینهها، چگونه و تحت تاثیر چه ارادهای پروژه احداث آسمانخراش شرکت گاز با هزینه حدود 15 هزار میلیارد تومانی در حال پیگیری است؟!
، با کاهش صادرات نفت عراق، عربستان سعودی توانست میزان صادرات نفت خود به شبه قاره را از مرز یک میلیون بشکه در روز فراتر ببرد. میزان صادرات نفت ریاض نسبت به ماه مارس ۴۰۰هزار بشکه در روز افزایش نشان میدهد.
وزارت نفت در حالی خبر ترخیص 20 دکل حفاری و بیکاری کارکنان را تکذیب می کند که سند منتشر شده نشان می دهد چنین اتفاقی رخ داده است و حفاران باید در منازل خود گذر ایام کنند.
وحید حاجی پور | بد نیست بدانید در هر طرح گازی که در شرکت نفت و گاز پارس مطرح میشود، پای فاز 12 در میان است؛ فازی که در بدترین وضعیت تولیدی خود قرار دارد آن هم به واسطه رسول فلاح نژاد.