شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ پیامدهای کم سابقه ای در سراسر صنعت انرژی به دنبال داشت و تحولات مربوط به همه گیری کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۱ بزرگترین عامل تاثیرگذار بر این بخش خواهد بود.
وزیر نفت با بیان اینکه بخشی از پول نفت ایران در عراق، کرهجنوبی، ژاپن و امارات مسدود شده است که مربوط به پیش از تحریم است گفت: پول نفت باید صرف اقتصاد کشور شود و به صندوق توسعه ملی برود و نباید وارد بودجه شود.
صادرات نفت اورال روسیه از بنادر غربی ۲۰ درصد در ماه فوریه کاهش مییابد. روسیه تلاش میکند کنترل قیمت سوخت را که به بالاترین رقم طی ۱۳ سال گذشته رسیده است، به دست آورد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد مصرف جهانی نفت و سایر سوختهای مایع ۹ درصد در ۲۰۲۰ کاهش یافته و به ۹۲.۲ میلیون بشکه در روز رسیده بود ولی۵.۶ میلیون بشکه در روز در سال جاری میلادی افزایش می یابد.
افزایش ظرفیت پالایشگاه ها در بزرگترین واردکننده نفت جهان یعنی چین همچنان از بازار جهانی این محصول حمایت کرده حتی با وجود اینکه که تقاضا در کشورهای دیگر دنیا کم بوده است.
اصلاح حداقلی کمیسیون تلفیق بودجه در شیوه توزیع درآمدهای فروش LPG و اتان باعث شده است که 33 هزار میلیارد تومان از درآمدهای سال آینده کشور به جای تخصیص به بودجه عمومی و خزانه دولت به جیب شرکتهای تابعه وزارت نفت برود.
به اعتقاد کارشناسان جذب منابع مالی برای توسعه میادین گازی و اجرای پروژههای بهینهسازی، تنها از مسیر توسعه بازارهای صادراتی گاز ایران ممکن میشود. حال سوال اساسی این است: چگونه بازاریابی برای صادرات، مشکل کمبود گاز را حل میکند؟
پس از آنکه آمارهای صنعتی نشان داد میزان ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته کاهش غیرمنظره ای داشته و چین، دومین مصرف کننده بزرگ نفت جهان شاهد کمترین میزان رشد مبتلایان به کرونا بوده است، نفت امروز شاهد افزایش قیمت بود.
صندوق بینالمللی پول انتظار دارد تولید ناخالص داخلی جهان ۵.۵ درصد در ۲۰۲۱ رشد کند و قیمت نفت با یک افزایش ۲۱ درصدی نسبت به ۲۰۲۰ به بیشتر از ۵۰ دلار در هر بشکه برسد.
عربستان سعودی با اعلام تصمیم غیرمنتظره خود برای کاهش یکجانبه تولید در اوایل ژانویه، بازارهای نفت را غافلگیر کرد تا حمایت بیشتری از رشد قیمتهای نفت فراهم کند اما آغاز افزایش تولید ایران با انتظار برای بهبود صادرات، شرایط را برای این کشور پیچیده کرده است.