به گزارش
میز نفت، شرکت ساینوپک و غول آرامکو عربستان سعودی، شروع به ساخت یک مجتمع پالایشگاهی و پتروشیمی یکپارچه در استان فوجیان در جنوب شرقی چین کردهاند که نشاندهنده سرمایهگذاری بزرگ دیگری در موج اخیر توسعه صنعت پتروشیمی اژدهای زرد است.
این مجتمع که هزینه ساخت آن ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود، دومین سرمایهگذاری مشترک بزرگ پاییندستی
آرامکو عربستان با یک شرکت بزرگ نفتی دولتی چین است، چراکه این
غول انرژی خاورمیانه همکاری با شرکتهای خصوصی چینی را در دستور کار قرار داده است.
سرمایهگذاری جدید، واقع در پارک صنعتی گولی شهر ژانگژو دارای 16 میلیون تن در سال یا 320 هزار بشکه نفت خام در روز خوراک است که محصولات آن شامل اتیلن به ظرفیت 1.5 میلیون تن و تأسیسات تولید پارازایلین 2 میلیون تنی است. همچنین سینوپک در بیانیهای اعلام کرد که یک پایانه نفت خام با ظرفیت پهلوگیری تانکرهای 300 هزار تنی در کنار این تأسیسات ساخته میشود.
جزئیات یک همکاری با چین
محمد ی. القحطانی، رئیس بخش پاییندستی آرامکو، اعلام کرد که برای آرامکو، این یک گام دیگر بهسوی رشد تجارت پاییندستی خود در خارج از سرزمین پادشاهی است و بخشی از طرحی برای تأمین یکمیلیون بشکه نفت خام در روز به چین برای سرمایهگذاری جهت تبدیل مستقیم نفت به مواد شیمیایی است.
ساینوپک نیز اعلام کرده که پتروشیمی فوجیان - سرمایهگذاری مشترک بین سینوپک و سازمان دولتی فوجیان - 50 درصد از سهام این پروژه سرمایهگذاری را در اختیار خواهد داشت و آرامکو و سینوپک هر کدام 25 درصد سهام را در اختیار خواهند داشت.
این پروژه قرار است در سال 2030 میلادی به بهرهبرداری برسد و پس از آغاز تولید، سالانه 5 میلیون تن خوراک واحدهای پتروشیمی را تأمین کند. ساینوپک و آرامکو دو سال پیش یک تفاهمنامه مقدماتی برای مطالعات ساخت این مجتمع امضا کردند.
تمرکز روی پتروشیمی
ساینوپک هفته گذشته یک مجتمع جدید اتیلن 1.2 میلیون تنی را در شمال چین راهاندازی کرد و در حال ساخت کارخانه دیگری با اندازه مشابه در ژنهای واقع در شرق چین است. همچنین در پارک صنعتی گولی، شرکت سابیک عربستان پروژه جدیدی را آغاز میکند که قرار است یک مجتمع
پتروشیمی 6.4 میلیارد دلاری را با مشارکت یک شرکت محلی تحت حمایت پکن بسازد.
همه این سرمایهگذاریها علاوه بر جریان جداگانهای از پروژههایی است که چین از سال 2018 میلادی ایجاد کرده است، که توسط شرکتهای خصوصی مانند Rongsheng Holdings، Hengli Group و Jiangsu Shenghong Group هدایت میشوند، زیرا چین به دنبال خودکفایی در بازار محصولات پتروشیمی است.