۰
به بهانه دستگیری وزیر نفت ونزوئلا:

بحران وزیران فاسد!

میز نفت - وزارت نفت ونزوئلا چندین سال است که در مرکز رسوایی‌های مالی قرار گرفته است. از زمان روی کار آمدن نیکلاس مادورو، پنج نفر از هشت وزیر نفت این کشور در پروند های فساد نقش مؤثری داشته‌اند.
نیکلاس مادورو | میز نفت
نیکلاس مادورو | میز نفت
به گزارش میز نفت، وزارت نفت که برای اقتصاد کشور حیاتی است، چشم‌انداز پیچیده‌ای از شبکه به هم تنیده رسوایی‌های مالی را نشان می‌دهد که نشان‌دهنده از دسترس خارج شدن این وزارتخانه است؛ کشوری که درگیر بحران‌های اقتصادی است، حال با فراگیر شدن پدیده فساد مواجه شده است.
 

مرد مورد اعتماد چاوز


رافائل رامیرز، یکی از معتمدین هوگو چاوز، یکی از تأثیرگذارترین وزیران در بخش نفت بود. تحت رهبری او، پترولئوس د ونزوئلا (PDVSA) به‌گونه‌ای تغییر شکل یافت که با آرمان‌های چاویسمو هماهنگ شود.



بااین‌حال، این کنترل سفت‌وسخت بر این بخش همچنین اجازه داد تا عدم شفافیت مداوم در آن، نهادینه شده و آزادی عمل را برای افشاگران فساد دشوار کند. پس از ترک دولت، رامیرز متهم به سازمان‌دهی یک سیستم فساد شد که گفته می‌شود حدود 45 میلیارد دلار برای کشور هزینه داشته است. او که اکنون در ایتالیا به سر می‌برد.
 

نمادی از فساد در نفت


طارک الایسامی، متحد نزدیک مادورو و معاون سابق رئیس‌جمهور، در سال 2020 برای پاک‌سازی PDVSA پس از رسوایی‌های دوران رامیرز، به مدیریت شرکت ملی نفت ونزوئلا منصوب شد. بااین‌حال تا سال 2023، او خود دستگیر و زندانی شد.



او متهم به اختلاس از طریق دارایی‌های رمزنگاری‌شده‌ای است که به‌منظور دور زدن تحریم‌های اقتصادی ایالات‌متحده تدوین شده بود. تصاویر دستگیری او، با دستبند و محاصره وی توسط مأموران امنیتی، نمادی شد از گستردگی فساد در بخش نفت ونزوئلا.
 

سقوط پدرو تله‌چیا: خیانت و خیانت


آخرین قربانی، پدرو تله چیا، رئیس سابق شرکت ملی نفت ونزوئلا و وزیر نفت این کشور است. در سال 2023، او وزارتخانه را باهدف احیای تولید نفت به دست گرفت. ماه‌ها بعد، او نیز به اتهام افشای اطلاعات استراتژیک دستگیر شد.



قبل از دستگیری، تله‌چیا به دلیل افزایش تولید نفت از 4000 هزار بشکه به 900 هزار بشکه در روز، مورد تحسین و تشویق قرار گرفته بود اما بعدها مشخص شد، اقدامات وی در چارچوب کمک به ایالات‌متحده و خیانت به منافع ملی ونزوئلا بوده است.
 
دستگیری‌های پی‌درپی این شخصیت‌های بانفوذ در صنعت نفت نشان‌دهنده اختلافات داخلی در ساختار قدرت ونزوئلا است. مادورو در تلاش برای حفظ مشروعیت خود، به محکوم کردن «خائنان» در دولت خود ادامه می‌دهد.

بااین‌حال، تداوم رسوایی‌ها سیستم ضعیفی را نشان می‌دهد که در آن ریشه‌کن کردن فساد تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد. مسائل مربوط به نفت فراتر از دغدغه‌های مدیریتی است و نمادی از جنگ قدرت با پیامدهای ژئوپلیتیک داخلی و بین‌المللی است.
 
با دستگیری مقامات ارشد این کشور، بخش نفت ونزوئلا که زمانی ستون فقرات اقتصاد بود، اکنون به پاشنه آشیل تبدیل شده است. فساد بومی، اتهامات خیانت و عدم شفافیت عملیاتی، کشوری را که قبلاً از یک بحران اقتصادی بی‌سابقه رنج می‌برد، بی‌ثبات‌تر کرده است.

ناظران این سؤال را مطرح می‌کنند که آیا ونزوئلا می‌تواند از این رسوایی‌ها نجات پیدا کند یا این‌که آیا وزارت نفت این کشور، به فروپاشی خود ادامه می‌دهد و اقتصاد ملی را ویران می‌کند؟
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۲۴
کد مطلب: 39470
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *