به گزارش میز نفت، هفته گذشته بود که گزارش مجمع عمومی و فوقالعاده پتروشیمی پردیس منتشر شد و انتقادهای بسیاری را به همراه داست؛ موضوع ازاینقرار است که سهامداران نسبت به نرخ بسیار نازل فروش اوره صادراتی در ماههای گذشته و عدم پاسخگویی مدیرعامل و رئیس مجمع به این اتفاق عجیب اعتراض داشتند ولی هیچ پاسخی دریافت نشد.
مقایسه ارقام فروش این ابر شرکت اوره ساز با سایر شرکتهای اوره ساز همگروه و با سهامدار یکسان، عدم النفع بزرگی را نشان میدهد که بیانگر عدم مدیریت درست در این شرکت است.
در جدول زیر که از سامانه کدال استخراجشده ، اطلاعات فروش اوره به تفکیک ماه، شرکت، تناژ و قیمت فروش رفته آمده است:
در جدول زیر هم نرخ فروش پردیس با پایینترین نرخ فروش رفته توسط اوره سازان دیگر هم در همان ماه مقایسه شده است؛ اعداد بهدستآمده در تناژ فروش رفته پردیس ضرب شده تا حداقل عدم النفع ایجادشده بر اثر سوء مدیریت در این شرکت مشخص شود.
مجموع این اطلاعات نشان میدهد عدم النفع حدوداً 24 میلیون دلاری (1200 میلیارد تومان) فقط در مورد یک قلم محصول اوره صادراتی کاملاً عیان است. این در حالی است که پردیس یکی از لیدرهای اوره صادراتی ایران است و مدیران این شرکت بورسی، باید پاسخ دهند ارزانفروشی اوره در بازارهای جهانی، به چه دلیل بوده است وقتیکه سایر شرکتهای رقیب، قیمتهایی بهمراتب بالاتر را ثبت کرده و محصول خود را به فروش رساندند.
از سهامدار عمده این شرکت، گروه گسترش نفت و گاز پارسیان بهعنوان هلدینگ تخصصی نفت و گازی و پاسدار سرمایه دهها هزار نفر ازجمله بازنشستگان نیروهای مسلح که باوجود شنیدن صداهای اعتراض سهامداران جزء در مجمع عمومی، این موضوع و چندین چالش مشابه را به جلسهای در آیندهای نامعلوم حواله داده است، انتظار میرفت با نظارتهای خود با کشف این اتفاقات مانع از تضییع حقوق سهامداران شود.
ماجراهای پتروشیمی پردیس روزبهروز در حال روشنتر شدن است و امید است برای یکبار هم که شده، مسئولان هلدینگ نفت و گاز پارسیان تکلیف اتفاقات رخداده در این شرکت را مشخص کنند.